Goed verzekerd met een opstalverzekering

Goed verzekerd met een opstalverzekering

Een opstalverzekering, heb jij er een? Dit zijn onderwerpen, waar we minder vaak over nadenken, maar wel belangrijk zijn. Onze ziektekosten verzekering bekijken we nog wel eens, maar een opstalverzekering? Heb jij die? En zo ja, vergelijk jij dan wel eens jouw verzekeringen?

Opstalverzekeringen vergelijken

Een opstalverzekering, ook bekend onder de naam woonhuisverzekering, zorgt ervoor dat je woning zo optimaal mogelijk verzekerd is tegen schade. Verschillende soorten schade worden met een opstalverzekering gedekt, zoals schade door brand, een inbraak of door water. Met een opstalverzekering weet je zeker dat je nooit onderverzekerd bent. Door opstalverzekeringen te vergelijken krijg je direct een overzicht van de beste woonhuisverzekering voor jou. Een opstalverzekering vergelijken doe je gewoon online op een gecertificeerde website, dus je hoeft er niet eens je huis voor uit in deze warme zomer!

Opstalverzekering voor koophuis

Het zal je maar gebeuren. Er wordt bij je ingebroken, en het blijkt dat je er helemaal niet verzekerd voor bent. Of er breekt brand uit in huis en je verzekering dekt de schade niet – je moet er toch niet aan denken? Om ervoor te zorgen dat je nooit in dit soort vreselijke situaties terechtkomt is het verstandig een opstalverzekering af te sluiten. Dankzij een opstalverzekering wordt de schade zo goed mogelijk gedekt. Onder die schade valt eigenlijk alles wat echt vast zit aan en op je huis. Een dak, de schutting, maar ook een garage of het tuinhuisje in de achtertuin. Afhankelijk van het soort huis en het aantal bewoners van je huis zal de maandelijkse premie verschillen. Ook het soort dak en de oppervlakte van je woning spelen een rol bij het berekenen van de opstalverzekering premie.

Opstalverzekeringen vergelijken

Sluit een opstalverzekering niet zomaar af, maar vergelijk de verzekeringen eerst online. Deze stap mag je zeker niet overslaan. Er zijn namelijk tal van aanbieders van opstalverzekeringen, en elke aanbieder heeft weer zijn eigen premie. Daarnaast verschilt vaak de dekking per verzekeraar, waardoor de ene verzekering een stuk aantrekkelijker voor jouw huis kan zijn dan de andere verzekering. Een opstalverzekering mag niet worden verward met een inboedelverzekering of een huisraadverzekering. Wel kun je er bij het vergelijken van de woonhuisverzekering voor kiezen de inboedel mee te nemen. Hiermee vang je twee vliegen in één klap, en is je hele huis – zowel inboedel als opstal – verzekerd. Met een aanvullende verzekering is eventuele schade nog beter gedekt, maar de keuze voor zo’n verzekering is geheel aan jou.

Goed verzekerd! Kijk en vergelijk

Zeker net zo belangrijk als je ziektekosten verzekering, of andere verzekeringen. Een opstalverzekering. Neem de tijd ervoor en check wat voor jou een gunstige verzekering is en kijk dan ook meteen even waar je op kan letten als je overstapt. Want goed verzekerd zijn is echt een pre!

foto pixabay/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept