Laat je eigen boek drukken.

laat je eigen boek drukken

Een eigen boek drukken? Leuk, maar wat als je geen taalneuroot bent en niet bevriend bent met een uitgever? Je denkt misschien dat het drukken en uitgeven van een boek voor jou niet is weggelegd. Maar iedereen kan een eigen boek laten drukken en deze verkopen via grote boekenwinkels, zoals Bruna, Bol.com en Mangementboek.nl! Daar hoeft geen uitgever aan te pas te komen. Ook jij kunt je droom najagen en je eigen boek drukken en verkopen!

Van zakelijk boek tot kookboek of roman

Een eigen boek laten drukken en verkopen was nog nooit zo makkelijk. Dat kun je eenvoudig online regelen. Maar het op papier krijgen van jouw kennis of verhaal, dat moet je helemaal zelf doen. Kies dus een onderwerp waar jij veel mee hebt. Heb je al een roman op de plank liggen? Kun jij de heerlijkste gerechten maken en vind je het leuk als anderen jouw gerechten namaken uit een kookboek? Of ben jij expert in jouw vakgebied en wil je jouw kennis delen met anderen? Kies een onderwerp waarover jij met gemak een boek kan schrijven. Welk soort boek wil jij laten drukken?

Welke keuzes moet je maken voordat jouw boek naar de drukker kan?

De eerste keer een boek laten drukken kan spannend zijn. Voordat je jouw boek in handen hebt, moet je een aantal keuzes maken. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 1. Hoeveel boeken wil je laten bestellen?
  Bestel je een grote oplage, dan is offset drukken het voordeligst. Laat je maar een paar boeken drukken, dan is Printing On Demand (POD) voordeliger.
 2. Wat zet je op de cover?
  Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Een cover maken is een vak op zich. Wat wil jij met je jouw cover vertellen, over jouw boek? Je kunt ervoor kiezen jouw cover zelf te ontwerpen of een professional in te schakelen.
 3. Welke bindwijze gaat jouw boek krijgen?
  Hoe gaat je jouw boek laten binden? Hardcover, paperback, ringband of magazine? 
 4. Welk papiersoort kies je?
  De keuze hangt af van het soort boek wat je wilt laten drukken. Een boek met heel veel plaatjes zoals bijvoorbeeld een reisgids of een kinderboek, wordt op ander papier gedrukt dan een roman of thriller.
 5. Wil je jouw boek alleen drukken of ook verkopen?
  Als je je boek ook wilt verkopen, moet je nadenken over de distributie. Op welke platformen wil je jouw boek aanbieden? En wil je een hoge oplage laten drukken en deze opslaan in het magazijn, of wil je per bestelling een boek laten drukken met POD?


Geen uitgever, wel alles geregeld

“Oei, dat zijn toch wat lastige keuzes”, denk je misschien. Laat je niet afschrikken, want bij een bedrijf zoals Pumbo wordt je van A tot Z geholpen met het drukken en uitgeven van jouw eigen boek. Geen voorwaarden en kleine lettertjes, zoals bij uitgevers. Jij bepaalt helemaal zelf wat er met jouw boek gebeurt. En kom je niet uit? Met de gratis hulp van de supportdesk, lukt het ook jou om jouw eigen boek te laten drukken.

Lees ook: 8 redenen waarom voorlezen zo belangrijk is voor een kind.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept