Het Grote Bosatlas puzzelboek, voor volwassenen

Het Grote Boslatlas puzzelboek, voor volwassenen

Het Grote Bosatlas Puzzelboek van Denksport is een echte uitdaging. Want wie kent De Grote Bosatlas niet? Wie heeft hier vroeger niet heel veel in gekeken? De Grote Bosatlas is er nu als puzzelboek van Denksport! Met de puzzels maak je een reis over de wereld en dat is zeker niet makkelijk.

Het Grote Bosatlas puzzelboek

Ontdek een leuke mix van puzzels, zoekopdrachten, verbazingwekkende feiten en uitdagende navigatietests. Het Grote Bosatlas Puzzelboek neemt je mee over de hele wereld. Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen. Van Friesland naar Limburg en via Italië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Van Indonesië naar Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten en via de Noordpool terug naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis door Nederland, de wereld en de geschiedenis.

Een heel speciaal puzzelboek

Cartograaf Tjeerd Tichelaar (1958) en uitgever Peter Vroege (1956) zijn beiden al jarenlang betrokken bij het maken van de Bosatlas. Hun vakkundigheid en liefde voor cartografie komen samen in dit bijzondere puzzelboek vol historische en moderne aardrijkskundige kaarten. 

Kortom, een must-have voor iedereen die van kaarten, atlassen én puzzelen houdt.

Een puzzelboek voor volwassenen

In eerste instantie dacht ik dat het grote Bosatlas puzzelboek voor kinderen zou zijn, maar zodra ik deze in handen had begreep ik dat ik hier toch echt fout mee zat. Het is een puzzelboek voor volwassenen die graag de uitdaging aangaan, want lastig is dit boek zeker. Het is een dik boek van 176 pagina’s met een stevige kaft. Het puzzelboek is onderverdeeld in 4 delen:

 • Een rondje Nederland
 • Nederland Waterland
 • Wereldreis
 • Tijdreis

Elk deel begint met een indexkaart en een vooraf. Waarna het puzzelen kan beginnen. In dit puzzelboek ga je op virtuele reis. Alle kaarten in het boek zijn voorzien van puzzelvragen. De antwoorden op de meeste vragen zijn te vinden door de bijbehorende kaart goed te bekijken.

Het Grote Boslatlas puzzelboek, voor volwassenen

Ga jij de uitdaging aan?

Het Grote Bosatlas puzzelboek is zeker niet makkelijk, maar daar ligt natuurlijk meteen de uitdaging. De vormgeving van het Grote Bosatlas Puzzelboek is erg mooi. Ik ben enthousiast over de stevige kaft en de mooie kaarten, maar ook de verhalen die in het puzzelboek staan. Het is erg leuk en een hele uitdaging om de vragen uit de puzzels te zoeken op de kaarten. De eerste puzzel die ik deed was Nederlandse namen in New York. De antwoorden kon ik vinden op de kaart en een beetje eigen inbreng. Hoeveel weet jij er als je zo kijkt?

Het Grote Boslatlas puzzelboek, voor volwassenen

Verkrijgbaarheid

Het Grote Bosatlas puzzelboek is vanaf heden te koop in diverse boekhandels en online, onder andere op de site van Denksport voor €14,99.

foto’s lodiblogt/ product ontvangen

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. Mandy zegt:

  Ohh die wil ik! Lijkt me heel erg leuk, vooral omdat ik veel met infrastructuur bezig ben voor mijn studie. Bedankt voor de leuke tip!

  1. zegt:

   Dan is dit zeker een puzzelboek voor jou Mandy!

 2. zegt:

  Een vriendin begon er laatst over, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat het echt iets voor mij is, want aardrijkskunde is nu niet echt mijn ding, dus ik hou het lekker bij de Zweedse puzzels.

 3. zegt:

  Dit is echt wat voor mij! Ik hou van reizen en puzzelen. Ik ga deze gelijk bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept