De Nationale Voorleesdagen- nijntje voelboek en flapjesboek

De Nationale Voorleesdagen- nijntje voelboek en flapjesboek

Van 20 tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Ben jij nog op zoek naar een leuk prentenboek voor je (klein) kinderen? Er zijn nu twee nieuwe nijntje boeken om interactief voor te lezen. 

De Nationale Voorleesdagen

Elke jaar zijn er de Nationale Voorleesdagen. Ontzettend goed, want voorlezen is niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens erg goed voor je kindje. En hoewel het er nu uitziet dat de scholen tegen de tijd dat de Voorleesdagen deels nog dicht zijn, het gaat natuurlijk gewoon door. Op de site van De Nationale Voorleesdagen geven ze ook coronaproof tips om toch bijvoorbeeld een Voorleesontbijt te kunnen houden.

Prentenboek van het jaar

Het prentenboek van het jaar 2021 is ‘Coco kan het’. Dit boek zal tijdens de Nationale voorleesdagen centraal staan op de scholen. Coco kan het! is een nieuw prentenboek van Loes Riphagen, een is een verhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Meer vooleesboeken

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer leuke voorleesboeken. Ook nijntje komt met twee nieuwe interactieve voorleesboekjes:

Het nijntje voelboek, dieren

Nijntje ziet een schaap. Maar er klopt iets niet: die gele buik hoort bij een ander dier… Van wie is de buik dan wél?  

In dit kleurrijke boek maken de allerkleinsten kennis met verschillende dieren en een aantal van hun fysieke eigenschappen. Heeft de nijlpaard een zachte buik? En welke kleur is de buik van de kip? Extra leuk: als je op het zachte buikje drukt, hoor je een piepgeluid! 

De Nationale Voorleesdagen- nijntje voelboek en flapjesboek

nijntje flapjesboek, een cadeau voor iedereen

Nijntje en haar vriendjes hebben allemaal een cadeau gekregen. Wat zou er in hun pakjes zitten? Nijntje krijgt een knuffelbeer. Wat krijgt boris? 

Raad maar mee en kijk onder de flapjes om te ontdekken wat er in de pakjes zit. 

De Nationale Voorleesdagen- nijntje voelboek en flapjesboek

Hier vind je alle boeken van Nijntje

Samen lezen is zoveel leuker

Nu de Nationale Voorleesdagen zijn, komt het belang van voorlezen weer even om de hoek kijken en dat is goed. Want hoe leuk kinderen het vaak ook vinden, niet iedere ouder heeft hier de tijd voor of zin in. Toch is het een moment van rust samen met je kindje, wat jullie beiden goed kan doen. Zeker doen dus!

Lees ook: 8 redenen waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

Lees ook: Voor de jongere kinderen- Lezen met nijntje

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Felice Veenman zegt:

    ik ben eigenlijk meer op zoek naar een kind dat ik Nijntje voor kan lezen….Iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept