Zo ga jij gemakkelijk huidveroudering tegen

huidveroudering tegengaan, tips

Dat je huid met de tijd ouder gaat worden, dat hou je niet tegen. Maar je kan er wel iets aan doen om dit huidveroudering proces langzamer te laten verlopen. Een goede huidverzorging is belangrijk en hier kan je het best vroeg mee beginne. Hou je huid stralend, ook wanneer je ouder wordt. Wat kan je nu doen om huidveroudering tegen te gaan?

Wat is huidveroudering precies

We krijgen er allemaal mee te maken, het huidveroudering proces. Hoe goed jij je huid ook verzorgd, hoe veel serum en huidolie je ook gebruikt, je huid gaat op een gegeven moment huidveroudering laten zien. En gelukkig ook maar, want als je ouder wordt, mag je gezicht ook best wat tekens van het leven laten zien. Al willen we deze fijne lijntjes en rimpels niet de overhand geven en daar kunnen we iets aan doen.

Het verouderingsproces van de huid is heel persoonlijk en wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Het is dus niet zo dat je het helemaal tegen kan gaan en dat hoeft ook niet, maar zorgen dat je huid soepel blijft en je de rimpels misschien nog even weg kan laten.

Een goede huidverzorging doet wonderen

Jouw huid goed verzorgen gaat huidveroudering zeker tegen. Niet te veel zon in je gezicht, goed smeren met zonnebrandcrème wanneer je gaat zonnen en elke dag een dagcrème gebruiken waar ook SPF in zit. Een goede gezichtsverzorging zorgt dat jouw gezicht dat jeugdige, frisse blijft houden. Hierbij is het vooral belangrijk dat je jouw huid soepel en elastisch houdt.

Maak tijd voor jezelf

Verzorg jezelf en verzorg je gezicht met een gezichtsscrub. Door de oude huidcellen te verwijderen hou jij de huidveroudering tegen. Maar gebruik ook een masker, nachtcrème of een hydraterende olie om de huid soepel te houden. Je zal merken dat wanneer je jouw huid goed verzorgd deze frisser aanvoelt en minder veroudering tekens zal geven.

Verzorg je gezicht

Een gezichtsscrub gebruiken hoeft niet te vaak. Op een gezonde huid is een keer per week een scrub gebruiken voldoende. Na het scrubben kan het fijn zijn om een gezichtstonic te gebruiken voor het frisse gevoel op de huid en breng daarna een dag- of nachtcrème aan. Vaak wordt aangeraden een gezichtsscrub in de avond toe te passen, zodat de huid van je gezicht de hele nacht heeft om zich te herstellen.

Hoe breng je de scrub nu aan:

  • Breng de gezichtsscrub aan op je voorhoofd, neus en kin met je vingers.
  • Beweeg vanuit het midden van je voorhoofd richting je slapen en wrijf zachtjes met cirkelvormige bewegingen van de zijkant van je neus naar je wangen.
  • Vergeet ook je kin en hals niet mee te nemen in de scrub.

Meer tips voor een goede gezichtsverzorging

  • Voorkom stress, misschien makkelijk gezegd, maar fronzen of slecht slapen, tekenen je gezicht
  • Gebruik een dagcrème met SPF
  • Neem regelmatig een maskertje voor je huid. Net als scrub verwijderd dit oude huidcellen
  • Kies verzorgingsproducten die bij jouw huid passen, dus speciaal voor de gevoelige huid, de drge huid of vette huid.
  • Bescherm je huid tegen de zon.

Met deze tips moet het toch lukken om huidveroudering in je gezicht tegen te gaan. En zoals ik al begon, wegnemen kan je het niet, maar dat is ook nergens voor nodig. Het proces vertragen kan wel en is dat niet juist wat we willen?

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept