nijntje boekje en knuffels voor het Sikkelcelfonds

Nijntje zet haar bekendheid in. Samen verslaan we sikkelcelziekte

Op 19 juni is het Wereld Sikkelceldag. Als ambassadeur van het Sikkelcelfonds, zet nijntje zich in om de strijd tegen sikkelcelziekte een steuntje in de rug te geven. Met een nijntje boekje en knuffels van nijntje en nina. De opbrengsten gaan naar het Sikkelcelfonds.

Opbrengst voor onderzoek naar genezing sikkelcelziekte

Niet alleen zet nijntje zich als ambassadeur dit jaar al vaker in tegen sikkelcelziekte, er is hier door haar veelvuldig aandacht aan geven, de opbrengsten van het nijntje boekje en de knuffels gaan naar het Sikkelcelfonds.

Een grote media campagne

Jaarlijks worden er wereldwijd driehonderdduizend kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Eerder kon je hier al lezen dat nijntje ambassadeur van het Sikkelcelfonds is en dat er een grote mediacampagne van start is gegaan. Dit allemaal om deze relatief onbekende ziekte onder de aandacht te brengen. Nu komt nijntje met knuffels en een boekje, waarmee geld ingezameld wordt voor het Sikkelcelfonds. De opbrengst van de verkopen gaat naar onderzoek naar een genezing van sikkelcelziekte. Het doel is om in totaal 1 miljoen euro op te halen. 

nijntje en nina boekje

Het nieuwe kartonboekje nijntje en nina, beste vriendjes is speciaal ontwikkeld voor het Sikkelcelfonds. In dit lieve boekje over vriendschap zie je dat nijntje en nina graag samen spelen en vaak bij elkaar logeren. Zelfs in hun dromen komen ze elkaar tegen! 

Het kartonboekje nijntje en nina, beste vriendjes is voor € 5,95 vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online. De opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds. 

nijntje boekje en knuffels voor het Sikkelcelfonds

nijntje en nina knuffels 

De nijntje en nina knuffels zijn een mooie aanvulling op het boekje over de twee vriendinnen. De knuffels hebben een sikkelvormige maan in hun handen: een symbolische verwijzing naar sikkelcelziekte. 

De knuffels nijntje met maan en nina met maan zijn vanaf 19 juni verkrijgbaar bij het Centraal Museum (Utrecht), bij de winkel van nijntje (Amsterdam en Maastricht) en bol.com. Vanaf 22 juni zijn de knuffels verkrijgbaar in de boekhandel en via meerdere online kanalen. De opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds. De knuffels kosten 9,95 euro per stuk

nijntje boekje en knuffels voor het Sikkelcelfonds

Wat is sikkelcelziekte?

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkelvormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar.

Wereldwijd lijden ongeveer dertig miljoen mensen aan sikkelcelziekte. Elk jaar komen hier kinderen bij. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar. Ook in Nederland zijn er duizenden patiënten die een behandeling nodig hebben. Door stamceltransplantatie of gentherapie kunnen zij potentieel genezen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Helaas is sikkelcelziekte relatief onbekend, waardoor er niet genoeg middelen beschikbaar zijn voor het verrichten van het broodnodige, baanbrekende onderzoek. Het Sikkelcelfonds zet zich in om deze ziekte onder de aandacht te brengen en nijntje wil hen hierbij helpen.

nijntje boekje en knuffels voor het Sikkelcelfonds

Sikkelcelziekte. Te pijnlijk om niet te kennen.

Lees ook: Nijntjes verjaardag- een klik klak schuifboek over de jarige nijntje

Lees ook: Lezen met nijntje.

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Wat goed dat er aandacht wordt besteedt aan sikkelcel ziekte op deze manier. Nijntje is echt zo’n herken baar en lieflijk fenomeen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept