Ontdek de Nederlandse natuur: dít is er zo leuk aan!

Ontdek de Nederlandse natuur: dít is er zo leuk aan!

Er wordt wel eens geroepen dat het Nederlandse landschap maar saai is. En al vindt je in ons land dan misschien geen bergen of regenwouden, er zijn veel mooie natuurgebieden die je kunt ontdekken. En dat kunnen we je alleen maar aanraden! Wat is er nu zo leuk aan een ontdekkingstocht door de Nederlandse natuur?

Veel natuurgebieden om naartoe te gaan

Nederland kent bij elkaar opgeteld behoorlijk wat stukken natuur. De grote natuurgebieden zijn ons allemaal wel bekend, zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Maar ook de kleinere natuurgebieden, zoals de kleinere bossen, vormen een ideale plek voor ontspanning. Ga je graag naar het water toe? Ook dat is er volop te vinden in ons land. Denk aan de Noordzee, het IJsselmeer en het Markermeer. Als je je echt even in een andere wereld wilt wanen, ga je naar de Waddeneilanden. Omarm de rust en de ruimte – op het fraaie Ameland bijvoorbeeld! Blijf slapen in een Ameland hotel, om meerdere dagen van het natuurrijke eiland te genieten. Uiteraard moet er ook gegeten worden tijdens zo’n reisje. In een Ameland restaurant geniet je van een uitgebreide kaart, met keuze uit streekgerechten. Probeer er bijvoorbeeld eens het Nobeltje Ameland: een lokaal drankje. Als je er dan toch bent!

Aangenaam buitenklimaat

Als het regent heb je misschien niet zoveel zin om op pad te gaan, maar over het algemeen geldt dat we een aangenaam buitenklimaat hebben om de natuur te ontdekken. Of je nu een flinke afstand wilt wandelen of een sportief stuk wilt fietsen, je hoeft je niet tegen te laten houden door het weer. Zo is het meestal niet zo heet in ons land, waar je profijt van hebt tijdens het bewegen in de buitenlucht. Is het wat fris? Dan trek je een goede jas aan en kun je alsnog vertrekken!

Natuur is altijd in de buurt

Aangezien we in een klein land leven, is de natuur altijd in de buurt. Je moet het begrip natuur in dit geval wel een beetje breed nemen. Tel tevens de kleinere bossen en parken mee. De grotere natuurgebieden bevinden zich immers mogelijk op een verdere afstand. Al blijft het in ons kleine land zo dat je nooit écht lang hoeft te reizen om je onder te dompelen in de natuur. Zo kun je er eenvoudig de tijd voor nemen!

Interessant en toegankelijk voor jong en oud

De natuur in ons land is leuk voor iedereen. Aangezien ons land relatief vlak is, is de natuur eenvoudig begaanbaar. Ook is er voor jong en oud genoeg te beleven in de natuurgebieden. Denk aan wandelroutes voor kinderen, met mooie kunstwerken of activiteiten langs de weg. Of denk juist aan kortere routes, speciaal voor senioren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden! Ga zelf op onderzoek uit en ontdek de prettige Nederlandse natuur.

Gratis afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept