Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk

snel en makkelijk

Maak een warme maaltijd met een bakje Paturain Cuisine! Dat was de vraag die ik kreeg. Nou kook ik wel vaker met Paturain, dus ging ik deze uitdaging graag aan en maakte een snel en makkelijk recept met tortellini, ham en groente. 

Koken met Paturain Cuisine

Eigenlijk kook ik al vaker met Paturain. Zo heb ik een heel snel en makkelijk recept met macaroni, spek, ui en Paturain. We maken dit heel vaak in de vakantie op de camping, makkelijk omdat je maar twee gas pitjes nodig hebt. Ik kreeg nu een pakje Paturain Cuisine thuis gestuurd en keer eerst op de site ilovecheese. Als kaas liefhebber, is dit een echte website voor mij en hier deed ik genoeg inspiratie op voor een lekker recept.

Tortellini met Paturain Cuisine

Op de website vond ik ook het recept van Tortellini en Paturain Cuisine, omdat ik hier wel mijn eigen touch aan wilde geven, heb ik deze aangepast naar mijn eigen idee en smaak. Nu eet ik tegenwoordig koolhydraat arm, dus minder pasta, aardappelen, rijst en brood. Toch betekent dit niet dat ik helemaal niet meer eet en geniet dan ook extra van zo een heerlijke maaltijd die ook nog eens snel en makkelijk te maken is.

Open dagen van scholen

De komende weken zijn we in de avonden bij open dagen van middelbare scholen. Dit begint dan om zeven uur en omdat ik ook weer niet wil dat de jongens te laat naar bed gaan, zorg ik dat we hier ook echt tegen zeven uur zijn. We eten deze dagen maar een beetje makkelijk en dan is dit ‘snel en makkelijk’ recept ideaal.

Wat heb je nodig voor dir snel en makkelijk recept met Paturain Cuisine

4 personen

 • 1 kuipje Paturain Cuisine
 • 250-300 gram Tortellini met vlees
 • 3 paprika’s in verschillende kleuren.
 • 300 gr hamblokjes.

Hoe maak je het

 1. kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking
 2. snijd de paprika’s in twee en verwijder het zaad, was en snijd in kleine blokjes
 3. doe een beetje olie in een hapjespan en doe hier de paprika’s in
 4. voeg de Paturain Cuisine toe en  hamblokjes
 5. verwarm het geheel ongeveer 3 minuten op laag vuur terwijl je roert
 6. Voeg de warme tortellini toe en roer de saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Ps Kook net zoveel pasta als jij nodig hebt, ik reken altijd 75 gram voor volwassenen en 75 voor de jongens samen.

Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk

Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk

Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk

Kook jij wel eens met Paturain Cuisine ?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

15 reacties

 1. zegt:

  Nog nooit Paturain gebruikt maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.

 2. Dit maak ik ook regelmatig soms in plaats van Paturain gebruik ik Philadelphia. Ideaal als je niet teveel tijd hebt om te koken. Hier is de jacht naar de juiste middelbare school ook in volle gang

 3. zegt:

  Ik heb nog nooit met paturain culinair gekookt maar gebruik wel vaak kruidenkaas (maar dan een huismerk) in gerechten. Handig trouwens dt je aangeeft hoeveel gram pasta je per persoon gebruikt. Ik doe altijd maar wat en kook meestal te veel.

 4. zegt:

  Ik vind kruidenkaas ook ideaal in pasta, deze gebruik ik ook wel eens

 5. zegt:

  Kijk dit zijn makkelijke maar oh zo heerlijke recepten. Zeker wanneer er niet veel tijd is of je voor een groter gezelschap moet koken 🙂

 6. zegt:

  Wat grappig, speciaal voor de ‘cuisine’! Ik gebruik wel vaker kruidenkaas en dan specifiek Boursin. Waarom weet ik eigenlijk niet. Paturain aten we vroeger regelmatig op een stokbroodje. Ook alweer een tijdje terug trouwens.

 7. zegt:

  Hmm lekker zo’n pastatje! Ik eet t ook graag.

 8. Als ik de woorden ‘snel’ en ‘makkelijk’ zie staan ben ik meteen fan van een recept. Zeker als het ook echt snel en makkelijk is : )

 9. Dit ziet er echt enorm lekker uit. Ik krijg er honger van!

 10. Eva zegt:

  Nog nooit gemaakt maar ziet er wel heel lekker uit.

  Liefs, Eva
  http://www.evaperez.be

 11. zegt:

  Nee nog nooit mee gekookt maar paturain is wel een super fijn merk

 12. Dit ziet er erg lekker uit, ga het ook eens maken.

 13. zegt:

  Inderdaad heel easy en toch eens een leuke afwisseling, moet ik eens probern!

 14. heerlijk, dit gerecht maak ik inderdaad ook regelmatig, lekker! Paturain is ideaal

 15. Ik heb er nog nooit mee gekookt maar dit ziet er heerlijk uit hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept