Onlangs ontving ik een bakje Paturain Cuisine met de vraag hier een warme maaltijd mee te koken. Nou kook ik wel vaker met Paturain, dus ging deze uitdaging graag aan en maakte een snel en makkelijk recept met tortellini, ham en groente.
Koken met Paturain Cuisine
Ik kook wel vaker met Paturain. Zo heb ik een heel snel en makkelijk recept met macaroni, spek, ui en Paturain. We maken dit heel vaak in de vakantie op de camping, makkelijk omdat je maar twee gas pitjes nodig hebt. Ik kreeg nu een pakje Paturain Cuisine thuis gestuurd en keer eerste op de site ilovecheese, waar ik genoeg inspiratie op deed voor een lekker recept. Ik vond hier ook het recept met Tortellini en Paturain Cuisine, maar paste deze wel aan naar eigen idee.
Open dagen van scholen
De komende weken zijn we in de avonden bij open dagen van middelbare scholen. Dit begint dan om zeven uur en omdat ik ook weer niet wil dat de jongens te laat naar bed gaan, zorg ik dat we hier ook echt tegen zeven uur zijn. We eten deze dagen maar een beetje makkelijk en dan is dit ‘snel en makkelijk’ recept ideaal.
Wat heb je nodig
4 personen
- 1 kuipje Paturain Causine
- 250-300 gram Tortellini met vlees
- 3 paprika’s in verschillende kleuren.
- 300 gr hamblokjes.
Hoe maak je het
- kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking
- snijd de paprika’s in twee en verwijder het zaad, was en snijd in kleine blokjes
- doe een beetje olie in een hapjespan en doe hier de paprika’s in
- voeg de Paturain Cuisine toe en hamblokjes
- verwarm het geheel ongeveer 3 minuten op laag vuur terwijl je roert
- Voeg de warme tortellini toe en roer de saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.
Ps Kook net zoveel pasta als jij nodig hebt, ik reken altijd 75 gram voor volwassenen en 75 voor de jongens samen.
Kook jij wel eens met Paturain Culinair?
meer recepten: Courgette met rozijnen en rijst, kabeljauw met komkommer munt saus
foto’s lodiblogt
Nog nooit Paturain gebruikt maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.
Dit maak ik ook regelmatig soms in plaats van Paturain gebruik ik Philadelphia. Ideaal als je niet teveel tijd hebt om te koken. Hier is de jacht naar de juiste middelbare school ook in volle gang
Ik heb nog nooit met paturain culinair gekookt maar gebruik wel vaak kruidenkaas (maar dan een huismerk) in gerechten. Handig trouwens dt je aangeeft hoeveel gram pasta je per persoon gebruikt. Ik doe altijd maar wat en kook meestal te veel.
Ik kook al met kruidenkaas sinds mijn studenten tijd. Ik gebruik altijd Boursin. Vooral de vlindermacaroni, met gerookt ontbijtspek, paprika, champignons en een scheutje ketjap vind ik lekker. Deze variant ga ik zeker maken! Bedankt!
Ik vind kruidenkaas ook ideaal in pasta, deze gebruik ik ook wel eens
Kijk dit zijn makkelijke maar oh zo heerlijke recepten. Zeker wanneer er niet veel tijd is of je voor een groter gezelschap moet koken 🙂
Wat grappig, speciaal voor de ‘cuisine’! Ik gebruik wel vaker kruidenkaas en dan specifiek Boursin. Waarom weet ik eigenlijk niet. Paturain aten we vroeger regelmatig op een stokbroodje. Ook alweer een tijdje terug trouwens.
Hmm lekker zo’n pastatje! Ik eet t ook graag.
Als ik de woorden ‘snel’ en ‘makkelijk’ zie staan ben ik meteen fan van een recept. Zeker als het ook echt snel en makkelijk is : )
Lijkt me lekker. Ik gebruik Paturain wel in snoepjes. Ook erg lekker
Dit ziet er echt enorm lekker uit. Ik krijg er honger van!
Nog nooit gemaakt maar ziet er wel heel lekker uit.
Liefs, Eva
http://www.evaperez.be
Nee nog nooit mee gekookt maar paturain is wel een super fijn merk
Hmm..ziet er lekker uit! Ik heb zelf nog nooit met Paturain gekookt.
Dit ziet er erg lekker uit, ga het ook eens maken.
Inderdaad heel easy en toch eens een leuke afwisseling, moet ik eens probern!
heerlijk, dit gerecht maak ik inderdaad ook regelmatig, lekker! Paturain is ideaal
Ik heb er nog nooit mee gekookt maar dit ziet er heerlijk uit hoor