snel en makkelijk
Recepten

Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk

Onlangs ontving ik een bakje Paturain Cuisine met de vraag hier een warme maaltijd mee te koken. Nou kook ik wel vaker met Paturain, dus ging deze uitdaging graag aan en maakte een snel en makkelijk recept met tortellini, ham en groente. 

Koken met Paturain Cuisine

Ik kook wel vaker met Paturain. Zo heb ik een heel snel en makkelijk recept met macaroni, spek, ui en Paturain. We maken dit heel vaak in de vakantie op de camping, makkelijk omdat je maar twee gas pitjes nodig hebt. Ik kreeg nu een pakje Paturain Cuisine thuis gestuurd en keer eerste op de site ilovecheese, waar ik genoeg inspiratie op deed voor een lekker recept. Ik vond hier ook het recept met Tortellini en Paturain Cuisine, maar paste deze wel aan naar eigen idee.

Open dagen van scholen

De komende weken zijn we in de avonden bij open dagen van middelbare scholen. Dit begint dan om zeven uur en omdat ik ook weer niet wil dat de jongens te laat naar bed gaan, zorg ik dat we hier ook echt tegen zeven uur zijn. We eten deze dagen maar een beetje makkelijk en dan is dit ‘snel en makkelijk’ recept ideaal.

Wat heb je nodig

4 personen

 • 1 kuipje Paturain Causine
 • 250-300 gram Tortellini met vlees
 • 3 paprika’s in verschillende kleuren.
 • 300 gr hamblokjes.

Hoe maak je het

 1. kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking
 2. snijd de paprika’s in twee en verwijder het zaad, was en snijd in kleine blokjes
 3. doe een beetje olie in een hapjespan en doe hier de paprika’s in
 4. voeg de Paturain Cuisine toe en  hamblokjes
 5. verwarm het geheel ongeveer 3 minuten op laag vuur terwijl je roert
 6. Voeg de warme tortellini toe en roer de saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Ps Kook net zoveel pasta als jij nodig hebt, ik reken altijd 75 gram voor volwassenen en 75 voor de jongens samen.

snel en makkelijk

snel en makkelijk

snel en makkelijk

snel en makkelijk recept tortellini met Paturain Cuisine

Kook jij wel eens met Paturain Culinair?

meer recepten: Courgette met rozijnen en rijst, kabeljauw met komkommer munt saus

foto’s lodiblogt

18 thoughts on “Recept: tortellini en Paturain Cuisine, snel en makkelijk”

 1. Ik heb nog nooit met paturain culinair gekookt maar gebruik wel vaak kruidenkaas (maar dan een huismerk) in gerechten. Handig trouwens dt je aangeeft hoeveel gram pasta je per persoon gebruikt. Ik doe altijd maar wat en kook meestal te veel.

 2. Ik kook al met kruidenkaas sinds mijn studenten tijd. Ik gebruik altijd Boursin. Vooral de vlindermacaroni, met gerookt ontbijtspek, paprika, champignons en een scheutje ketjap vind ik lekker. Deze variant ga ik zeker maken! Bedankt!

 3. Wat grappig, speciaal voor de ‘cuisine’! Ik gebruik wel vaker kruidenkaas en dan specifiek Boursin. Waarom weet ik eigenlijk niet. Paturain aten we vroeger regelmatig op een stokbroodje. Ook alweer een tijdje terug trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *