recept: Courgette met rozijnen en rijst
Recepten

Recept: Courgette met rozijnen en rijst. Makkelijk en gezond.

Lekker, makkelijk en gezond, dat is mijn favoriete recept voor een door de weekse dag. Dit recept van courgette met rozijnen en rijst wordt prima ontvangen hier in huis. Ik heb het recept ooit ergens uit een blad gehaald, maar zou niet meer weten elke dit was.

Recept proberen

Door de week wordt er elke avond wel door iemand binnen ons gezin gesport. Dus hier hou ik bij het koken rekening mee. Twee dagen eten we vroeg, dus kies ik voor een gerecht wat ik in een pan klaar kan maken, zodat het makkelijk opgewarmd kan worden voor die geen die niet meteen mee eet. Ook zorg ik vaak voor een beetje lichte maaltijden zodat het eten niet zo zwaar op de maag ligt, tijdens het sporten. Ik ben dus altijd op zoek nar recepten en probeer van alles uit. Dit recept is makkelijk, lekker en gezond.

Gevulde Courgette met rozijnen en rijst

hoofdgerecht- 4 personen- 30 minuten + 30 minuten in de oven.

Wat heb je nodig:

  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 500 gr tomaten
  • 200 gr ham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 50 gr rozijnen
  • 100 gr geraspte kaas.
  • Rechthoekige ovenschaal, ingevet

Hoe maak je het:

Breng in een pan 1/2 liter water aan de kook, verkruimel het bouillontablet erboven en los de bouillon al roerend in het water op.

Leg de courgettes op een plank en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de courgettes met een lepel uit tot op 1/2 cm van de wand. Hak het vruchtvlees uit de courgettes fijn.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes  en snijd de plakjes ham in stukjes.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de stukjes courgette al roerend in 2-3 minuten zachtjes glazig.

Strooi de kaneel erover en voeg al roerend de rijst toe. Bak alles 1 minuut en voeg dan de tomatenblokjes en de rozijnen toe. Bak nog 2-3 minuten tot de tomaat stukjes zacht worden.

Schenk er 400 ml bouillon bij en breng alles al roerend aan de kook. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200C.

Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de ovenschaal en leg de courgettes naast elkaar in de schaal.

Roer de ham en de helft van de kaas door de rijst en vul de courgettes met het rijstmengsel. De rijst mag al een bergje boven de courgette uitsteken.

Strooi de kaas over de courgettes en schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven. Bak de gevulde courgettes in 30 minuten gaar.

Eet smakelijk!

foto’s pixabay

1 thought on “Recept: Courgette met rozijnen en rijst. Makkelijk en gezond.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *