Hoe gezonde gewoontes je leven kunnen verbeteren

Hoe gezonde gewoontes je leven kunnen verbeteren

Gezonde gewoontes, welke heb jij? En merk jij ook dat deze gewoontes eenmaal mee begonnen, steeds makkelijker vol te houden zijn? Omdat het vandaag voor mij 2 jaar geleden is dat ik mijn eetpatroon omgooide, vond ik het leuk nu eens te zien hoe deze gezonde gewoontes mijn leven hebben verbeterd.

Gezonde gewoontes

Wat zijn nu gezonde gewoontes? Je hebt er natuurlijk heel veel en je hoeft je zeker niet aan allemaal te houden om ook een gezond teven te hebben. Wat gezonde gewoontes kunnen zijn: elke dag een stukje wandelen, sporten, gezond eten, de dag beginnen met een glas water, minder alcohol drinken, acht uur slaap pakken per dag. Ik noem maar een paar voorbeelden, maar er zijn natuurlijk zoveel meer gewoontes die jouw leven op een gezonde manier beïnvloeden en waarschijnlijk heb jij die standaard al in jouw dag zitten.

Wat ik doe om gezonder te leven

Twee jaar gelden ging bij mij de knop op. Door knieklachten kon ik niet meer hardlopen en ik was te zwaar naar mijn idee. Mijn kleding paste niet goed en ik merkte dat ik ook steeds minder ging bewegen. Ik las toen ergens over koolhydraat beperkt eten en ben me hier in gaan verdiepen. Dit was een gezonde gewoonte die voor mij zeker zou kunnen werken, zonder dat ik hier eigenlijk veel voor aan zou moeten passen, waardoor het ook prima vol te houden zou zijn.

Meer lezen over gezond eten: Kijk hier voor boeken

Beginnen met gezonde gewoontes

Hoe ben ik begonnen, nu alweer twee jaar geleden. Ik ben eerst op zoek gegaan naar informatie en recepten. Kocht meer groente in huis, begon minder brood, pasta, rijst en suiker te eten en merkte al snel dat ik me steeds fitter voelde. Nu is het niet zo dat ik heel streng ben, juist niet, want hierdoor hou ik het al twee jaar vol. In het weekend drink ik graag een wijntje of biertje en eet hier ook een toastje bij. Toch ben ik al ruim ander half jaar op hetzelfde gewicht, een gewicht waar ik heel blij en tevreden mee ben. Daarbij heb ik zoveel meer energie, daar doe ik het echt voor. Maar wat voor tips heb ik nu voor jou.

Lees ook: Minder alcohol drinken. 5 Redenen om het vol te houden.

Wil jij je gewoontes veranderen?

Begin met kleine stapjes. Gooi je leefstijl niet meteen radicaal om (of je moet dit echt kunnen, maar voor velen is dit toch echt te). Zoek wat jij kan veranderen, kies in ieder gaven iets wat bij jou past:

  • Wandel tijdens je lunch of wandel elke avond even na het eten.
  • Stop met het suiker rijke drankjes, kies voor water en thee.
  • Neem elke dag voldoende slaap.
  • Zet een half uur voor je gaat slapen je mobiel uit en ga nog even lezen.
  • Verander je eetpatroon, eet tussen de middag eens een salade.
  • Kies voor zilvervliesrijst of volkoren pasta.
  • Drink door de week geen alcohol.
  • Koop minder ongezonde dingen.
  • Ga boodschappen doen met een lijstje.
  • Stop met roken.

Lees ook: 8 Redenen om te gaan wandelen.

Je gezondheid verbeteren

Je kan je gezondheid verbeteren op vele manieren. Maar elke verandering zal je meer energie geven, zal je een fijner gevoel geven en zorgen dat er in jouw leven een verbetering op treedt. Probeer het gewoon eens. En laat je niet bij de eerste tegenslag uit het veld slaan. Probeer hoe een gezondere leefstijl jou bevalt en je zal zien, dat als het jou bevalt je niet anders meer wil.

foto lodiblogt affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept