Wat je moet weten over jouw zorgpakket

Wat je moet weten over jouw zorgpakket, je leest het hier

Woon je in Nederland? Dan heb jij een zorgverzekering. Niet alleen als je met regelmaat zorg nodig hebt, maar vooral omdat het in ons land verplicht is.  Ondanks dat het makkelijk lijkt om een zorgverzekering te kiezen, is het dat vaak niet. Er zijn veel kleine lettertjes, de regels veranderen jaarlijks en zo ook de inhoud van je zorgpakket. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt en hoe jij natuurlijk het voordeligst uit bent, zonder in te leveren op zorg dat je nodig hebt. In dit artikel vertel ik je wat je moet weten bij het kiezen van je zorgpakket en waarop je allemaal moet letten. Meer weten? Lees dan zeker verder. 

Welke aanvullende verzekeringen?

Bij het kiezen van je zorgverzekering, begin je altijd bij de basisverzekering. Veel zorg wordt gedekt in de basisverzekering, maar niet alles. Heb je bepaalde zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt? Dan wordt dat meestal vergoed in een aanvullende verzekering. 

Bijvoorbeeld, als je vaak sport, kan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie handig zijn. Ook als je verwacht dat je bril of lenzen nodig hebt, is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen geen overbodige luxe. En vergeet niet de zorgverzekering voor je gebit, vooral als je kinderen hebt die misschien een beugel nodig hebben. 

Denk aan eigen risico

Bij het kiezen van je zorgverzekering, kun je ook het een en ander kiezen met betrekking tot je eigen risico. Als je weinig gebruikt maakt van zorg, kan het interessant zijn om je eigen risico hoger te zetten. Denk je dat je het komende jaar wel veel zorg nodig hebt? Dan kun je beter kiezen voor een iets lager eigen risico. Hoe hoger je het eigen risico zet, hoe lager de premie is die je moet betalen. Let wel op; als je onverwachts wel zorg nodig hebt, dan moet je dus als nog dat eigen risico eerst betalen. 

Jaarlijkse veranderingen in de zorgverzekering

Elk jaar opnieuw kun je een zorgverzekering kiezen die bij je past. Dat is niet voor niets omdat er jaarlijks ontzettend veel verandert bij zorgverzekeringen. Het kan zomaar zijn dat een zorgverzekering die je afgelopen jaar hebt gekozen, nu bepaalde dingen die voor jou belangrijk zijn niet meer, of gedeeltelijk gedekt worden. Daarom is het een goed idee om elk jaar opnieuw te kijken of je zorgverzekering nog wel bij je past. Zo niet? Dan kun je beter een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Dit kan jaarlijks eenmalig vanaf november.

Beugel, kronen of implantaten

Een van de dingen waar veel mensen niet over nadenken zijn onverwachte ongelukken. Maar ook bijvoorbeeld als je een beugel nodig hebt, is het handig om hiervoor te kijken naar een orthodontie zorgverzekering. Daarnaast is het ook een goed idee om te kijken welke extra’s de zorgverzekering te bieden heeft.

Meer lezen over het zorgpakket en verzekeringen, lees ook: Wanneer je kind naar de orthodontist moet.

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept