Maart spread, laat je inspireren #BulletJournal

maart Bullet Journal

Hoe ziet de maand maart er uit in mijn Bullet journal?  Ik werk altijd vooruit, gewoon puur omdat ik een echte planner ben. Aan het begin van het jaar besloot ik eens elke maand mijn Bullet Journal te fotograferen en hier te tonen. 

Waarom een Bullet Journal

Vorig jaar begon ik dan ook eindelijk aan een Bullet Journal. En vanaf moment een ben ik er dol op. Ik ben een echte planner en liep nog steeds met een agenda rond. Ook prima, maar in een Bullet Journal kan ik al mijn creativiteit kwijt. Ik ben zelf niet zo, dat ik pas op  het moment van de eerste van de maand begin aan mijn maand. Ik werk echt wel vooruit. In februari maak ik alvast maart en zo verder.

Pinterest en inspiratie

Inspiratie haal ik vooral van Pinterest en bij andere bloggers. Er zijn zoveel inspiratie bronnen op blogs en Instagram, waar ik heel veel van leer. Ik zie zoveel mooie spreads voorbij komen dat ik bezig blijf. Voor mijn voorblad  typte ik ‘bullet journal Maart’ in en kwam bij een pin terecht, die ik erg leuk vond en dus na getekend heb.

maart Bullet Journal

Een maand en weekly log

Maar wat is nu een weekly log of een maand log? Ik heb het ook allemaal moeten leren. En voor die die niet weet hoe het zit. Elke maand begin je in principe met een voorblad van die maand, de volgende bladzijde is dan een maand overzicht. Dus 28-30 of 31 dagen, waar je alvast afspraken kan noteren. In maart maak ik dus een log met 31 dagen. Vervolgens maak je een week log, Ik maak voor elke week een nieuwe log met ruimte voor notities en taken die ik moet doen. Ik schijf, eten, plak en doe net wat in mijn hoofd komt, of wat ik bij anderen voor leuks zie.

Maart

En nu is het alweer maart. In de vakanties neem ik tegenwoordig even pauze van mijn blog, puur omdat ook ik gewoon even bij wil komen om na de vakantie weer fris en fruitig verder te gaan. Want laat ik eerlijk zijn, een hobby voor erbij is het bloggen al lang niet meer. Dus deze keer niet op 1 maart maar een paar dagen later mijn blog vol Bullet Journal Ideeën. .

maart Bullet Journal

maart Bullet Journal

Misschien kan ik je inspireren met deze maand en week ideeën!

foto’s lodiblogt

Meer ideeën op doen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

27 reacties

 1. zegt:

  Leuk! En je inspireert me hier zeker mee. Ik vind de pagina’s rust uitstralen en daar is deze structuurjunk gek op.

 2. Balou zegt:

  Een bullet journal is erg leuk! Eigenlijk een agenda/plannen naar iemands eigen stujltje!

 3. zegt:

  Wat fijn dat je je creativiteit hier zo in kwijt kan! Ik zou er het geduld niet voor hebben, haha!

 4. zegt:

  Iedere keer als ik hier kom kijken wil ik ook crea bea gaan doen doen. Ik heb echter niet zoveel inspiratie en geduld hiervoor. Maar snap wel helemaal dat je hier je “ei” in kwijt kunt. Heel leuk ook om je journals te bewaren en nog eens in terug te bladeren.

  1. zegt:

   Dat is zeker zo, vooral mijn journal is eigenlijk een soort van openbare dagboek met herinneringen van alles wat we doen.

 5. zegt:

  Wat een creativiteit! Ik ben ook iemand die altijd met haar agenda rond loopt, maar ik heb er nooit aan gedacht om het zo mooi te maken. Ik geloof dat ik dan nooit meer een afspraak door zou strepen, dat zou mijn agenda verpesten, haha.

  1. zegt:

   haha dat is ook wel zo, al moet ik zeggen dat ik wel makkelijker er in begin te worden.

 6. Helaas ben ik er weer mee gestopt en gebruik ik hem alleen maar om in te “knutselen”.

  Wat heb je er een leuke spread van gemaakt voor de maand maart! Echt heel leuk om te zien!

 7. zegt:

  Ik gebruik een gewone agenda om mijn artikelen in te plannen en om overzicht te bewaren. Omdat ik regelmatig ook oudere artikelen deel is dat wel nodig.
  Maar zonder illustraties erbij. Maar wat jij ervan gemaakt hebt is erg leuk.

 8. Debby zegt:

  Dat ziet er creatief uit! Ik heb ook nog een gewone agenda en zoek soms naar meer ruimte om dingen op te schrijven, en niet te vergeten. Moet toch eens meer over bullet journals gaan lezen 🙂

  1. zegt:

   Dat is het ideale van een Bullet Journal, je bepaald zelf hoeveel ruimte je gebruiken wil en kan.

 9. zegt:

  Wat kun je goed tekenen zeg!
  Zo’n bullet diary is niet mijn ding, maar ik vind hetcaltijd etg interessant om te zien wat voor creatiefs men ervan maakt.
  Ik heb een papieren agenda puur voor het overzicht. Niks meer, niks minder.

  1. zegt:

   Dank je wel, wat lief! Hier ook altijd papieren agenda’s gehad, tot dit op mijn ad kwam.

 10. zegt:

  Lekker creatief. Zelf heb ik totaal niet de geduld hiervoor. Maar ziet er wel heel leuk uit

 11. Leuk om te zien! Ik bullet journal zelf ook en volg je ook op Instagram. Ik zie steeds meer groei en dat is leuk om te volgen 🙂 ik zie bij mezelf ook groei. Ik krijg nu al zin om met april aan de slag te gaan. Heb jij dat ook? Ik gebruik hem in ieder geval als agenda.

 12. zegt:

  Zo, wat ben je creatief bezig geweest! Ik heb ooit een bullet journal aangeschaft omdat het mij zo leuk leek om te doen, maar ik heb er gewoon geen tijd voor.. dus heb hem maar weggegeven. Jammer.

 13. Frederique zegt:

  Ik vind het altijd erg leuk om te zien maar ik heb er zelf geen geduld voor..

 14. Ik vind het zo leuk dat je meerdere materialen gebruikt. Echt heel mooi gedaan

  1. zegt:

   Jij bent ook een inspiratie bron hoor!

 15. zegt:

  Het fijnste van een Bullet Planner is dat je het inrichten zoals je zelf wilt. Alleen zag het er in mijn gedachten altijd anders uit dan op papier.

  1. zegt:

   haha dat herken ik wel hoor!

 16. zegt:

  dank je wel!

 17. zegt:

  Lijkt me erg leuk maar ik heb er bijna geen tijd voor. Het is voor mij al moeilijk om geregeld te bloggen. In combinatie met werk en een huishouden. Fijn dat zo’n bullet journal voor jou zo inspirerend is.

 18. zegt:

  Wat leuk en creatief! Ik heb geprobeerd een Bullet Journal bij te houden, maar het is niks voor mij. Tenminste, ik zou er meer tijd voor vrij moeten maken en dat lukte me niet.

 19. zegt:

  Wat is het leuk geworden! En wat geeft een bullet journal rust he. Ik ben er tijdens mijn burn out mee begonnen en kan nu echt niet meer zonder. Alles uit mijn hoofd en in mijn bujo

 20. Juliette zegt:

  Wat ziet dat er mooi uit! Ik ben zelf ook een BUJO freak. Ik gebruik er ook eentje en werk zelfs 2 maanden vantevoren mee. Ik ben ook een planner. Ik gebruik voor mijn habit trackers, mijn maandelijkse budgetten en challenges. Heerlijk!

 21. zegt:

  Ik zie je tekeningen wel voorbij komen op IG, goed hoor! Ik snap goed dat je nu ook door gaat voor de bullet journal. Ben benieuwd naar je creativiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept