De resultaten na een jaar soulstyling Club!

Soulstyling club Ontdek jouw stijl

Een jaar geleden had ik in januari mijn eerste les van de Soulstyling club. Een club van dames die dat jaar meer wilde leren over kleding, stijlen, opruimen en nog zo veel meer. Wat heb ik veel geleerd dit jaar en wat ben ik veranderd qua kleding keuze. Vandaag neem ik jullie even mee in dit jaar van anders denken en anders kijken naar mijn (kleding) stijl.

Soulstyling Club

Eind 2016 melde ik me aan voor de Soulstyling Club. Een club dames die onder begeleiding van Karin Frenay hun kledingstijl eens  onder de loep zouden nemen en nieuwe stijlen zouden gaan ontdekken. Maar de club ging verder, veel verder. In een jaar tijd leerde ik niet alleen mijn stijl ontdekken, maar keken we naar onze wensen en behoeften. Keken naar kleuren, stoffen en zelfs een stuk psychologie kwam aan bod.

Opdrachten en Pinterest

Elke week kreeg ik va de mail een werkboek en video van Karin aangereikt. De video’s waren duidelijk en erg inspirerend. Karin heeft een fijne stem om naar te luisteren en geeft goede tips en ideeën. Verder kreeg ik elke week een werkboek, met opdrachten. Deze opdrachten konden we bespreken op de besloten Facebook pagina van de Soulstyling Club. De opdrachten waren erg leuk om te doen en kostte de ene keer meer tijd dan de andere keer. De opdrachten als, je kast opruimen, zoeken op Pinterest naar de kleding die je heel mooi vond ( ongeacht wat het kost) en collage’s maken, waren erg leuk. Via de besloten groep op Facebook kregen we veel tips,. Deze kan jij ook ontvangen,want Karin heeft ook een Facebook site waar iedereen een kijkje op kan nemen, voor tips en ideeën

De eerste lessen

Waren de eerste lessen vooral gericht op het uitruimen en bekijken van je kledingkast, De opdrachten gingen al snel naar het kritisch naar jezelf kijken en de stijl die je draagt. We maakte collage’s en stonden kritisch voor de spiegel, onze kleding te bekijken en uit te zoeken. Maar ook bewust gaan winkelen en kleding passen die je nooit zou kopen, maar nu gewoon eens even aantrok om te zien hoe het zou staan. Leuke en inspirerende opdrachten.

Welke onderwerpen kwamen onder andere ter spraken

 • Styling tips
 • Welke accessoires passen bij jou
 • mode trends komende seizoenen
 • Psychologie van stijl
 • Welke stoffen vind je fijn
 • Welk figuur heb je en wat staat jou het beste

Wat ik geleerd heb

Dit afgelopen jaar heb ik ontzettend veel geleerd omtrent kleding, stijl en mezelf.  Ben ik me beter gaan kleden? Absoluut! Ben ik bewuster gaan winkelen? zeker! Weet ik welke kleuren en stijlen mij staan? Ja! Bezit ik minder kleding, maar draag ik alles? Yep. Door de lessen ben ik me veel bewuster geworden in mijn kleding keuze. Ik draag tegenwoordig meer strakkere truitjes, strakke rokken tot over de knie, mooie passende spijkerbroeken en leuke vestjes en tuniek. Ik verstop mijn lichaam niet meer onder dikke truien, maar durf uit te komen voor mijn figuur omdat ik weet dat het me goed staat.

Ben je nou ook geïnteresseerd in de Soulstyling Club, neem dan eens een kijkje op de site en doe inspiratie op over jouw (kleding) stijl. De Soulstyling Club zal dit jaar ook weer Challenges ( van 1 tot 7 maart de -gratis- Mix& Match challenge) en Online adviezen blijven geven. Dus geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle plannen.

De soulstyling club en de site die hier bij hoorde bestaat niet meer, toch laat ik mijn bevindingen hier staan omdat ze natuurlijk wel werken.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

25 reacties

 1. Leuk dat je kledingstijl ook echt veranderd is. Heb je nog voor en na foto’s van je kleding?

  1. het grappige is dat ik niet eens veel veranderd heb, maar beter kan combineren en mijn grote wijde kleding heb ik weg gedaan.

 2. Wat leuk zeg! Nooit van die club gehoord maar gat in de markt zou ik zeggen! Ga zeker even een kijkje nemen op de website 🙂

  1. Het is echt super leuk om te volgen en mee te doen.

 3. zegt:

  Wat leuk zeg, ik wist niet dat dit bestond! Ik ga eens een kijkje nemen want ik heb wel een flinke stapel kleding die ik niet weet te combineren 😉

  1. Leuk en ook dit jaar geeft Karin weer -gratis- challenges, je leert er altijd iets van

 4. zegt:

  Wat een leuke manier om zo je stijl te herontdekken! Pinterest is echt de hemel voor inspiratie haha

  1. Oh noue cet he, een genot om naar te kijken ( en te dromen)

 5. Dat klinkt nog eens interessant!

 6. zegt:

  Had hier nog niet eerder over gehoord maar klinkt wel interessant om te doen

  1. Ik heb er heel veel van geleerd!

 7. Daisy zegt:

  Dit ga ik denk ik ook eens proberen. Lijkt me leuk!

  1. moet je echt doen hoor, zoveel challenges die gegeven worden waar je altijd iets van opsteekt.

 8. zegt:

  Wat leuk! Het lijkt mij leuk om je kleding stijl een beetje te veranderen. Het lijkt mij leuk

  1. Echt heel leuk om zo veel te ontdekken over je eigen kleding stijl.

 9. Wat een leuke cursus.Want door kritisch naar je kledingstijl te kijken voorkom je miskopen.

  1. Absoluut en hangt je kast met kleding die je ook echt draagt

 10. zegt:

  Kende ik nog niet. Maar lijkt me wel heel fijn!

 11. Mirjam zegt:

  Leuk en interessant. Dat wil ik ook eens doen. Ook specifiek gericht op kleuradvies.

  1. Karin geeft ook dit jaar weer -gratis- advies en challenges dus ik zou zeker eens een kijkje nemen.

 12. zegt:

  Wat leuk dat je kledingstijl veranderd is! Dit is wel zeer interessant!

  1. inheb er veel van geleerd inderdaad

 13. zegt:

  zou wat voor mij zijn, ik heb daar zo geen sjoege

  1. haha dat had ik ook, ze gaat nu weer challenges houden -gratis-

 14. Absoluut, de ogen zijn geopend zal ik maar zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept