soulstyling
Fashion Lifestyle

Lente en zomer trends van de Soulstylingclub en Slimme Slanke kledingtips voor jou.

Vier maanden ben ik deelnemer aan de Soulstylingclub. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, heb ik de eerste maanden al heel veel geleerd. Ging het de eerste tijd vooral over het opruimen van de kledingkast, het leren wat mijn stijl is en wat ik graag zou willen dragen. In de maanden Maart en April ging het vooral over welke stijl je staat, hoe je het best jouw goede punten kan benadrukken en de lente en zomer trends. Tot mijn grote verassing had ik nog het een en ander in de kast hangen wat deze lente en zomer ook mooi kan. Ik geef jullie een kijkje in wat er komen gaat en heb nog een link naar leuke Sllmme Slanke kledingtips voor jou!

Mijn stijl

Eerder schreef ik al over de soulstylingclub en mijn stijl. Ik was zoekende naar wat mij stond, had een ratjetoe aan kleding in mijn kast hangen en droeg eigenlijk steeds een spijkerbroek. Toch hangt mijn kledingkast vol met rokken en jurken. Sinds de Soulstylingclub, draag ik deze veel meer. Ik voel me veel zekerder met mijn lijf, sinds ik van Karin – eigenaresse van de Soulstylingclub- leerde hoe ik mij kan kleden. Jurken en rokken vind ik persoonlijk bij mij mooier staan, het maakt me vrouwelijker en dat straal ik (hopelijk) ook uit.

Van probleemzone naar comfort zone!

Een van de leuke opdrachten deze maanden was het kijken naar je probleemzone en met stijlingtips deze veranderen naar comfort zone. In het werkboek, die we elke week kunnen downloaden, stond heel duidelijk met voorbeelden wat je juist wel of juist niet kan dragen bij een sterk of zwakpunt. Nou ben ik gezegend met lange slanke benen en een figuur die opzicht prima in balans is. Toch komen de kilo’s altijd meteen op mijn heupen n buik. Als kleding advies kreeg ik hierbij mee:

Brede heupen:

Dit gaat vaak in combinatie (niet altijd) met grotere billen

Wel doen:

 • Wijde broeken dragen
 • Lange jasjes of vesten open dragen
 • opvallende topjes dragen en broek/rok in basiskleur
 • Getailleerde jasjes
 • Hooke taille broeken
 • De vorm van je heupen volgend, dit kan een kokerrok of wijde rok zijn.

Niet doen:

 • Geen accenten op heuphoogte, zoals stiksels of zakken.
 • Jasjes, truien etc. laten eindigen op heuphoogte
 • Rokken met plooien

Vollere buik:

Wel doen:

 • Ruim vallende topjes/ bloesjes
 • vest/ jasje in opvallende kleur en print
 • Shirtjes of juke met meet stofrond de buik/ taille
 • Tunieken
 • Accent op benen en decolte
 • Verticale naden rond taille en buik
 • Breed taille band bij rokken en broeken

Niet doen:

 • Strakke kleding
 • T shirts strak naar benden trekken
 • Zakken op buikhoogte
 • Dubbel-breasted jasjes.

Filmpjes en tips

Wat zeer fijn is, zijn de filmpjes die Karin elke week opneemt. Zo had ze een hele leuk filmpje over de trends van deze lente/ zomer. Met voorbeelden liet ze zien hoe en wat deze lente en zomer in de mode is en hoe je dit kan dragen.  Ze daagt je uit om kleding te dragen, te proberen en vooral te kijken wat je allemaal in de kast hebt hangen. Op Facebook op de Soulstylingclub pagina’s geeft ze dadelijk tips. Nu dus ook over de lente en zomer trends.

De lente en zomer trends van 2017

Wat zijn de trends deze lente en zomer? Onderander komen in de lente en zomer trends, de wijde broek terug en blijft streepjes kleding in. Er komt een mix van kleuren en tinten. Twee van mijn favorieten zijn de Feminin Romance met veel bloemen en kant en de lange rokken tot de kuit. Twee trends van deze lente en zomer, die ik in de kast heb hangen en waarin ik me altijd erg goed en vrouwelijk voel.

lente en zomer trends Een tante Betsy jurk, heerlijk stofje en bloemen.

En nu verder

In de komende weken gaan we bij de club leren waar we de nieuwste trend kunnen kopen en Karin gaat zelfs met een groep dames op shopping trip naar Londen.

Voor jullie: Slimme Slanke kledingtips

Natuurlijk zit er deze keer ook iets leuks voor jullie in, Je kan nu bij de Soulstylingclub 10 Slimme Slanke kledingtips krijgen. Meld je even aan via deze link en ontvang ze in je mailbox!

Hier nog even een voorbeeld van zo een lange rok, die ik zo graag draag. Deze rok is van Notorious Clothing. Een (online) winkel waar je de mooiste jurken en rokken kan vinden. 

Meer stijl tips: Wat dacht je van deze jurken.

foto en film: lodiblogt

2 thoughts on “Lente en zomer trends van de Soulstylingclub en Slimme Slanke kledingtips voor jou.”

 1. Goede tips Lodi! Ik herken ze ook uit de boeken waar ik helemaal fan van was ‘What not to wear’. Twee vrouwen – zelf niet flawless – die supergoede tips geven, al dan niet subtiel verpakt in mooie teksten. Vaak niet eigenlijk. Maar dan komt het eigenlijk alleen maar beter binnen. Leuk! Ik vind het blauwe jurkje en de rok van het filmpje erg mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *