matcha tea
Eten en drinken Thee

Matcha. Thee zoals thee hoort te smaken

Ken jij Matcha? Thee poeder die niet alleen lekker is als thee, maar waar je ook een cake of koekjes mee kan bakken. Voor je een kopje thee kan drinken, gaan hier nog een paar handelingen aan vooraf en dat maakt de thee misschien juist daarom wel zo lekker en apart.

Groene thee poeder

Tijdens het Blogger by Nature event maakte ik kennis met Mr&MrsTea. Zij stonden op het Netwerkplein en ik mocht bij hen een kopje Matcha proberen. Mr&MrsTea is een web winkel met heel veel verschillende soorten thee. Tijdens dit event schonken ze Matcha. Groene poeder thee en dit is wel even andere thee dan ik normaal drink.

Mr&MrsTea

Ik ben dol op thee. Al vaker schreef ik over verschillende thee soorten die ik drink. Ik drink zowel losse thee als thee in zakjes. En vind het leuk en lekker om steeds weer nieuwe smaken te ontdekken en helemaal als ik naast een nieuwe smaak ook nog een voor het eerst te maken krijg met een poeder. Ik had nog nooit van thee poeder of Matcha gehoord.

Wat is Matcha

Matcha is groene thee uit Japan. Matcha is een poedervormige thee en wordt dan ook anders genuttigd dan thee met losse bladeren of theezakjes. Het poeder wordt snel opgelost in een vloeistof als water of melk. Matcha staat bekend als dé superfood onder de superfoods, het bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee en geeft je een verhoogd concentratievermogen. Het helpt om je stressniveau te verlagen, vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties, gaat ouderdomseffecten tegen en verbetert de vetverbranding.

matcha thee

Thee zetten met groene poeder?

Het zetten van Matcha is een apart gebeuren. Je schept een theelepel Matcha in een kom, doet hier een beetje koud water bij en klopt dit door, tot de poeder goed is opgelost. Vervolgens laat je het water dat je opzet, warm worden tot 80 graden ( ik heb hier een speciale knop voor op mijn waterkoker). Dus niet alten koken. Je schenkt het water bij het poeder en klopt met de bamboe klopper de thee op. Niet spartelen, maar steeds als het ware een M er in kloppen. Als er schuim op staat kan je het in een glas gieten. Het is nog best lastig om een flinke schuim kraag er op te krijgen, maar oefenen baart kunst.

matcha thee

De smaak

De smaak van Matcha is heel natuurlijk. Je ruikt het al wanneer je het aan het klaar maken bent. Het smaakt zoals thee hoort te smaken. De smaak is niet overheersend en er zit een fijne zachte na smaak aan. Het water heeft niet gekookt, dus het is even wennen dat je de thee meteen kan drinken. Ik las dat Matcha ook prima te combineren is met melk. Alhoewel ik het zo al erg lekker vind, wil ik een Matcha Latte ook gaan proberen.

Recepten op de site

Naast deze groene Japanse thee vind je op de site van Mr&Mrstea ook genoeg andere soorten. Denk aan witte thee, Oolong, Royal delft of zwarte thee. Op de site staat duidelijk uitleg over de smaak van al de soorten. Voor de liefhebbers staan er ook nog lekkere recepten online, waaronder Tea-ramisu met Matcha.

Een Matcha set met een blikje van 30g Superior Matcha, naar keuze, een bamboe klopper en een bamboe lepel. kost nu € 29,95

Ken jij Matcha al?

Foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen over thee op lodiblogt:

20 thoughts on “Matcha. Thee zoals thee hoort te smaken”

  1. Oeh dit is even wennen voor mij! Ben een groot liefhebben voor thee, maar dan zou ik toch eerder gaan voor verse kruiden, dit kost minder tijd Wel een leuke ervaring!

  2. Ik had al vaker van matcha gehoord, maar na het lezen van je artikel snap ik pas wat het nou echt is! Het ziet er wel ehm, apart uit 😀

  3. Waaaauw, dit is bijzonder! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Het ziet er ook zo gek uit, je moet het denk ik echt proeven om te ervaren hoe het smaakt, want het ziet er niet perse heel lekker uit haha 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.