Matcha. Thee zoals thee hoort te smaken

matcha tea

Ken jij Matcha? Thee poeder die niet alleen lekker is als thee, maar waar je ook een cake of koekjes mee kan bakken. Voor je een kopje thee kan drinken, gaan hier nog een paar handelingen aan vooraf en dat maakt de thee misschien juist daarom wel zo lekker en apart.

Groene thee poeder

Tijdens het Blogger by Nature event maakte ik kennis met Mr&MrsTea. Zij stonden op het Netwerkplein en ik mocht bij hen een kopje Matcha proberen. Mr&MrsTea is een web winkel met heel veel verschillende soorten thee. Tijdens dit event schonken ze Matcha. Groene poeder thee en dit is wel even andere thee dan ik normaal drink.

Mr&MrsTea

Ik ben dol op thee. Al vaker schreef ik over verschillende thee soorten die ik drink. Ik drink zowel losse thee als thee in zakjes. En vind het leuk en lekker om steeds weer nieuwe smaken te ontdekken en helemaal als ik naast een nieuwe smaak ook nog een voor het eerst te maken krijg met een poeder. Ik had nog nooit van thee poeder of Matcha gehoord.

Wat is Matcha

Matcha is groene thee uit Japan. Matcha is een poedervormige thee en wordt dan ook anders genuttigd dan thee met losse bladeren of theezakjes. Het poeder wordt snel opgelost in een vloeistof als water of melk. Matcha staat bekend als dé superfood onder de superfoods, het bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee en geeft je een verhoogd concentratievermogen. Het helpt om je stressniveau te verlagen, vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties, gaat ouderdomseffecten tegen en verbetert de vetverbranding.

matcha thee

Thee zetten met groene poeder?

Het zetten van Matcha is een apart gebeuren. Je schept een theelepel Matcha in een kom, doet hier een beetje koud water bij en klopt dit door, tot de poeder goed is opgelost. Vervolgens laat je het water dat je opzet, warm worden tot 80 graden ( ik heb hier een speciale knop voor op mijn waterkoker). Dus niet alten koken. Je schenkt het water bij het poeder en klopt met de bamboe klopper de thee op. Niet spartelen, maar steeds als het ware een M er in kloppen. Als er schuim op staat kan je het in een glas gieten. Het is nog best lastig om een flinke schuim kraag er op te krijgen, maar oefenen baart kunst.

matcha thee

De smaak

De smaak van Matcha is heel natuurlijk. Je ruikt het al wanneer je het aan het klaar maken bent. Het smaakt zoals thee hoort te smaken. De smaak is niet overheersend en er zit een fijne zachte na smaak aan. Het water heeft niet gekookt, dus het is even wennen dat je de thee meteen kan drinken. Ik las dat Matcha ook prima te combineren is met melk. Alhoewel ik het zo al erg lekker vind, wil ik een Matcha Latte ook gaan proberen.

Recepten op de site

Naast deze groene Japanse thee vind je op de site van Mr&Mrstea ook genoeg andere soorten. Denk aan witte thee, Oolong, Royal delft of zwarte thee. Op de site staat duidelijk uitleg over de smaak van al de soorten. Voor de liefhebbers staan er ook nog lekkere recepten online, waaronder Tea-ramisu met Matcha.

Een Matcha set met een blikje van 30g Superior Matcha, naar keuze, een bamboe klopper en een bamboe lepel. kost nu € 29,95

Ken jij Matcha al?

Foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen over thee op lodiblogt:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. Balou zegt:

  Oeh dit is even wennen voor mij! Ben een groot liefhebben voor thee, maar dan zou ik toch eerder gaan voor verse kruiden, dit kost minder tijd Wel een leuke ervaring!

 2. Ik ken het niet maar het ziet er apart uit haha

 3. Nee, en het oogt niet direct heel aantrekkelijk vind ik. Een beetje een heksenbrouwsel. Maar ik kan me wel voorstellen dat het supergezond is.

  1. zegt:

   Het proeft niet eens als echt heel gezond hoor, het proeft eigenlijk gewoon lekker naar thee.

 4. Ik ben ook nog wel even benieuwd naar het effect van de thee op jouw gemoedsrust Lodi. Ben je nu helemaal Zen?

  1. zegt:

   haha totaal zen. Ik moet zeggen dat het wel gezond voelt als ik het drink. Maar dat komt ook door de kleur. 🙂

 5. zegt:

  Ik had al vaker van matcha gehoord, maar na het lezen van je artikel snap ik pas wat het nou echt is! Het ziet er wel ehm, apart uit 😀

  1. zegt:

   haha ja he! Ik kon het dus helemaal niet, maar hoorde all dat je het ook bij Starbucks kan kopen.

 6. zegt:

  Matcha ken ik al maar die smaak is echt niks voor mij. Ben gek op thee maar Matcha is mij te sterk

  1. zegt:

   Misschien doe ik er ook wel te weinig in dan hoor, ik vond het sterke van d ether mee vallen, dat had ik namelijk ook wel verwacht.

 7. Hoor er heel veel over maar heb het zelf nog niet geprobeerd.

  Klinkt heel goed als ik het zo lees. Toch maar eens kijken of ik het ook ergens kan scoren. In het kader van een healthy lifestyle;)

  1. zegt:

   Ik wist echt niet wat ik er van moest denken, maar het is erg prettig drinken, de smaak ik niet zo zwaar als ik had gedacht.

 8. zegt:

  Ik vind Matcha heerlijk! Vooral koud met ijsblokjes.

  1. zegt:

   Wat een goed idee! Daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht.

 9. zegt:

  Lijkt me tof om ook eens zelf uit te proberen!

 10. zegt:

  Waaaauw, dit is bijzonder! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Het ziet er ook zo gek uit, je moet het denk ik echt proeven om te ervaren hoe het smaakt, want het ziet er niet perse heel lekker uit haha 😉

  1. zegt:

   nee dat klopt helemaal, het ziet er echt heel gezond uit haha.

 11. zegt:

  Ik heb al vaker van Matcha thee gehoord maar nog nooit zelf gemaakt. Ik ga het toch een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept