Hoe kan je het best losse thee bewaren

losse thee bewaren, tips en inspiratie

Ben jij een echte theeleut en drink je de hele dag door thee? Ben je net als ik fan van losse thee en herken je het probleem van allemaal losse zakjes in de kast hebben staan? Dan heb ik misschien een goede tip hoe je losse thee bewaren kan waardoor het niet alleen lang goed blijft, maar ook leuk decoratief op het aanrecht staat.

Waar bewaar ik mijn losse thee

Een kast vol losse thee, niet geordend en door de smalle zakjes waar de thee in zit vaak ook nog lastig in een thee-ei te scheppen. Herkenbaar? Dan zal je misschien ook op zoek zijn naar een theebox, voor al jouw losse thee. Kijk, thee zakjes, die kan je altijd wel kwijt. Hiervoor vind je ook de meest leuke theedozen in de winkel en online, maar losse thee. Omdat wij thuis eigenlijk niet anders meer drinken, heb ik verschillende smaken losse thee, maar door de hoeveelheid was het in mijn kast een rommeltje. Ik had overal losse zakjes staan, goed dichtgemaakt met een elastiekje, dat wel. Maar dit leuk presenteren aan een ander is onmogelijk. Een theedoos voor losse thee is wat je nodig hebt.

Hoe bewaar je losse thee het best

Losse thee bewaar je het best op kamertemperatuur. Zorg dat de thee droog blijft. Stop het in een theeblik of een glazen pot en bewaar het in een kast of op een donkere plek. De geur, kleur en smaak van je losse thee blijft hierdoor goed bewaard.

Hoe hou ik het geordend

Soms koop je de losse thee in theeblikken, maar meestal in zakjes. Theeblikken koop je in de winkel of online. Maar als je nu net als ik iets zoekt om je theeblikken op te zetten dan kan ik je doorverwijzen naar Tea4you. Ik ben heel lang aan het zoeken geweest naar een mooie losse thee tray en vond bij Tea4you het blad en de blikken die ik zocht.

Wat heb ik gevonden

Ik bestelde een zwarte tray met 9 blikken, 8 blikken voor 50-100 gram losse thee en een groot blik. In dit grote exemplaar kan je jouw thee tools doen (herbruikbare theezakjes, zeefjes, lepel etc) of thee die je veel drinkt en waar je dus veel van op voorraad hebt. Ik heb in deze grotere blik een grote voorraad thee van Xenos webshop ‘Drop it when it’s hot.’ Thee met een drop smaak, heerlijk!

Tea tray met 9 theeblikken

Altijd opgeruimd op het aanrecht

Thee blikken zijn er in verschillende modellen en kleuren. Bewust koos ik voor een zwarte tray en zilveren blikken aangezien dit mooi in mijn keuken staat. Mijn losse thee staat netjes georganiseerd en is door de blikken ook makkelijk in de theezeef te scheppen. Krijg ik visite dan serveer ik mijn thee nu hartstikke leuk en ondertussen is alles mooi opgeruimd en staat het op een donkere plek, hierdoor blijft de thee lang goed. Ook laat ik losse thee in de verpakking zoals ik ze krijg, zoals de thee van RIES.

Een theepot met zeef speciaal voor losse thee

Nog een tip: Onderstaande theepot heeft een theezeef in de pot zelf. Ideaal voor jouw losse thee en heb je een zakje thee dan haal je het zeefje er zo weer uit. Deze theepot komt bij Xenos.nl vandaan, maar andere leuke theepotten vind je natuurlijk ook online bij bol.

theepot met zeef

Drink jij graag losse thee? En welke smaken en of merken zijn jouw favoriet?

foto lodiblogt/ affiliate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept