Herfst- de kleuren en mode dit jaar

herfst herfstmode kleuren

Wat worden de herfst mode en kleuren dit jaar? Tegenwoordig hoeven we onze stoel niet mee ruit om te winkelen, maar welke kleuren kunnen we verwachten en wat wordt de mode?

Shoppen vanuit mijn luie stoel

Pas geleden was ik in Leeuwarden, de zon scheen en de winkels hingen al vol met warme truien en broeken. Ik had nog helemaal geen zin om te passen of überhaupt te kijken naar die warme kleding. Toch schiet de herfst natuurlijk al weer op. En omdat ik wel benieuwd ben naar de herfst mode en de kleuren die we deze herfst veel zullen gaan zien. Besloot ik om vanuit mijn luie stoel te gaan winkelen.

Collages maken van de herfst mode

Na mijn deelname van vorig jaar aan de Soulstyling Club, maak ik elke periode een collage van kledingstukken die ik graag zou willen hebben. Ik zeg niet dat ik alles koop, maar weet dan wel een beetje waar mijn wensen en ideeën liggen. Zo deed ik dat deze lente al een keer en besloot nu voor de herfst ook een paar collages te maken. Ik kwam terecht op de  website van Peter Hahn. Hier vind je mode voor de stijlvolle vrouw. En als zitten er prijzige artikelen tussen, ik kreeg een goed idee van de herfst mode.

Vrolijke kleuren

Persoonlijk hou ik in de herfst en de winter van donkere, warme kleuren, maar ik wil het niet te somber. Daarom ben ik heel blij met de kleuren deze herfst. Als basiskleuren zijn er de kleuren ecru, bruin  en grijs. Deze aangevuld met,rood, blauw, olijfgroen,  geel, en oranje.

Truien in de mode

De truien deze herfst zijn er in veel vrolijke keuren die prima te combineren zijn met de broeken die juist de klassieke kleuren hebben. Een vrolijke rode of blauwe trui op een zwarte broek staat chique met een paar haken en sportief met Biker Boots of gympen.

herfst herfstmode kleuren

Frapp €85,99/  Anna Aura €95,95/  Frapp €55,99

Jurken zijn altijd goed

De jurken vallen net op de knie en zijn klassieke van kleur. Zelf vind ik het leuk om deze op een door de weekse dag op te vrolijken met een vrolijk gekleurde panty of legging en juist netjes met een passende kleur panty voor een feest of event.

herfst herfstmode kleuren

Looxent €199,95/ Doris Streich €129,95/ Emilia Lay 239,95

Mijn wensen

Ik kan uren op de laptop naar kleding sites kijken en weg dromen bij de mode. Mijn wensen zijn altijd wel duidelijk en met de kleuren deze periode ben ik hartstikke blij. Vooral de jurk van Doris Streich, vind ik heel mooi, net als de kleuren van de truien.

Heb jij jouw herfst collectie al compleet?

foto’s lodiblogt/ beeldbank/ Disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

35 reacties

 1. Ik koop niet elk jaar nieuwe kleding eigenlijk. Soms wel eens een nieuw vestje, maar niet dat ik helemaal ‘los’ ga voor een nieuwe collectie kleding.

 2. Isa zegt:

  Oh die kleuren zeggen me wel wat! Eigenlijk ben ik totaal geen shopper, vind dat zelfs niet leuk! Maar goed, betekent niet dat ik wel eens wat wil meepikken natuurlijk.

 3. Ik heb enkel nog een jurkje gekocht maar ga binnenkort wel shoppen met mijn oudste dochter.

 4. Ik koop niet speciaal nieuwe kleding voor een ander seizoen. Ik draag graag oversized sweaters als het buiten wat kouder wordt.

 5. zegt:

  Mijn kast is al behoorlijk gevuld, maar wat mijn vader altijd onbegrijpelijk noemt … er kan altijd nog wat bij 🙂

 6. zegt:

  In de herfst draag ik graag lekkere sweaters!

 7. Balou zegt:

  In de herfst ben ik veel van de sweaters en gewoon simpele zwarte skinny jeans!

  1. Dat is vaak ook het lekkerste! Vooral als het koud gaat worden

 8. zegt:

  Ben ook alweer de herfstcollectie aan het aanvullen met wat nieuwe items. Combineren met wat stukken van vorig jaar en we kunnen weer even vooruit.

  1. Precies en heel verstandig!

 9. leuke jurken!! maar dee gierigaard schrikt wel van sommige prijzen

  1. Maar dat had ik ook hoor! Er zitten er tussen ie blijven bij dromen.

 10. Leuk artikel! Ik heb dit weekend mijn kledingkast weer vol geshopt met nieuwe herfst kleding.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  1. Heerlijk! Altijd fijn zo winkelen.

 11. Emmy zegt:

  Leuk! Ik heb de afgelopen weken echt alles weggedaan en mijn kasten en planken zijn nagenoeg leeg. Mooie inspiriatie van jou opgedaan 😉

  1. Leuk om te lezen.

 12. zegt:

  Gezien min operatie moet ik alle kleding opnieuw kopen dus ben zeker op zoek naar sale biedingen

  1. Kijk dat is wel weer heel erg leuk natuurlijk!

 13. zegt:

  De plaatjes van de kleding zijn bij mij heel erg onscherp! Ik vind het stiekem wel heel erg dat de zomer alweer voorbij is, ik wil me helemaal nog niet klaarmaken voor de herfst.

  1. Ik merk dat het op de telefoon niet duidelijk is. Ik ben e rook helemaal nog niet klaar voor. De zomer mag van mij blijven 🙂

 14. Naomi zegt:

  Ik ga eigelijk nooit zo met de mode mee doe gewoon aan wat ik mooi vind maar dit keer vind ik de kleuren best mooi

  1. Precies, dat heb ik ook hoor. Er zijn seizoenen dat ik weinig mooi vind, maar deze kleuren spreken me zeker aan.

 15. Kleuren die ik graag zou willen dragen zijn lekker fel. Normaal draag ik heel veel zwart maar nu vind ik rood en okergeel erg mooi.

  1. Okergeel vind ik ook zo ontzettend mooi.

 16. zegt:

  Ik had me helemaal nog niet verdiept in de herfstcollectie vanwege al dat mooie weer dus nu ben ik weer helemaal bij 😉

  1. Dat had ik ook een beetje, ik had nog helemaal geen zin om aan de herfst te denken, maar het begint er alweer aan te komen.

 17. Ik heb altijd zo mn eigen basic kleuren die ik uitkies, je plaatjes zijn trouwens onscherp klopt dat?

  1. Op de laptop zien ze er goed uit, misschien dat ze op de telefoon minder scherp zijn.

 18. ~ Inge ~ zegt:

  Ben dit jaar niet van plan om nieuwe (herfst)kleding te gaan kopen. Er ligt nog voldoende in de kast wat nog prima te dragen is. Waarschijnlijk alleen maar wat broeken, want deze slijten bij de vleet!

 19. zegt:

  Voor mijn dochter heb ik al leuke herfstkleding gekocht met de kleuren geel en groen, super leuk en heb nog zoveel meer leuks gezien.

 20. zegt:

  Ik ben nog op zoek naar een leuk stel bikerboots! Wat truien betreft kom ik niets te kort maar iets nieuws mag natuurlijk altijd! 😉

 21. Ik vind het ook heerlijk om weer met de najaarsmode bezig te zijn. Vooral burgundy, okergeel, roestbruin en naturel tinten spreken me aan. Maar ook een mooi printje of streepjes kan ik waarderen!

 22. Heerlijk om na te denken over het nieuwe seizoen, ik shop nooit voor een nieuw seizoen eigenlijk. Gewoon wanneer ik zin heb haha

 23. Ik hou zelf veel van herfstkleuren als oker, smaragd groen en bordeaux en ze passen ook bij mij als herfsttype! Ik shop niet specifiek per seizoen, enkel als ik echt wat nodig heb of eerst andere dingen wegdoe

 24. Ik heb wel weer zin in het najaar en wat leuke items daarvoor te shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept