Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuw dekbedovertrek?

wanneer moet je gaan kijken voor een nieuwe dekbedovertrek

Het merendeel van de spullen die je aan zult schaffen, zullen ooit aan vervanging toe zijn. Dit geldt ook voor je dekbedovertrek. Het kan echter lastig zijn om te bepalen wanneer het tijd is voor een nieuwe. Daarom helpen wij je op deze pagina graag een handje. Je leert hier namelijk de signalen te herkennen wanneer het moment is aangebroken om een nieuw dekbedovertrek zoals een dekbedovertrek bamboe te kopen.

De vuistregel

In de eerste plaats dien je de vuistregels te kennen van een dekbedovertrek dat aan vervanging toe is. Gemiddeld gaan ze tussen de 8 tot 10 jaar mee. Dekbedovertrekken die van katoen zijn, gaan wat langer mee dan bijvoorbeeld een van microvezel. Dit heeft alles te maken met de elasticiteit van het materiaal. Microvezel verliest namelijk sneller zijn elasticiteit en vormt na verloop van tijd kreuken. Katoen daarentegen blijft langer in vorm en voelt steeds weer net zo lekker aan. Dekbedovertrekken die van bamboe zijn gemaakt, gaan echter het langste mee. Dit komt doordat bamboe een erg duurzaam materiaal is.

Bij versleten plekken

Ten tweede dien je op te letten welke plekken van het dekbedovertrek versleten zijn. Wanneer je deze versleten is aan de boven- of onderkant, kun je er nog wel eventjes mee door. Dit is echter niet het geval wanneer deze versleten is aan de zijkanten. Dit betekent dat je er in korte tijd geen gebruik meer van zult kunnen maken en het dus aan vervanging toe is.

Een verloren werking

Tot slot is het niet verstandig om door te gaan met een dekbedovertrek wanneer deze zijn werking aan het verliezen is. Dit kan zich uiten in het sneller koud worden in bed, maar ook in een futloze vorm. Wanneer je dekbedovertrek hier niet meer tegenop kan, is het tijd om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Al met al zijn er meer dan genoeg signalen die je kunt herkennen wanneer je jouw huidige dekbedovertrek moet vervangen voor een nieuwe. Wees daarom zeker oplettend zodat je op tijd een mooie nieuwe dekbedovertrek hebt gekocht.

Lees ook: Beter slapen met de juiste hoeslaken.

foto gratis afbeelding van LUM3N via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept