Beauty Lifestyle

Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het? En hoe ik toch een beetje in de maling ben genomen.

Volgens mij zag ik de eerste grijze haren toen ik zo rond de vijf en twintig was. Al snel stopte ik met ze er uit trekken. Want ik hield geen haar meer over. Ik ben niet de enige in huis, mijn moeder en zus hadden ook vrij jong de eerste grijze haren gesignaleerd. Jaren lang kleurde ik mijn haar, maar daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt en sinds dien ga ik door het leven met een grijze lok. Alhoewel grijs? eerder geel! En hier ga ik iets aan doen, met shampoo. Zilver shampoo. Lezen jullie mee wat mijn bevindingen over deze shampoo zijn?

De eerste grijze haren

Mijn moeder en zus vertoonde ook al op jonge leeftijd de eerste grijze haren en daar waar ik ze in het begin nog fanatiek er uit trok, begon ik het ook snel te kleuren. Vaak met henna of een kleurshampoo. Op een gegeven moment brak het grijs er eigenlijk vrij snel doorheen en dat was het moment dat ik besloot het kort te laten knippen en de kleur er uit te laten groeien. Ik ging terug naar mijn eigen haarkleur en dat daar een grijze lok bij hoorde, dat was dan maar zo.

De kapper doet anders

Mijn korte coup werd geknipt bij een kapster hier in het dorp. Ik kwam al jaren bij haar en zij knipte er een leuk sportief model in. Het grijs in mijn haar concentreert zich tot een lok. Mijn kapster knipte het zo dat je deze lok zo min mogelijk zag. Zij vertrok naar een ander bedrijf  en ik kreeg aan andere kapster. Eind vorig jaar knipte zij me voor de eerste keer en ze knipte mijn lok de andere kant op. De grijze kant, om zo te zeggen. Toen ik hier iets van zei, antwoordt ze dat ze dit express deed. Hoeveel mensen kleurde hun haar tenslotte niet grijs.

Ik vond het erg leuk en anders. Wel gaf ze aan dat ik mijn haar beter kon gaan wassen met zilver shampoo. Zodat de gele gloed die de lok nu heeft, weer grijs zal worden.

Zilver shampoo

Bij het Kruidvat ging ik op zoek naar zilver shampoo en dacht bij de duurdere merken wel de shampoo te vinden, maar vond deze niet. Wel vond ik zilver shampoo van het eigen merk van het Kruidvat. Ik besloot deze mee te nemen en te proberen.

Wat vond ik van deze shampoo:

 • De geur is anders dan ‘gewone shampoo, maar niet vies of raar. Alleen even wennen.
 • De shampoo schuimt redelijk.
 • De shampoo is goed in het haar te masseren
 • Tussendoor kan je ook je eigen shampoo gebruiken
 • Voor het beste resultaat moet je de shampoo even in laten werken
 • Goed voor 15-20 keer wassen
 • Na enkele keer gebruiken zie ik resultaat, waarnaast ook meer grijze haren die oplichten.
 • De lok is al minder gelig.
 • De fles kost € 2,49

Is goedkoop duurkoop

Toen ik onlangs weer bij de kapper was, vroeg ze of ze het zou wassen met zilver shampoo. Ik gaf aan dit zelf ook te doen. ‘Vast een goedkoop merk’; was haar antwoord. Ze adviseerde em om eerst te starten met een duurder merk en hierna de Kruidvat zilver shampoo als onderhoud te houden. Ik kocht dus een fles Schwarzkopf  zilver shampoo. Mijn mening hierover.

 • Je hebt weinig shampoo nodig per wasbeurt.
 • De shampoo schuimt goed.
 • Hierdoor is het goed in te masseren in het haar.
 • Er zit een milde geur aan.
 • Goed voor 15+ wasbeurten.
 • Je moet het even in laten werken.
 • Het resultaat is heel duidelijk, al na een paar wasbeurten.
 • Op advies gebruik ik het elke wasbeurt.
 • De fles kost €14,95*

zilver shampoo

Resultaat

De conclusie van mijn haar wassen met de zilver shampoo van Schwartskopf is dat het zeker heel goed werkt. Ik weet niet precies wat de werking van de shampoo is, maar bij beide merken gaat de gelige gloed in mijn grijze haren zeker weg. Door het grote prijsverschil ben ik wel geneigd om wanneer deze flessen leeg zijn, ik de volgende keer voor het Kruidvat merk te gaan. Nou moet ik er wel bij zeggen dat toen ik dit artikel schreef ik merkte dat de flessen Schwarzkopf online €7,95 kosten. De kapper liet mij het dubbele betalen, dus jullie begrijpen wel dat ik me wel een beetje in de maling vind genomen en ik zal dit ook zeker nog even met hen bespreken.

*Toen ik dit artikel schreef en de shampoo online opzocht, zag ik dat ik ontzettend ben genept. Online kost de shampoo €7,95

De producten die in dit artikel beschreven worden heb ik zelf gekocht.

9 thoughts on “Zilver shampoo voor grijs haar, werkt het? En hoe ik toch een beetje in de maling ben genomen.”

 1. Ik heb de mazzel dat ik nog bijna geen grijze haren heb, maar zal het in gedachten houden als ik er aan toe ben. Wat zul je je genept hebben gevoeld toen je achter die prijs kwam! Logisch dat je bij de kapper misschien iets meer betaald, maar bijna het dubbele is wel erg overdreven!

 2. Die van guhl vind ik zelf het fijnste! Die van de kaper is wel erg prijzig.. Enne Zilvershampoo word ook echt alleen maar gebruikt tegen de gele gloed. Sommige mensen met wit haar gebruiken het te vaak en dan krijg je een paarse/blauwe gloed, hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *