Slaap je echt beter onder een verzwaringsdeken

slaap je echt beter onder een verzwaringsdeken?

Ben jij een onrustige slaper? Ben je vaak wakker en rust je niet goed uit? Wist jij dat slapen onder een verzwaringsdeken jou misschien kan helpen. Met een verzwaringsdeken slaap je over het algemeen beter en wordt je uitgerust wakker. Ook bij ons in huis is dit getest. Onze zoon slaapt onder een verzwaringsdeken en is hier erg blij mee. Hoe het werkt en waarom het zo populair is leest je hier.

Goed slapen is belangrijk voor jouw gezondheid

Een goede nachtrust en voldoende slaap is belangrijk voor je gezondheid. Toch slaapt lang niet iedereen goed, mensen vallen vaak slecht in slaap op worden in de nacht veel wakker. Hierdoor kan je moe wakker worden en niet uitgerust de dag beginnen. Slapen onder een verzwaringsdeken kan dan voor jou een oplossing zijn.

Wat is het en hoe werkt het

Een verzwaringsdeken is een deken die zwaarder is dan een gewone deken. Je kan een verzwaringsdeken nemen qua zwaarte die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht is. Het feit dat de deken zwaar is , zorgt voor een drukkend gevoel op het lichaam. Dit geeft een veilig, geborgen en ontspannen gevoel bij het slapen.

Het gewicht van de deken geeft het gevoel of je geknuffeld wordt. Het lichaam ontspant hierdoor, waardoor je rustiger in slaap kan vallen en vaak ook langer slaapt.

De best geteste dekens vind je op Slaapwijsheid.nl

Kan een verzwaringsdeken mij helpen met slapen

Slaap jij graag met een dekbed over je heen of ben je juist iemand die s’ nachts liever geen laken of deken in de buurt wil hebben? Hou je juist wel van die druk dan kan een verzwaringsdeken zeker iets voor jou zijn. Nu is slapen natuurlijk ontzettend belangrijk. En ook als je geen slaapproblemen hebt, kan het slapen onder een verzwaringsdeken als positief ervaren worden.

beter slapen met een verzwaringsdeken

Probeer het zelf maar

Om nu te weten of je echt beter slaapt onder een verzwaringsdeken, moet je dit testen. Onze jongste zoon slaapt onder een verzwaringsdeken van Litollo. Ik heb deze verzwaringsdeken voor hem gekozen, omdat hij vaak moeilijk in slaap valt. Terwijl slaap juist zo belangrijk is voor jongelui in de puberteit. Hij is erg enthousiast. Het zware van de verzwaringsdeken is erg prettig op zijn lichaam en hierdoor slaapt hij goed. Hij heeft zeker het idee sneller in slaap te vallen en is veel minder vaak wakker dan voorheen.

Litollo ervaring

Ook zomers kan je prima slapen onder een verzwaringsdeken, het is namelijk niet zo dat deze dan veel te warm is. Onze Litollo ervaring met de verzwaringsdeken is positief, ook wanneer het warmer weer is. Het slapen gaat goed. Mijn zoon heeft liever zijn verzwaringsdeken en een laken dan een dekbed, juist omdat het ‘zware’ van de deken zo prettig aanvoelt.

Deken is inclusief opberghoes

Bij de deken zit een opberghoes. Mocht ik de deken tijdelijk op willen ruimen ( in de zomer kan het misschien te warm zijn) dan kan ik hem heel klein weer opvouwen en opbergen.

Een knuffel deken met vakjes

Een verzaringsdeken wordt ook wel een knuffeldeken genoemd en ik snap dat wel. Ik heb op de bank gezetten met de deken. Dit voelde erg prettig. Je hebt echt iets over je heen liggen. Door het zelf ook uit te proberen snap ik heel goed het enthousiasme van mijn zoon. De deken bestaat uit allemaal vakjes die gevuld zijn, hierdoor zal je niet hebben dat de zwaarte in de verzwaringsdeken kan verplaatsen.

Is het iets voor jou

Slaap je regelmatig slecht of heb je een slaapprobleem dan kan dit leiden tot ernstigere gezondheidsklachten. Langdurig slaaptekort kan ontzettend vermoeiend zijn. Daarbij is het slecht voor je gezondheid, Een goede nachtrust is belangrijk . Slaap jij slecht dan kan slapen onder een verzwaringsdeken zeker helpen bij beter slapen. Maar ook als je dat gevoel van ontspanning wil hebben, dan kan deze deken jou helpen. Wij hebben ervaring met de Litollo verzwaringsdeken en zijn erg enthousiast.

Let wel op: een verzwaringsdeken koop je op jouw gewicht. Daarom is het verstandig om als jij en je partner er beide een willen hebben, aparte dekens te kopen. Of je moet hetzelfde gewicht hebben, natuurlijk.

foto’s lodiblogt/product ontvangen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept