Zelf ijsjes maken, zo doe je dat
Tussendoortjes

Zelf ijsjes maken, zo doe je dat

Zelf ijsjes maken, makkelijk en zo gedaan! Met het mooie weer van de afgelopen week blijf je ze toch eten? Wij wel in ieder geval. Ik heb eigenlijk altijd wel ijsjes in de vriezer liggen. Niet alleen voor mooi weer, maar wat dacht je van een tand door de lip.

Zomerse drankjes en ijsjes

De lekkerste zomerse drankjes maak je heel makkelijk zelf, het is super lekker en fris, ideaal voor de warme zomerse dagen, maar ook je ijsjes kan je zelf maken. Het voordeel is, dat je ze altijd in huis heb.

Zelf maken

Een paar jaar gelden kocht ik voor een euro  mallen om zelf ijsjes in te maken. Deze mallen zijn ideaal. Ik doe nooit moeilijk en doe gewoon alle ingrediënten samen in de mal en plaats daar het stokje op.

Wat kan je maken?

  • Yoghurt met bosbessen of welke fruit soort je dan ook maar in hus hebt. Ik kies wel altijd voor de ‘zoete fruit’ soorten.
  • In plaats van yoghurt kan je ook Griekse yoghurt of kwark gebruiken.
  • Yoghurt met sinaasappelsap.
  • Kiwi met aardbeien. Eerst de kiwi en aardbeien apart tot moest pureren en dan de aardbeien in de houder en de kiwi er boven. Wanneer je fruit in de blender pureert kan je de meest leuke en mooie ijsjes maken.
  • Water met fruit mengen.
  • limonade met water in de mallen.
  • Vruchtensap. Je kan met alle smaken vruchtensap een heerlijk fris ijsje maken.

Let er goed op dat de ijsjes echt wel een lange tijd ( ik reken altijd een dag) in de vriezer staan.

Heb jij nog lekkere zelf maak ijs tips? Laat ze achter in een reactie.

foto lodiblogt

Meer recepten

8 thoughts on “Zelf ijsjes maken, zo doe je dat”

  1. Ik probeerde laatst iets met watermeloen, maar het smaakte nergens naar. Het zelf gemaakte ijsje dan. Daar baalde ik best van en sindsdien niet meer geprobeerd. Misschien toch maar weer eens gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *