De beste tips voor beginnende zzp’ers

De beste tips voor beginnende zzp'ers op een rij.

Je wil starten als zzp’er. Je hebt het idee al klaar, weet precies wat je wilt doen en vooral waarom en gaat beginnen met de voorbereidingen. Maar waar begin je? Misschien heb je iets aan deze beste tips voor beginnende zzp’ers!

Je wilt zzp’er worden

Zzp’er, oftewel zelfstandige zonder personeel. Ook wordt er wel gesproken over freelance of zelfstandig ondernemer. Met deze benamingen wordt bedoeld dat je voor verschillende opdrachtgevers werkt en er geen sprake is van een dienstverband.

Je gooit het roer om

Na de corona tijd zijn steeds meer mensen gaan beseffen dat het werk wat ze doen, misschien niet dat is waar ze echt van dromen. Ook zijn mensen in gaan zien dat ze meer vrije tijd willen hebben of heel makkelijk van verschillende locatie’s kunnen werken. Denk dan bijvoorbeeld aan het buitenland, maar ook flexibele werkplekken. Er zijn er genoeg mensen die het roer om willen gooien.

Starten als zelfstandige

Wil jij starten als zelfstandige, dan zal je hier goed over nadenken, want wil je zzp’er worden dan gaat er heel wat veranderen. Hoeveel freelance banen zullen er zijn? Kan je het financieel redden en hoe zit het met jouw persioen opbouw? Ben jij nu op zoek naar bespaartips, advies over de tarieven die je kan vragen of een manieren om beter met je geld om te gaan? Meld je aan bij ZZP daily. Ontvang elke maandag geld tips en lees wat jij als starter allemaal moet weten.

De beste tips voor beginnende zzp’ers

Maar ik kan je hier ook al een beetje op weg helpen met de beste tips voor beginnende zzp’ers. Zelf begon ik in 2013 als zzp’er. Ben hier na een aantal jaren mee gestopt en ben toen toch weer freelance als blogger en copywriter gaan werken. Ik ben dus een paar keer bij de KVK geweest en heb ondertussen al heel wat ervaring met zzp’er worden en zijn.

  • Maak voor jezelf een duidelijk businessplan. Wat wil je, hoe ga je dit doen en hoe ga je dit bereiken.
  • Kijk naar jouw netwerk, wie kan jou helpen bij het opstarten van jouw eigen bedrijf of onderneming.
  • Zorg voor een pakkende naam voor je bedrijf. Een naam die blijft hangen en in een oogopslag duidelijk is. Maar denk ook na over een logo, website etc.
  • Heb je alles duidelijk voor jezelf, schrijf je in bij de KVK.
  • Zorg voor een financieel buffer. Als zzp’er zal jouw maandsalaris niet elke maand hetzelfde zijn.
  • Denk aan een werklocatie, waar ga je werken en heb je daar goede internet verbinding.
  • Ga nadenken over je uurtarief, of tarief per opdracht.
  • Kijk goed na of en welke verzekeringen je moet regelen.
  • Kijk of je een zakelijke rekening wil hebben.
  • Denk na over de administratie. Ga je deze zelf bijhouden, kies dan een boekhoudprogramma.

Lees ook: Alles in 1- wel zo overzichtelijk, maar waar begin je

Op zoek naar uitdagingen

Dat we na twee -toch- rare jaren meer op zoek zijn naar uitdagingen is niet raar. Door het vele thuis zitten heeft men meer zicht gekregen op veranderingen en ontwikkelingen. Velen willen uit die sleur van alle dag en zoeken ergens anders avontuur. Beginnen als zzp’er is iets wat bij mensen op de bucket list staat. En misschien is nu juist wel de tijd om hier mee te starten. Lees je goed in, neem de tips mee die ik hier geef en meld je aan bij ZZP Daily voor alle informatie over freelancen. Maar kijk ook goed naar de prijzen, tenslotte kan je jouw geld maar een keer uitgegeven. Goedkopere abonnementen aanschaffen. zijn dan misschien geen slecht idee

foto lodiblogt

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept