Welke positieve bijdrage kan groenlipmossel leveren aan jouw gezondheid?

Welke positieve bijdrage kan groenlipmossel leveren aan jouw gezondheid?

Heb je wel eens van groenlipmossel gehoord? Het is een mossel die steeds bekender wordt in Nederland. En dan niet om op te eten, groenlipmossel wordt gebruikt als natuurlijke bron voor medicijnen. Het weekdier kent veel gezondheidsvoordelen!

Wat is het precies?

Wat is groenlipmossel? Groenlipmossel is een mossel die wordt gekweekt in Nieuw-Zeeland. Het is officieel een weekdier dat onder het soort schelpdieren valt. De latijnse naam voor het weekdier is Perna Canaliculus. De mossel is groen van kleur en een stuk groter dan normale mosselen die we in Nederland gewend zijn. Daarnaast leeft en groeit deze mossel alleen hemelse, zuivere wateren. De vraag naar deze mossel wordt steeds groter, het is een belangrijk exportproduct van Nieuw-Zeeland.  

Wat zijn de voordelen voor jouw gezondheid?

Groenlipmossel kan gebruikt worden op verschillende manieren. Eerst maar eens duidelijkheid over de gezondheidsvoordelen die het gebruik voor jou gezondheid kan hebben. Groenlipmossel bevat van nature Omega 3-vetzuren, furaanvetzuren en glycosamineglycanen. Hierdoor remt het ontstekingen, gaat het het vroegtijdige verouderingsproces tegen, is het goed voor de luchtwegen, levert het bouwstoffen voor het kraakbeen, verbetert de hart- en hersenfunctie en tot slot bevat het veel vitaminen en mineralen. Ook zijn de ingrediënten van groenlipmossel goed voor de gewrichten. Mensen die last hebben van een vorm van reuma, artrose bijvoorbeeld (ontstekingen in gewrichten door kraakbeenslijtage), kunnen hier baat bij hebben. 

Lees ook: Boost jezelf en geef je lichaam iets extra’s

Vloeibaar, poeder/capsule of extract?

Met groenlipmossel extract wordt bedoeld dat er maar paar procent van het daadwerkelijke product verwerkt zit in het eindproduct. Daardoor betaal je minder geld voor het product, maar de uiteindelijke gezondheidsvoordelen zullen hierdoor ook minder zijn. Minder goed voor jouw gezondheid dus.

Voor jouw gezondheid

De meeste producten die groenlipmossel bevatten bestaan uit poeder en worden verkocht in een capsule vorm. Om groenlipmossel poeder te creëren, wordt het met behulp van verhitting bewerkt. Hierdoor zijn de experts van mening dat vloeibare groenlipmossel het beste eindproduct is. Door het vloeibaar te gebruiken worden alle bestanddelen van de mossel behouden en krijg je dus de meeste voedingsstoffen binnen.  

Je denkt snel aan iets anders

Je denkt bij het woord mossel snel aan heel wat anders, nooit geweten dat de groenlipmossel zo goed voor je gezondheid kan zijn. Met mijn knieklachten (kraakbeenslijtage) denk ik dat dit voor mij ook slim is om gewoon eens te proberen.

Slik jij extra vitamines of mineralen? 

Lees ook: Voor de gezondheid- Gingers van Frecious Slowjuice.

Lees ook: Mri scan- een effectieve onderzoeksmethode.

foto’s pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Nee, nooit. Ik probeer gewoon gezond te eten en te leven en dat moet het dan maar zijn. Hoogstens neem ik vitamine c als ik een verkoudheid voel opkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept