Welke keukenapparatuur mag zeker niet ontbreken in je keuken

keuken keuken apparatuur must have

Aangezien ik totaal geen keukenprinses ben, heb ik wel het een en ander nodig in huis om wat goeds op tafel te zetten. Zo heb ik me de laatste jaren getrakteerd op verschillende keukenapparatuur die, voor mij echt een must have in de keuken zijn.

Nieuwe keuken

Een paar jaar geleden was het tijd voor een nieuwe keuken in huis. We woonden ondertussen tien jaar in dit huis en de keuken was iets gedateerd. Alles werd gewoon oud en was slecht schoon te houden. We wilde niet alleen een nieuwe keuken, we wilde een hele nieuwe indeling van de keuken en meer sfeer aanbrengen in de keuken. De bar ging er uit, het gasfornuis en koelkast kwam op een andere plek. De hele huiskamer kwam er anders uit te zien.

Zes weken in de puinhoop

Omdat we alles zelf alles hebben gesloopt  zaten we zes weken in de puinhoop, maar binnen een dag stond er vervolgens een hele nieuw keuken. Elke dag ben ik nog blij dat we dit gedaan hebben. We kozen trouwens wel meteen voor een keuken geheel tot onze smaak dus met een Amerikaanse koelkast, Borreti fornuis en grote hete lucht oven. Entoen mocht ik gaan kijken voor keukenapparatuur.

Keukenapparatuur

Want met een  nieuwe keuken komt ook nieuw keukenapparatuur.  Er kwam een super de luxe koffiemachine, maar ik wilde meer. Ik bak steeds vaker zelf brood en pizza en vond het kneden erg lastig en pijnlijk voor mijn handen. Ik wilde graag een keukenmachine. Eerlijk gezegd schrok ik van de grote keuze die hier in was. Wat moest ik kiezen. Er waren zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk besloot ik toen ook maar meteen voor een goede keukenmachine van Kenwood te gaan. Dit was achteraf een prima keuze, aangezien ik hier al vele jaren plezier van heb. Maar ook een staafmixer of cordless wine opener zijn perfect voor in de keuken.

keuken keuken apparatuur must have

Melkopschuimer

We hebben dan wel een super de luxe koffie machine, een beetje goed melk opschuimen doet hij niet meer. ‘ s Avonds lusten we graag een kopje cappuccino, maar de laatste tijd sloeg dit nergens meer op met de opgeklopte melk. De man verraste me onlangs met een melkopschuimer en deze is perfect. Elke avond hebben we nu een heerlijke kop cappuccino. Tip: gebruik wel volle melk want dit schuimt het beste.

keuken keuken apparatuur must have

Lees ook: Jouw droomkeuken- de beste kwaliteit en de laagste prijs.

Meer keukenapparatuur

Heb ik nu nog meer in mijn keuken staan wat er voor zorgt dat ik lekkere gerechten op tafel kan zetten en lekkere thee kan schenken? Ja! ik stik van het keukenapparatuur. We hebben onlangs een nieuw messenset gekocht, waar ik na een incidentje maar niet meer aan kom en een waterkoker met drie standen. Dit is ideaal voor groene thee en om Matcha thee te maken, want ik kan het water op verschillende standen warm laten worden wat de thee ten goede komt.

Lees ook: Wat kan je doen wanneer hard water zorgt voor kalkaanslag.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

26 reacties

 1. bij mij is ook de melkopschuimer erg geliefd. lekkere chai latte etc. jammie!!

 2. zegt:

  Het is niet echt keukenapparatuur, maar een Quooker is ontzettend handig!

  1. zegt:

   Klopt. ik durfde het toen niet ivm jonge kinderen, maar kijkt me super makkelijk.

 3. die keukenmachines zijn echt handig, maar wel veel werk om op te pakken en aan de gang te krijgen en weer schoon te maken…mijn melkopschuimer en broodbakmachine en gril zijn redelijk onmisbaar

  1. zegt:

   Hier staat de keukenmachine ook gewoon op het aanrecht, daardoor gebruik ik hem ook zo vaak.

 4. Een melkopschuimer hoeft hier niet 🙂

  Ik heb twee ovens en dat is echt gemakkelijk. Bij onze nieuwe keuken zat een oven bij maar mijn oude had ik nog maar een jaar dus die wou ik niet weg doen. Daarnaast: mijn Nespresso machine, een goede mixer, een paar zeven, genoeg potten en pannen, een vaatwasmachine, een grote ijskast en een degelijk diepvries en tot slot: goede keukenmessen

 5. Geertrude zegt:

  In Nederland kan ik niet zonder mijn eierkoker. Wat raar is, want op Curaçao gebruik ik gewoon een pan 😉
  Ik wil heel graag een slowcooker voor stoofpotten en soepen, maar ik weet niet of dat echt handig is, want ik heb het nog nooit geprobeerd.

  1. zegt:

   haha wat grappig. Een eierkoker heb ik dan weer niet.

 6. zegt:

  De airfryer prachtige uitvinding

  1. zegt:

   Die heb ik dan weer niet 🙂

 7. Ideaal zon melkopschuimer, gebruik ik ook vaak.

 8. zegt:

  Een sodastream daar hoor ik ook veel goeds over.

 9. zegt:

  Inderdaad de melkopschuimer. Hiermee maak je van een simpele senseo koffie een heerlijke cappuccino.
  Heel toevallig heb ik de blog die ik hierover schreef gedeeld..

 10. Naomi zegt:

  Zelf zou ik de waterkoker niet kunnen missen

 11. Hahaha ik ben niet zo’n keukenprinsesje. Het enige wat ik niet kan missen is mijn staafmixer. De rest kan ik best missen. Al die apparaten nemen altijd zoveel plek in 😉

 12. zegt:

  Wat lijkt me zo’n Amerikaanse koelkast leuk om te hebben! Ik ben ook geen keukenprinses en zou vooral niet zonder (microgolf)oven kunnen! 🙂

 13. Wat wij veel gebruiken is de waterkoker, koffiezetapparaat en de magnetron.

 14. zegt:

  De keukenmachine! Verder de waterkoker voor mijn kop thee en de aifryer wil ik ook niet meer missen! Verder heb ik ook niet zoveel eigenlijk haha

 15. Jouvence zegt:

  Een keukenmachine zou ik nog wel graag willen hebben in de keuken.

 16. Ik kan mijn snelkoker niet missen. En mijn koffiezetapparaat. Verder heb ik niet zo veel apparatuur.

 17. zegt:

  een waterkoker voor mijn thee is voor mij het belangrijkst. en verder heb ik wel meer maar niet voor dagelijks gebruik

 18. Ik zou niet zonder mijn oven en mijn keukenmachine kunnen. Een waterkoker met diverse standen staat op mijn wensenlijstje

 19. ja helemaal met je eens, allemaal zo handig he! Ik ben er gek op als ik samen met mijn vriend ga wonen hoop ik ook alles in huis te hebben.

 20. zegt:

  Ik kan niet meer zonder mijn vaatwasser. In onze nieuwe keuken overwegen we zelfs om er 2 te nemen

 21. Voor mij is dat mijn koffiezetapparaat en snelkoker. Verder heb ik het liefst zo min mogelijk apparatuur.

 22. zegt:

  Voor ons is dat op de eerste plek de nespresso machine. Dan natuurlijk een snelkoker. Wij zijn benieuwd of dit artikel in 2020 dezelfde keukenmachines bevat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept