keuken keuken apparatuur must have
Wonen

Welke keukenapparatuur mag zeker niet ontbreken in je keuken

Aangezien ik totaal geen keukenprinses ben, heb ik wel het een en ander nodig in huis om wat goeds op tafel te zetten. Zo heb ik me de laatste jaren getrakteerd op verschillende keukenapparatuur die, voor mij echt een must have in de keuken zijn.

Nieuwe keuken

Een paar jaar geleden was het tijd voor een nieuwe keuken in huis. We woonden ondertussen tien jaar in dit huis en de keuken was iets gedateerd. Alles werd gewoon oud en was slecht schoon te houden. We wilde niet alleen een nieuwe keuken, we wilde een hele nieuwe indeling van de keuken en meer sfeer aanbrengen in de keuken. De bar ging er uit, het gasfornuis en koelkast kwam op een andere plek. De hele huiskamer kwam er anders uit te zien.

Zes weken in de puinhoop

Omdat we alles zelf alles hebben gesloopt  zaten we zes weken in de puinhoop, maar binnen een dag stond er vervolgens een hele nieuw keuken. Elke dag ben ik nog blij dat we dit gedaan hebben. We kozen trouwens wel meteen voor een keuken geheel tot onze smaak dus met een Amerikaanse koelkast, Borreti fornuis en grote hete lucht oven. Entoen mocht ik gaan kijken voor keukenapparatuur.

Keukenapparatuur

Want met een  nieuwe keuken komt ook nieuw keukenapparatuur.  Er kwam een super de luxe koffiemachine, maar ik wilde meer. Ik bak steeds vaker zelf brood en pizza en vond het kneden erg lastig en pijnlijk voor mijn handen. Ik wilde graag een keukenmachine. Eerlijk gezegd schrok ik van de grote keuze die hier in was. Wat moest ik kiezen. Er waren zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk besloot ik toen ook maar meteen voor een goede keukenmachine van Kenwood te gaan. Dit was achteraf een prima keuze, aangezien ik hier al vele jaren plezier van heb.

Lees ook: Met dit recepten boek wordt pizza maken een eitje.

keuken keuken apparatuur must have

Melkopschuimer

We hebben dan wel een super de luxe koffie machine, een beetje goed melk opschuimen doet hij niet meer. ‘ s Avonds lusten we graag een kopje cappuccino, maar de laatste tijd sloeg dit nergens meer op met de opgeklopte melk. De man verraste me onlangs met een melkopschuimer en deze is perfect. Elke avond hebben we nu een heerlijke kop cappuccino. Tip: gebruik wel volle melk want dit schuimt het beste.

keuken keuken apparatuur must have

Lees ook: Jouw droomkeuken- de beste kwaliteit en de laagste prijs.

Meer keukenapparatuur

Heb ik nu nog meer in mijn keuken staan wat er voor zorgt dat ik lekkere gerechten op tafel kan zetten en lekkere thee kan schenken? Ja! ik stik van het keukenapparatuur. We hebben onlangs een nieuw messenset gekocht, waar ik na een incidentje maar niet meer aan kom en een waterkoker met drie standen. Dit is ideaal voor groene thee en om  Matcha thee te maken, want ik kan het water op verschillende standen warm laten worden wat de thee ten goede komt.

Lees ook: Matcha thee, thee zoals thee hoort te smaken.

Lees ook: Wat kan je doen wanneer hard water zorgt voor kalkaanslag.

foto’s lodiblogt

29 thoughts on “Welke keukenapparatuur mag zeker niet ontbreken in je keuken”

  1. die keukenmachines zijn echt handig, maar wel veel werk om op te pakken en aan de gang te krijgen en weer schoon te maken…mijn melkopschuimer en broodbakmachine en gril zijn redelijk onmisbaar

  2. Een melkopschuimer hoeft hier niet 🙂

    Ik heb twee ovens en dat is echt gemakkelijk. Bij onze nieuwe keuken zat een oven bij maar mijn oude had ik nog maar een jaar dus die wou ik niet weg doen. Daarnaast: mijn Nespresso machine, een goede mixer, een paar zeven, genoeg potten en pannen, een vaatwasmachine, een grote ijskast en een degelijk diepvries en tot slot: goede keukenmessen

  3. In Nederland kan ik niet zonder mijn eierkoker. Wat raar is, want op Curaçao gebruik ik gewoon een pan 😉
    Ik wil heel graag een slowcooker voor stoofpotten en soepen, maar ik weet niet of dat echt handig is, want ik heb het nog nooit geprobeerd.

  4. Inderdaad de melkopschuimer. Hiermee maak je van een simpele senseo koffie een heerlijke cappuccino.
    Heel toevallig heb ik de blog die ik hierover schreef gedeeld..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.