Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek- Reis tips

Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

Het is een droom voor velen, reizen naar Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek. Wat zijn de mooiste plekken en de populairste attracties? Ik zet alles op een rij.

Naar Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek

Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek zijn reisbestemmingen waar velen van dromen. En gelukkig zijn er genoeg die deze dromen waarmaken. Hoe leuk is het om je voor te bereiden, in te lezen en plannen te maken. De Dominicaanse Republiek was de bestemming voor onze huwelijksreis jaren geleden. Omdat we toen met een newborn op pad waren, hebben we niet zo veel gedaan en gezien, goede reden om nog eens terug te gaan. Wat zijn nu populaire attracties in deze landen?

Populaire attracties

Een paar van de belangrijkste attracties van Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek zijn toch wel de natuurparken, de oude ruïnes, tropische flora en fauna, imposante vulkanen en paradijselijke stranden. Nu zijn dit natuurlijk maar een paar van de vele prachtige dingen die je hier kan vinden. Onder Midden-Amerika valt Nicaragua, Belize, Panama, Costa Rica, Honduras, El Salvador en Guatemala. 

Belize: Het Grote Blauwe Gat

Gelegen voor de kust van Belize ligt het Lighthouse Reef. Het Lighthouse Reef is een klein atol met daarin de zogenaamde Great Blue Hole. Dit is een cirkelvormig onderwatergrot. Deze grot heeft een diameter van 300 meter en een diepte van 125 meter. Het is een van die uniek duiklocaties ter wereld. Hier zwemmen onder meer verpleegsterhaaien, gigantische tandbaarzen en verschillende soorten rifhaaien.

Belize, lighthouse reef

Costa Rica: Arenal Vulkaan en La Fortuna National Park

Een van de meest bezochte nationale parken is misschien wel het Arenal national park. Dit nationale park is vernoemd naar dé trekpleister, de prachtige kegelvormige Arenal vulkaan. Een vulkaan met een hoogte van zo’n 1670 meter. Het was vroeger een van de meest actieve vulkanen in het land, maar de vulkaan is de laatste 10 jaar slapend. Er lopen verschillende wandelpaden door het park. Andere bezienswaardigheden zijn het Arenal meer, de heetwaterbronnen en de La Fortuna-waterval.

Costa Rica: Arenal Vulkaan en La Fortuna National Park

Dominicaanse Republiek: Punta Cana en Bávaro Beach

De Dominicaanse Republiek is de enige plek waar ik zelf ook geweest ben van dit rijtje, dit is al weer even geleden, maar ik weet nog heel goed, hoe mooi het hier was. In de Dominicaanse Republiek vind je onder andere Punta Cana en Bávaro Beach. Punta Cana in het oosten van de Dominicaanse Republiek, staat synoniem voor hagelwitte stranden, azuurblauw water en natuurlijk snorkelen en duiken naar het rif. Bávaro Beach is een van de stranden in Punta Cana en strekt zich uit over een afstand van 48 kilometer hier vind je vele hotels, winkels en restaurants.

El Salvador: Meer van Coatepeque

En dan El Salvador. Hier vind je het meer van Coatepeque. Dit is een kratermeer en ligt op een hoogte van 750 meter. Het meer meet zo’n 26 km². De ligging is 18 kilometer ten zuiden van de stad Santa Ana. Een bijzonder fenomeen is dat het water soms verkleurt van blauw naar een soort groenblauw turkoois. Deze verkleuring duurt zo’n 15 dagen tot een maand en wordt veroorzaakt door micro-algen.

Guatemala: Tikal

Tikal ligt in het regenwoud van de provincie Petén in het noorden van Guatemala en was een van de belangrijkste steden van de oude Maya-beschaving. Archeologen schatten dat de bevolking op zijn hoogtepunt tussen de 50.000 en 100.000 inwoners bereikte.

Onder de grote verscheidenheid aan Maya-sites in Midden-Amerika is Tikal een van de meest indrukwekkende vanwege de weelderige vegetatie eromheen. Bezoekers kunnen naar de top van enkele van de piramides lopen en een panoramisch uitzicht krijgen over de boomtoppen. Zonder twijfel een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken in de regio.

Honduras: Bay Islands

Parelwitte stranden en diepblauw zeewater dat is Bay Islands (Baai eilanden) met als hoofdeiland Roatán. De combinatie van turquoise water, tropische vissen en wit zand maken het een waar paradijs. Hier kan je genieten van watersporten, zwemmen met dolfijnen, vissen en duiken. Het eiland, 60 kilometer lang, kent een weelderige vegetatie en ligt 50 km uit de Hondurese kust.

Panama: Panamakanaal

Het Panamakanaal is ruim 81 km lang en verbindt de Grote Oceaan met de Caribische Zee. De meeste toeristen bezoeken de Miraflores sluizen. Hier vind je een bezoekerscentrum en een museum. Het bezoekerscentrum heeft vier zalen waar alle wetenswaardigheden gepresenteerd worden. Ook is er een observatiedek waar je een schitterende zicht hebt op hoe de schepen de sluizen passeren.

Nicaragua: Grenada

De stad Granada, ook bekend als “La Gran Sultana”, is een van de belangrijkste toeristische attracties in Nicaragua. De koloniale en neoklassieke architectuur van het oude centrum, de musea, galeries, hotels, restaurants, bars en kosmopolitische sfeer maken het een bestemming op zich en een prima uitvalsbasis om de andere attracties van de regio te erkennen.

Ten zuiden van Granada ligt het Mombacho Volcano National Park met prachtige trails rondom de krater van de vulkaan op een hoogte van 1345 meter.

Meer bestemmingen

In dit artikel heb ik het over Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek, maar er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige vakantiebestemmingen. Denk eens aan Curacao. Op zoek naar avontuur, plan jouw trip naar Buggy avontuur in Curaçao. Hier ga je naar toe voor een woestijnbuggy-avontuur op hoge snelheid door het prachtige landschap van Curaçao. ‘

Vakantieplannen maken

Vakantieplannen maken is toch het leukste wat er is, naast op vakantie gaan natuurlijk! Inlezen over de plekken waar je heen wil gaan, is alleen al leuk. Daarom hoop ik dat je iets hebt aan de tips voor Midden-Amerika en de Dominicaanse Republiek! Heb jij nog meer mooie plekken, vul gerust dit rijtje aan!

Wil je weten hoe lang het vliegen is naar de Dominicaanse republiek? Lees dit artikel op Vluchtvolgen24

foto’s beeldbank Baltus Communicatie

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept