Buitenspeelgoed om mee te nemen op vakantie

buitenspeelgoed vakantie camping

De zomervakantie komt er weer aan. Nog een paar weken school voor de kinderen en de zes weken vrij begint. Mijn zus komt dit jaar met haar gezin naar Nederland. Wanneer ze hier zijn, gaan we met beide gezinnen en opa en oma, een weekje op vakantie. Omdat we elkaar meestal een jaar of twee niet zien, vieren we alle gemiste sinterklaas, kerst en verjaardagen nog even samen. Niet met ontzettend veel cadeaus. Maar gewoonte wat kleinigheidjes. Deze keer konden we mooi het een en ander aan buitenspeelgoed kopen voor op de camping. 

Amerika

Mijn zus woont alweer veertien jaar in Amerika. Toen ik nog alleen was, ging ik makkelijk naar haar toe. Maar met een gezin is erg prijzig en zijn de reisjes hier naar toe gewoon minder geworden. Wel proberen we elkaar elke twee jaar te zien. De laatste keren spraken we af ergen in Amerika. Vier jaar geleden was dit in Pennsylvania en twee jaar geleden in Atlanta. We vliegen dan allemaal een stuk en beleven een heerlijke week. De huisjes boeken we dan via Airbnb  of Homeway en ik kan je welzeggen, dit zijn altijd fanstsiche huizen waar we dan terechtkomen.

50 jaar getrouwd

Dit jaar gaan we het anders doen. Mijn ouders waren in januari vijftig jaar getrouwd. Met zijn allen hebben we toen afgesproken dat we het feest verschuiven naar de zomer en daarna met zijn tienen een week op vakantie gaan.

T-shirts

Wanneer we dan allemaal bij elkaar zijn, vieren we alle gemiste verjaardagen, Sinterklaasdagen en Kerst samen. Niet met heel veel cadeaus, maar een paar kleinigheidjes. We kopen altijd een paar shirts voor mijn neefjes en mijn zus neemt weer leuke shirts mee voor mijn jongens. Nou lopen de maten in Amerika heel anders dan in Nederland. De jongens lopen qua leeftijd prima in een rijtje, dus kunnen we aardig inschatten hoe groot ze allen ondertussen zijn. En anders gokken we dit een beetje tijdens de skype sessies.

Buitenspeelgoed

Deze keer hebben we niet voor een huisje gekozen, maar voor een camping met zwembad. Hierdoor konden mijn moeder en ik naar leuk buitenspeelgoed op zoek. Ik kocht voor de jongens een zwembroek. Die hadden ze toch nodig en dan vind ik het wel leuk om hier voor ze te kijken. Maar daarnaast kochten we het een en ander aan buitenspeelgoed. Hiermee zullen ze zich op de camping prima kunnen vermaken.  Naast een zwembad is er een rivier langs de camping waarin ze kunnen spelen, dus zocht ik naar snorkels, deze vond ik bij de Zeeman ( voor € 2,99). Daarnaast kocht ik reuze bellenblaas ( Action, €0,39). Mijn jongste kreeg deze laatst bij een restaurant en kwam er na een paar  dagen pas achter dat het bellenblaas was. Hij dacht dat het een zwaard was. Multi speelgoed dus.En prima voor op de camping.

Op zoek naar een zwembroek, kijk eens bij Bol.com

Spellen voor buiten

Ook kocht ik een spel, hartstikke ouderwets, maar nog steeds super leuk. Met twee hand-schijven waar je een bal mee op moet vangen. Mijn neefje is een goede baseball speler, dus ik dacht dat dit wel aan zou moeten slaan.  Ook kochten we voor een paar euro nog een tennis spel. Ik heb bewust voor goedkop speelgoed gekozen, omdat het toch allemaal niet mee terug kan naar Amerika, dus het is puur voor een vakantie gebruik.

De bal gaat mee op vakantie

Mijn zonen zelf zijn niet zo sportief. Ze doen aan atletiek en trainen twee keer per week. Wedstrijden zien ze allemaal niet zo zitten. Mijn neefjes daar in tegen en vooral de oudste, is super sportief. En goed. Ze spelen ook altijd buiten en kunnen zich hier uren vermaken. We nemen naast het buitenspelgoed wat ik kocht, dus gewoond  bal en pionnen mee. Hiermee komen zij de week op de camping wel mee door

Kinderen vermaken zich altijd en overal op een camping 

Heb jij nog leuke tips voor buitenspeelgoed?

Lees ook: waarom kamperen met kinderen zo leuk kan zijn

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. Alles met water doet het vaak ook goed bij kinderen. En met een bal kun je ook eindeloos veel spellen doen.

 2. zegt:

  Bij ons ging er altijd een bal mee, die zowel op het veld als in het water gebruikt kan worden. Daarnaast sleepten we altijd een jeu de boulesspel mee. Ook zo’n typisch vakantiespel.

  1. zegt:

   Ja natuurlijk, die moet ook op mijn lijst. De Jeu de boule!

 3. Anja zegt:

  Als er voldoende natuur is heb je volgens mij geen speelgoed nodig. Met een beetje fantasie en water kunnen ze zich compleet uitleven.

  1. zegt:

   Klopt, maar een bal of zo vinden ze hier wel erg fijn.

 4. Volgens mij gaat dat helemaal goedkomen! 😀 Superleuk dat je zo vaak naar Amerika gaat!

 5. Daisy zegt:

  Als kind speelde ik bij mijn oma ook altijd met die schijf ! Dat was echt zo leuk!

 6. Waterspelletjes zijn hier altijd favoriet en makkelijk en goedkoop. Ik schreef er laatst een blog over.

  1. zegt:

   Leuk, ik ga even kijken!

 7. zegt:

  Mijn tips heb je eigenlijk wel al. Ik zou ook de step/ fiets meenemen. Zeker als de kinderen lekker buiten kunnen spelen.

 8. zegt:

  Wat leuk. Al ben ik best oud geworden. Het kind in mij zegt Waterbalonnen zijn zo onmisbaar. Ik krijg ook zin om even spontaan met waterbalonnen te spelen.

  1. zegt:

   Maar waterballonnen zijn ook super gaaf!

 9. Ooooh dat vangspel hebben wij ook 😀

 10. knap hoor om het contact over zo´n afstand toch zo goed te houden. leuk om te lezen

 11. zegt:

  Volgens mij kunnen de kinderen zich heel goed vermaken met al het speelgoed dat je voor ze gekocht hebt. En op een camping is ook altijd genoeg te doen toch? Leuk hoor dat jullie samen een week door kunnen brengen. Heel veel plezier!

  1. zegt:

   Ook zoveel zin in 🙂

 12. Een frisbee en een bal neem ik eigenlijk altijd mee. Perfect voor iedere leeftijd.

  1. zegt:

   Een frisbee ligt hier ook altijd in de auto.

 13. Marjolein de Jong zegt:

  O heerlijk….als ik dit lees mis ik. de kindertijd van mijn meiden weer…..have fun met je hele familie!

 14. zegt:

  De simpelste dingen doen het altijd goed. Een emmer water en wat sponsen, en ze vervelen zich geen minuut 🙂

 15. Leuk! Springtouw, belleblaas inderdaad, waterpistool, stepjes. Ik moet nog even kijken wat ik mee ga nemen.

  1. zegt:

   Ja springtouw, die moet ik ook nog klaar leggen.

 16. zegt:

  Vroeger was ik ect een waterrat en moest altijd wel iets van zwemmen of snorkels nee heben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept