7 activiteiten om te ondernemen in de krokusvakantie!

7 activiteiten om in de krokusvakantie te doen

Het is eindelijk weer zover. De krokusvakantie. Toch wel een vakantie waar veel ouders naartoe leven. Eindelijk weer het startsignaal voor het begin van het voorjaar. Dat betekent meer naar buiten en blijere kinderen. En nu de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven, kan er gelukkig ook weer veel meer. Dat kan niet anders dan een fantastische vakantie worden. Maar wat als het weer niet meewerkt? Of als je eigenlijk geen enkel idee hebt wat je met je kinderen moet doen? Wij hebben 6 leuke activiteiten voor je verzameld om te ondernemen in de krokusvakantie. Van het uitzoeken van speelgoed tot het bouwen van boomhutten. Alles komt voorbij. Lees mee en laat je inspireren! 

Een ouderwetse spelletjesmiddag 

Wees eens eerlijk. Hoe vaak ga jij tegenwoordig echt met het hele gezin zitten om bordspellen te doen? Waarschijnlijk bijna nooit. Het spelen van bordspellen is bijna niet meer van deze tijd. En dat is jammer, want bordspellen zorgen juist voor verbroedering. Het is een leuke activiteit voor het gehele gezin en geeft echt de mogelijkheid om meer met elkaar te praten en de tijd voor elkaar te nemen. Een ouderwetse spelletjesmiddag is dan ook niet alleen een heel leuk en gezellig tijdverdrijf, maar zorgt er ook voor dat jullie dichter naar elkaar toe groeien. 

Met handen en voeten schilderen 

Knutselen, tekenen en schilderen doen het altijd goed bij kinderen. Misschien doe je het liever niet om extra zooi te voorkomen, maar dat moet je nu toch maar eens door de vingers zien. Vooral verven is namelijk een leuke activiteit die je gemakkelijk met het gehele gezin kunt ondernemen. Het is nog leuker om er een keer iets speciaals van te maken. Door in plaats van verfkwasten bijvoorbeeld de handen en de voeten te gebruiken. Ook heel leuk voor de allerkleinsten! Dat zorgt gegarandeerd voor een hoop gegiechel en de meest bijzondere kunstwerken. Vervolgens eindig je de middag met een heerlijke douche of bad en de dag is alweer compleet. Zo simpel kan het zijn. 

Breng een bezoekje aan een speelbos 

In Nederland zijn er talloze speelbossen te vinden. Dit zijn bossen waar extra leuke activiteiten voor kinderen te vinden zijn. Bijvoorbeeld een kabouterpad, maar ook diverse speeltoestellen, boomhutten, leuke verstopplekjes of wateractiviteiten. Leuk om hier heerlijk te ravotten, de energie kwijt te kunnen en daarna lekker op de bank kruipen met een koekje en een warme kop chocolademelk. Zorg er wel voor dat je oude kleding aantrekt, want vies zullen ze gegarandeerd worden. Met een beetje geluk treffen we het ook nog eens enorm met het weer en wordt een dagje bossen helemaal gewaardeerd. 

Lees ook: Natuurspeeltuin Noord-Holland, klimmen en klauteren in Kreekbos.

Koken of bakken 

Er zijn ontzettend veel verschillende kinderkookboeken te vinden. Leuk om daar met het hele gezin iets uit te maken. Meestal heb je doordeweeks weinig tijd om met je kinderen in de keuken te staan. Hoe graag ze ook willen helpen. Grijp de vakantie dan ook aan om eens samen te kokkerellen. Bovendien is het ook nog eens heel leerzaam. Het afwegen van verschillende producten, de tijd instellen, snijden… allemaal dingen die bijdragen aan de ontwikkeling. En bovenal is het natuurlijk ook nog eens heel gezellig! 

Lekker zwemmen! 

Met zwemmen doe je bijna ieder kind een groot plezier. Gelukkig mogen we ook weer. Misschien kennen ze het zwembad bij jullie in de buurt zo goed dat het nu juist leuk is om eens wat verder weg te gaan kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van ’t Berenbad in Oss? Dit is een fantastisch leuk bad voor kleine kinderen en biedt gegarandeerd een hele dag plezier. 

Houd er wel rekening mee dat volwassenen een geldige QR-code moeten tonen bij binnenkomst. 

De binnenspeeltuin 

Valt het weer toch een beetje tegen? Dan is de binnenspeeltuin natuurlijk ook altijd een fantastisch idee. Waarschijnlijk niet de plek waar jullie als ouders graag te vinden zijn, maar wel de plek die je gegarandeerd een middagje ‘rust’ geeft tijdens de krokusvakantie. Koptelefoon op, laptop mee en je kan misschien nog zelfs een beetje werken in alle drukte. Je kinderen? Die vermaken zich wel! Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Naar de bioscoop 

Natuurlijk is er bij slecht weer nog veel meer te verzinnen. Zeker nu bijna alles weer mag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke familiefilm in de bioscoop? Dat is iets wat in de afgelopen twee jaar waarschijnlijk veel te weinig is gedaan. 

Nog een tip voor in de Krokusvakantie

Extra tip: de bioscopen van Pathé organiseren vaak kleutermiddagen voor de allerkleinsten. Hierbij staat het geluid zachter en is het minder donker. Na afloop krijgen de kinderen ook nog eens een diploma. Leuk om je kind zo kennis te laten maken met de bioscoop. Meer tips, lees je n dit artikel over de meivakantie.

gastblog op lodiblogt

foto gratis afbeelding via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept