Parijs bezoeken met een beperkt budget

Bezoek Parijs met een beperkt budget. Tips

Altijd al eens Parijs willen bezoeken, maar heb je weinig budget voor een stedentrip. Dan heb je misschien iets aan deze tips. Want ook al heb je minder budget er even tussen uit is wel zo fijn. Dus vandaag in mijn rijtje steden bezoeken met een beperkt budget: Parijs bezoeken. Lees je mee?

Parijs bezoeken maar geen geld

Stel je wil naar Parijs, maar hebt eigenlijk geen geld voor een stedentrip. Toch wil je er echt even tussenuit en vindt het geen probleem, om niet te chique op pad te gaan, dan kan je met deze tips, misschien toch fijn een paar dagen weg.

Het vervoer

In een paar uur ben je in Parijs, met de auto is dit prima te doen, helemaal als je nagaat dat de benzineprijzen in Frankrijk een stuk lager liggen dan hier. Echter de parkeerkosten in Parijs zijn erg hoog. Kijk daarom eens of er een mogelijkheid is en wat de kosten zullen zijn als je met de trein gaat. Ga je met de auto, kijk dan bij het boeken van een hotel of hier een regeling is getroffen betreffende het parkeren ( vaak krijg je korting als je bij een bepaalde parkeerplek je auto neerzet)

Waar kan je overnachten

Een hotel boeken kan net zo duur of goedkoop als je wil. Hou er alleen wel rekening mee dat wanneer je een hotel boekt, je wel elke avond uit eten zal moeten gaan. Beter is misschien een slaapplek via airbnb te boeken. Dan kan je zelf koken. Wel in een hotel, dan is het vaak goedkoper ( en nog lekkerder ook) om bij de bakker zelf een ontbijtje te kopen in plaats van in het hotel te ontbijten.

Trek je wandelschoenen aan

Schoenen aan en ga wandelen. Natuurlijk kan je de metro nemen, maar in Parijs kan je prima heel veel lopen. Natuurlijk aan de eind van de dag zijn je voeten hartstikke moe, maar dan heb je wel heel veel kunnen zien van de stad.

De leukste boeken en items over Parijs lees je hier

Wandelen kost niks

Zoek online naar wandelroutes voor Parijs. Met een wandeling kom je op de leukste onbekende plekken van de stad. Zo koop je bij The Media Bay voor zeven euro een praktische reisgids in PDF over Parijs. Met  6 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze prachtige stad leide

Bestel hier je PDF vol wandelingen voor in Parijs:

Bezoek gratis hoogtepunten van Parijs

Er zijn genoeg gratis plekken waar je in Parijs naar toe kan:

  • Wandel langs de Seine;
  • bezoek begraafplaats Père Lachaise. Struin langs de indrukwekkend mooie graven van o.a. Édith Piaf, Chopin, Jim Morrison en Oscar Wilde;
  • rust uit in Jardin du Luxembourg;
  • struin door Montmartre;
  • geniet van het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur.

Parijs, ook te bezoeken met een beperkt budget

Paris! Je wilt er heen, je wilt er zijn en genieten van een stedentrip. Lopend langs de schilders bij Montmartre, een koffie met croissant in een cafe en ’s avonds romantisch samen kijken naar een verlichte Eiffeltoren. Ook als je minder te besteden hebt, is een stedentrip prima te doen. Zo ook Parijs! Ga je liever naar de Franse Alpen, maar wel budgetproof? Lees dan mijn tips voor een budgetproof vakantie in de bergen.

Lees ook: Hoe ook kinderen zich prima kunnen vermaken in Parijs.

foto lodiblogt, getekend in procreate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept