Wat is hypoallergeen hondenvoer? Over voedselgevoeligheid en meer

Wist jij dat voedselgevoeligheid, allergieën, maag en darmklachten bij honden kan voorkomen worden met hypoallergeen hondenvoer?

Je hoopt het natuurlijk niet voor je trouwe viervoeter, maar sommige honden hebben last van voedselgevoeligheid of -allergieën. Maar gelukkig kun je hier goed rekening mee houden, want je hebt tegenwoordig voeding die speciaal gemaakt is voor dit soort honden. Dit is het hypoallergenen hondenvoer. Hieronder bespreken we wat hypoallergeen hondenvoer precies inhoudt.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer is een speciaal type voor die is samengesteld voor honden die last hebben van voedselgevoeligheden of -allergieën. Het voer is samengesteld met speciale ingrediënten die er voor moeten zorgen dat de hond minder kans heeft op allergische reacties. Vaak worden ingrediënten zoals zuivel, kip, rundvlees, tarwe en soja vermeden. Je hebt hiervoor wel hele goede alternatieven zoals eend, kalkoen, lam of vis. De koolhydraten die hieraan toegevoegd worden zijn vaak aardappel, erwten of zoete aardappel. Kijk voor meer informatie bij Woof.xyz over hypoallergeen hondenvoer

Voedselgevoeligheden bij honden

Niet alleen mensen hebben last van allergieën of zijn gevoelig voor eten, zo hebben honden dit ook. Je kunt bij de symptomen denken aan een jeukende huid, maag-darm problemen, oorinfecties of chronische ontstekingen. De ernst van de symptomen hangt af van hoe gevoelig je hond is voor datgeen. 

Voordelen van hypoallergeen voer

Natuurlijk is het logisch, maar een belangrijk voordeel van hypoallergeen hondenvoer is dat het de reacties verminderd door potentieel allergene ingrediënten te vermijden. Hierdoor zal je hond minder jeuk hebben, minder huidirritatie en ook minder maag-darmproblemen.

Dierenarts

Het is meestal verstandig om je hond niet zelf een diagnose te geven, maar toch even langs de dierenarts te gaan. De dierenarts kan dan eerst testen bij je hond uitvoeren om te kijken of je hond wel allergisch is en waar hij dan allergisch voor is. Zo kan de arts ook aanbevelingen doen welk voer je het beste kan halen om zo min mogelijk klachten bij de hond te krijgen. 

Allergieën en gevoeligheden zijn nooit fijn, je moet dan overal rekening mee gaan houden met wat je wel en niet kunt eten. Helaas geld dit niet alleen voor de mens, ook voor je viervoeter kan dit het geval zijn. Voor honden met een allergie heb je hypoallergeen voer, waar speciaal bepaalde ingrediënten zijn uitgelaten die een allergische reactie bij de hond kunnen veroorzaken. Door dit voer te geven zal je hond waarschijnlijk minder last hebben van bijvoorbeeld jeuk, huidirritatie of maag-darm problemen. Het is altijd wel belangrijk dat als je vermoed dat je hond een allergie heeft om langs de dierenarts te gaan, hij kan dan tests uitvoeren en recommandaties geven. 

gastblog op lodiblogt

foto gratis afbeelding Zhaolong via Unsplash  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept