Wat heb je allemaal nodig voor jouw eigen nagelstudio

Of je nu net begint of een professional bent, wat heb je allemaal nodig voor jouw eigen nagelstudio

Wil jij een nagelstudio starten? Ben je klaar met de opleiding en wil je jouw kennis in de praktijk brengen of heb jij al een nagelsalon, maar zoek je nieuwe producten. Je zal naast jouw kennis en kunde ook de juiste attributen moeten aanschaffen om jouw klanten aan te trekken en tevreden te houden. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt wanneer je jouw eigen nagelstudio wil starten, maar ook wanneer je al jaren werkzaam bent.

Je eigen nagelstudio starten

Heb jij een opleiding gevolgd tot manicure of schoonheidsspecialist en wil je graag als nagelstyliste aan het werk, dan kan je er natuurlijk voor kiezen om je eigen nagelstudio te beginnen. Je kan een eigen praktijk in een bedrijfspand hebben, maar ook een nagelsalon aan huis. Misschien werk je al langer als manicure, maar heb je nieuwe spullen nodig of ga je nu starten en wil je de juiste producten aanschaffen.

Een bedrijf starten

Ben je nieuw in het manicure vak en wil je jouw eigen bedrijf starten, dan begint jouw avontuur bij de KVK. Je zal na moeten denken over een naam, een businessplan schrijven en een locatie zoeken. Nadat jij je hebt ingeschreven, kan je aan de slag. Maar wat heb je nu allemaal nodig in jouw eigen nagelstudio?

Wat heb je nodig voor nagelverzorging

Manicure nageltafel

Waar je als eerste naar gaat kijken is een manicure nageltafel. Een manicure tafel is een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor jouw eigen nagelstudio. Tenslotte wil je gemak en comfort aanbieden aan jouw klanten, maar tegelijkertijd ook een professionele uitstraling laten zien. De breedte van een manicure tafel is veel smaller dan die van een traditionele bureau, waardoor je gemakkelijker en efficiënter bij de handen van je klanten kan komen. Een manicure tafel die de juiste professionele uitstraling geeft is een manicure nageltafel met afzuiging.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een manicure tafel
 • De afmeting, zorg dat de manicure nageltafel in jouw nagelstudio de juiste hoogte heeft. Zorg ook voor genoeg werkruimte.
 • Een krachtig afzuigsysteem in het werkblad.
 • Genoeg lades om al jouw producten in op te kunnen bergen.

Verder is belangrijk, de aankleding van de ruimte

Naast de manicure tafel zijn goede stoelen prettig, voor jouw klant maar ook zeker voor jou. Tenslotte hoop je dat jouw eigen nagelstudio goed gaat lopen en je veel tijd door zal gaan brengen in de ruimte waar jouw nageltafel staat. Zorg voor goed licht en genoeg ruimte, maar denk ook aan een airco voor de zomer en kachel voor de winter.

Alle attributen om de nagels te kunnen doen

Klanten komen bij jou om hun nagels te laten doen, de een zal alleen een kleurtje op de nagels willen, maar de ander wil misschien wel veel meer. Goed is om duidelijk aan te geven in de advertentie (op Social Media, in de regionale blaadjes en op je website) wat jouw expertises zijn. Om mooie nagels te kunnen verzorgen bij klanten zal je het volgende nodig moeten hebben:

 • nagelschaar
 • nagelvijl
 • uv-lamp
 • vele kleuren gellak en alles wat je bij gellak nodig hebt
 • handdoeken
 • wattenschijfjes
 • aceton
 • nail art materialen
 • nagellijm
 • nep nagels
 • etc

Alles is in orde, maar hoe kom ik nu aan klanten

Het kan lastig zijn om klanten te vinden voor jouw nagelstudio. Belangrijk is om eerst bij familie en vrienden te beginnen, nodig hun uit, maar nodig ook influencers uit de buurt uit, die jouw nagelsalon kunnen promoten op Social Media. Ga flyeren, zet een advertentie in het plaatselijke krantje en zorg dat jouw website up tot date is.

Of je nu net begint of al een professional bent

Misschien ben jij al jaren actief in een nagelstudio of wil je jouw eerste bedrijf op gaan zetten, je zal spullen nodig hebben om jouw nagelsalon goed te kunnen laten lopen. Wat je nodig hebt is afhankelijk van wat je al hebt, maar een goede manicure tafel is natuurlijk altijd van belang. Zorg voor een ergonomische werkplek, kijk goed naar de producten die je koopt, test alles goed uit en laat je ook inspireren door jouw klanten.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Claudia Peters via Pixabay

Disclaimer lodiblogt


Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept