Tips voor een stressvrije vakantie met je baby

Tips voor een stressvrije vakantie met je baby

Jullie zijn net ouders geworden en willen op vakantie met het gezin. Maar misschien zie je er tegenop om met je kleintje op vakantie te gaan. Een reis plannen met je baby kan jonge ouders afschrikken, maar met een goede voorbereiding kun je er zorgeloos op uit. Hoe zorg je nu voor een stressvrije vakantie met je baby?

Tips voor jonge ouders

Voor jonge ouders kan op vakantie gaan met een baby best eng zijn, want hoe regel je alles, hoe neem je alles mee en wat heb je allemaal nodig? Ergobaby, de fabrikant van artikelen voor pasgeboren baby’s, heeft advies voor jonge ouders om slim op reis te gaan met je baby. Van de bestemming kiezen, het verblijf boeken tot vakantieactiviteiten plannen: tal van tips dus voor een zeer babyvriendelijke vakantie. En een stressvrije vakantie met je baby belooft ook een heerlijke vakantie voor jou!

Een stressvrije vakantie met je baby

Ga je op vakantie met een baby, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk zijn er genoeg jonge ouders die hun hand niet omdraaien voor een vakantie met een pasgeborene, maar voor de ouders die ertegen opzien, heb ik in dit artikel enkele tips:

De bestemming

Kies voor een babyvriendelijke reisbestemming. Denk bijvoorbeeld aan locaties met goede gezondheidsfaciliteiten die toegankelijk en comfortabel zijn voor baby en ouders. Ga voor een bestemming die rust, veiligheid en ontspanning biedt. Overweeg dus grondig welk type vakantie voor je nieuwe gezin het meest geschikt zou zijn en waar jullie, vergezeld van een baby, het meest voldoening kunnen uithalen, want dat is toch waar vakantie om gaat? Wil je er graag een luilekker vakantie in de zon of heb je zin om cultuur op te snuiven in de stad? Je hoeft je keuze hierin niet te beperken omdat je nu een baby’tje hebt. Maar besef wel dat een vakantie als voorheen, toen je nog geen baby had, er wellicht niet inzit. 

Wat kan helpen om een stressvrije vakantie te hebben, is om naar een plek te gaan waar je al eerder bent geweest, je weet dan wat je kan verwachten.

Het vervoer

Of je nu voor een autovakantie gaat of liever het vliegtuig neemt, beide opties hebben hun voor- en nadelen. Ga voor een stressvrije vakantie met je baby voor de optie waar jij je goed bij voelt. Hou wel zoveel mogelijk rekening met het slaap- en voedingsritme van je kleintje. Plan bijvoorbeeld reistijd in op momenten dat je baby normaal gezien slaapt. Ga je voor een autorit? Dan is het een goed idee om ‘s nachts te rijden. Plan je reistijd ruim in en voorzie voldoende rust- en voeding pauzes. Een voorwaarde om op autovakantie te gaan, is dat je een veilige en comfortabele autostoel hebt. Een BeSafe autostoeltje is een slimme keuze omdat het ontworpen is met het ergonomisch comfort van je baby in gedachten.

Liever met het vliegtuig

Meer zin om op reis te gaan met het vliegtuig? Dan neem je natuurlijk een kinderwagen mee. Met zijn extra opbergruimte en compacte opbergmodus, is de Metro + Deluxe kinderwagen van Ergobaby zeker een optie. De kinderwagen kan mee tot aan het vliegtuig en je kan de kinderwagen dermate compact opbergen dat deze in het handbagageruim van de meeste vliegtuigen past. Tijdens het opstijgen en landen, geef je je baby best voeding, want dat vermindert de druk op de oortjes. Denk er bovendien aan om wat speelgoed mee te nemen om je baby tijdens de vlucht mee bezig te houden

Het verblijf

Of je nu kiest voor een mooi hotel, een fijn vakantiehuisje, een comfortabele Airbnb of een camping, voor een stressvrije vakantie met je baby zorg je ervoor dat de accommodatie baby-proof is. Het is raadzaam om een verblijfplaats te boeken waar een babybedje en kinderstoel aanwezig zijn, zodat je al die spullen niet zelf hoeft mee te nemen. Kies ook voor een verblijfplaats waar je als ouder voldoende comfort hebt en ontspanningsmogelijkheden zijn. Een slaapkamer waarvan je de deur kunt sluiten is bijvoorbeeld fijn voor wanneer je baby zijn dutjes houdt – zo kun jij ook van de welverdiende ontspanning genieten zonder je baby’s rust te verstoren. 

Ga je kamperen dan kan je heel makkelijk een opvouwbaar kinderbedje mee nemen. Niet genoeg ruimte in de auto, dan is het misschien tijd voor een dakkoffer op de auto.

Wat ga je doen op vakantie

Wanneer je met een baby op reis gaat, is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Maar dat betekent niet dat je vakantie al tot in de puntjes uitgestippeld moet zijn. Het is met een baby misschien juist wel beter om flexibel in te zijn. Je zult merken dat reizen met een baby anders is, trager gaat en onverwachte zaken kunnen opduiken. Zoek op voorhand wat er allemaal te doen is op jouw reisbestemming en maak een lijstje met mogelijkheden. Zodra je baby het toelaat om in de omgeving eropuit te gaan, kun je een activiteit uit dat lijstje met ruime mogelijkheden kiezen. 

Als je dan op stap gaat

Wat je allemaal mee neemt op vakantie is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kindje, maar ook hoeveel ruimte je hebt. Het kan fijn zijn om naast een kinderwagen ook een draagzak mee te nemen. Voor op reis is de Metro+ Deluxe kinderwagen van Ergobaby erg geschikt, omdat die aangepast is aan verschillende terreinen. Bovendien beschikt deze kinderwagen over een extra ruime opbergmand. Dat is een belangrijke plus voor onderweg, net zoals de grote kap die zonnebescherming biedt. 

Neem ook een draagzak mee

Een draagzak is minder volumineus dan een kinderwagen en is een goede optie wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen of op citytrip bent. De draagzakken van Ergobaby bieden maximaal ergonomisch comfort voor baby en ouder. Ga je op reis naar een warme bestemming? Ga dan voor een draagzak gemaakt uit lichte materialen, zoals de Omni Breeze van Ergobaby. Ook de Adapt SoftFlex Mesh en Aerloom van Ergobaby zijn lichte modellen met ademende stof die fijn zijn om dragen. 

Maak je vooral geen zorgen en geniet

Op reis gaan met je baby lijkt misschien een uitdaging, maar met een goede voorbereiding hoef je je weinig zorgen te maken. Met de bovenvermelde tips kun je in alle comfort van je vakantie genieten. Onthoud dat op vakantie helemaal niets ‘echt’ moet. Zorg ervoor dat jij je goed voelt en dan zal ook je baby zich ontspannen. 

Eigen ervaringen

Ook wij gingen vrij snel na de geboorte van onze kinderen op vakantie, dit omdat wij nu eenmaal avonturiers zijn en dit ook prima kan met een baby. De vakanties gingen goed, zowel vliegvakanties als kamperen. Wel merkte ik al snel dat jij je aan moet passen aan je kindje en zijn of haar ritme. Je eigen plannen moet je soms even in de ijskast parkeren, maar dit betekent niet dat je nu ineens alles aan moet passen. Je zal misschien eens wat korter kunnen wandelen, ’s avonds bij de tent blijven zitten etc. Je zal merken dat je snel genoeg aan het nieuwe ritme gaat wennen.

De producten van Ergobaby zijn te koop via ergobaby.nl en de erkende verkooppunten als bol

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept