Lunch tip: salades van Optimel

lunch lunchen

De lunch is hier altijd een klein feestje. Brood met salades of gewoon een bammetje met kaas. Je moet het zelf lekker maken en met de salades van Optimel lukt dit prima!

Gewichtsconsulent

Toen ik als gewichtsconsulent werkte, merkte ik al hoe lastig het was om gezond te lunchen. ik lunch graag met brood, maar wat doe ik er op? Ik eet graag kaas, wissel dit af met hummus en doe er dan vaak komkommer, avocado of tomaat bij. Toch merk ik dat ik vaak hetzelfde eet als lunch, terwijl afwisseling zo goed is. Ik heb wel heerlijke gezonde lunch recepten echter deze kosten toch even tijd om te maken en dat heb ik meestal niet tussen de middag. Ik vond het dan ook super leuk ( en lekker ) dat ik de salades van Optimel mocht testen.

Lees ook: 3 tips voor een gezonde lunch.

Brood onverminderd populair tijdens de Nederlandse lunch

Een broodmaaltijd heeft voor de meeste Nederlanders nog altijd de voorkeur tijdens de lunch. Maar liefst 56 procent van de Nederlanders ontbijten of lunchen dagelijks met een broodje kaas. Bij millennials ( mensen geboren tussen 1980 en 2000) is het broodje kaas echter duidelijk minder populair dan bij oudere generaties. Slechts 39 procent van de millennials eet het liefst een broodje kaas tijdens de lunch. Uit het onderzoek ( dat Motivication uitvoerde) blijkt tevens dat ze liever vaker wat anders willen eten, zoals brood met lunchsalade, een warme maaltijd of snack. Bovendien kiezen ze vaker dan andere generaties voor een snelle lunch (47% vs. 34%). Slechts 29 procent van de millennials eet tijdens de lunch altijd waar ze zin in hebben, versus 58 procent van andere generaties. Voornaamste redenen: makkelijker of geen tijd voor de voorbereiding. *

Makkelijke lunch

Om meer variatie te bieden voor een snelle en makkelijke lunch, introduceert Optimel de Optimel Salades. De salades zijn gemaakt op basis van gepasteuriseerde yoghurt en verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent. Optimel Salades bevatten minstens 50 procent minder calorieën dan andere verse brood- en toastsalades, omdat ze 0 procent vet en geen toegevoegde suikers bevatten. Ideaal om te lunchen dus.

lunch lunchen optimel

Deze slades uitproberen

Onlangs kreeg ik een grote doos van Optimel thuis bezorgd. Hierin zaten niet alleen de drie salades van Optimel, maar ook een snijplank, bestek en Mepal trommel, met hierin tomaatjes, paprikaatjes, komkommers en crackers. Ook ontving ik een handig boeken met zeven verschillende lunches en boordevol lunch tips. Ik probeerde de eerste salade uit, dit was de paprika-komkommer. Ik heb altijd smaakvolle waldkorn brood en belegde de broodjes met salade met paprika en komkommer. Dit was heerlijk, de salade smaakt heel puur, je proeft de paprika en komkommer er echt in. Ik probeerde natuurlijk alle drie de salades op brood en ik vind ze stuk voor stuk heerlijk. Met een kleine voorkeur naar de gele curry. Maar eerlijk is eerlijk, alle drie zijn ze erg lekker voor op brood. Van alle drie is de smaak goed aanwezig en zeer fris. Het is fijn om op deze manier gezond en lekker te kunnen lunchen.

De salades vind je in de supermarkten.

Meer dol op zoet? Probeer dan deze boterhampasta eens.

Foto’s lodiblogt/ persbericht/

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Ik heb ze zien staan in de winkel, maar nog niet geproefd!! Ik ben wel benieuwd hoe het verder zit qua koolhydraten enz. Ze lijken me wel erg lekker!

  1. zegt:

   er zitten ook maar heel weinig koolhydraten in, zeker eens het proberen waard hoor, het is erg lekker en fris op brood.

 2. zegt:

  Bij mij is de lunch ook het favoriete eetmoment. Toch merk ik dat ik net als jij vaak hetzelfde eet. Ik heb de salades van Optimel nog niet gezien en ben ook meestal niet van de salades, maar op feestdagen vind ik het wel eens het proberen waard.

  1. zegt:

   ik moet ook echt even wennen aan zoveel ‘gezond’ op mijn brood, maar ik merk dat het goed vullend is en ik minder snel weer trek heb.

 3. zegt:

  ik zou ook wel minder brood willen eten, maar vind het erg lastig wat dan. Ik heb een paar lunch salades en die maak ik wel als ik meer tijdhen tijdens de lunch.

 4. Ik wist helemaal niet dat ze van Optimel ook salades hadden! Ik dacht dat ze alleen maar melk en drinken hadden. Ze zien er erg lekker uit moet ik zeggen.

 5. zegt:

  Deze klinken echt lekker! Ik neem zelden lunch mee naar het werk omdat ik inderdaad niet altijd een boterham kaas wil eten… 🙂

 6. zegt:

  hmmm dit klinkt wel erg lekker zeg! En zou best een uitkomst zijn wanneer ik te lui ben om lunch te maken in de ochtend.

 7. zegt:

  Ik heb altijd een beetje moeite met broodsalades. Het trekt mij op een of andere manier niet. Misschien trauma’s opgelopen bij de bekende sandwich spread.

 8. hmmmmm, ik weet niet of dit wat voor mij is. Ik vind dit soort dingen nooit heel erg lekker namelijk

 9. zegt:

  Heeft Optimel salades? Dat wist ik niet. Het ziet er heerlijk uit.

 10. zegt:

  Wat leuk dat je hier een blog over geschreven hebt! Ik hou van salades en wist niet dat optimel salades had, binnenkort maar even kijken!

 11. zegt:

  Mijn eten is eigenlijk heel erg vast. Ontbijten met brood en hagelslag en als lunch ontbijten met brood met vleeswaren. De salades van optimel klinken erg goed.

 12. ingrid zegt:

  dat klink lekker zeg. kende dit nog helemaal niet

 13. zegt:

  Lijkt me heerlijk om te testen! Ideaal om in te zetten 🙂

 14. Ik heb ze zien staan, Maar ze lijken me niet zo heel erg lekker eerlijk gezegt. Geef mij maar gewoon rookvlees plakje kip rucolla etc

 15. zegt:

  Hé, dit kende ik nog niet, maar het lijkt me wel heel lekker! Binnenkort maar een keertje proberen!

 16. zegt:

  Hmm die met die curry lijkt mij erg lekker! Dit ga ik zeker eens proberen.

 17. zegt:

  Tijd dat ze die in België ook gaan verkopen, want die zien er echt goed uit 🙂

 18. Lianne - geendierenindekeuken zegt:

  Lekkerr! Zelf eet ik altijd een salade voor de lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept