lunch lunchen
Gezondheid Lifestyle

Lunch tip: lunchen met salades van Optimel

Lunchen, misschien wel het lekkerste eet moment van de dag, vind ik dan. Ik lunch vaak met brood, maar vind het lastig om lekker en gezond beleg te vinden. Vaak eet ik hier avocado, tomaat of komkommer bij, maar verder dan kaas kom ik niet. Super leuk vind ik het dus altijd wanneer ik de vraag krijg een iets nieuws te proeven. Deze keer was het de salades van Optimel.

Gewichtsconsulent

Toen ik als gewichtsconsulent werkte, merkte ik al hoe lastig het was om gezond te lunchen. ik lunch graag met brood, maar wat doe ik er op? Ik eet graag kaas, wissel dit af met hummus en doe er dan vaak komkommer, avocado of tomaat bij. Toch merk ik dat ik vaak hetzelfde eet als lunch, terwijl afwisseling zo goed is. Ik heb wel heerlijke gezonde lunch recepten echter deze kosten toch even tijd om te maken en dat heb ik meestal niet tussen de middag. Ik vond het dan ook super leuk ( en lekker ) dat ik de salades van Optimel mocht testen.

Brood onverminderd populair tijdens de Nederlandse lunch

Een broodmaaltijd heeft voor de meeste Nederlanders nog altijd de voorkeur tijdens de lunch. Maar liefst 56 procent van de Nederlanders ontbijten of lunchen dagelijks met een broodje kaas. Bij millennials ( mensen geboren tussen 1980 en 2000) is het broodje kaas echter duidelijk minder populair dan bij oudere generaties. Slechts 39 procent van de millennials eet het liefst een broodje kaas tijdens de lunch. Uit het onderzoek ( dat Motivication uitvoerde) blijkt tevens dat ze liever vaker wat anders willen eten, zoals brood met lunchsalade, een warme maaltijd of snack. Bovendien kiezen ze vaker dan andere generaties voor een snelle lunch (47% vs. 34%). Slechts 29 procent van de millennials eet tijdens de lunch altijd waar ze zin in hebben, versus 58 procent van andere generaties. Voornaamste redenen: makkelijker of geen tijd voor de voorbereiding. *

Makkelijke lunch

Om meer variatie te bieden voor een snelle en makkelijke lunch, introduceert Optimel de Optimel Salades. De salades zijn gemaakt op basis van gepasteuriseerde yoghurt en verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent. Optimel Salades bevatten minstens 50 procent minder calorieën dan andere verse brood- en toastsalades, omdat ze 0 procent vet en geen toegevoegde suikers bevatten. Ideaal om te lunchen dus.

lunch lunchen optimel

Deze slades uitproberen

Onlangs kreeg ik een grote doos van Optimel thuis bezorgd. Hierin zaten niet alleen de drie salades van Optimel, maar ook een snijplank, bestek en Mepal trommel, met hierin tomaatjes, paprikaatjes, komkommers en crackers. Ook ontving ik een handig boeken met zeven verschillende lunches en boordevol lunch tips. Ik probeerde de eerste salade uit, dit was de paprika-komkommer. Ik heb altijd smaakvolle waldkorn brood en belegde de broodjes met salade met paprika en komkommer. Dit was heerlijk, de salade smaakt heel puur, je proeft de paprika en komkommer er echt in. Ik probeerde natuurlijk alle drie de salades op brood en ik vind ze stuk voor stuk heerlijk. Met een kleine voorkeur naar de gele curry. Maar eerlijk is eerlijk, alle drie zijn ze erg lekker voor op brood. Van alle drie is de smaak goed aanwezig en zeer fris. Het is fijn om op deze manier gezond en lekker te kunnen lunchen.

De salades vind je in de supermarkten.

Meer dol op zoet? Probeer dan deze boterhampasta eens.

Lunch tip: lunchen met salades van Optimel

Foto’s lodiblogt/ persbericht
voor dit artikel mocht ik producten ontvangen om te reviewen/ disclaimer

*persbericht Optimel.

22 thoughts on “Lunch tip: lunchen met salades van Optimel”

    1. ik zou ook wel minder brood willen eten, maar vind het erg lastig wat dan. Ik heb een paar lunch salades en die maak ik wel als ik meer tijdhen tijdens de lunch.

  1. Bij mij is de lunch ook het favoriete eetmoment. Toch merk ik dat ik net als jij vaak hetzelfde eet. Ik heb de salades van Optimel nog niet gezien en ben ook meestal niet van de salades, maar op feestdagen vind ik het wel eens het proberen waard.

  2. Ik heb altijd een beetje moeite met broodsalades. Het trekt mij op een of andere manier niet. Misschien trauma’s opgelopen bij de bekende sandwich spread.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *