Hoe je thuis de beste filterkoffie zet

Hoe je zelf thuis de beste filterkoffie zet

De een drinkt alleen filterkoffie en de ander wil alleen maar koffie uit een bonen machine. Het is net wat je gewend bent, wat je lekker vind, heb ik wel eens het idee. Drink je graag filterkoffie, dan zet je deze thuis net zo lekker als in een cafe. Hoe? Dat lees je hier.

De nieuwe koffiewereld

Welkom in de nieuwe koffiewereld met barista’s, slow coffee, eigen roaster, cappuccino met amandelmelk en andere hippe filterkoffies. Want filterkoffie blijft de lekkerste koffie. In een Amsterdamse toffe koffietent, in een Utrechtse Coffee Bru of gewoon lekker in je eigen thuis aan de keukentafel of op de bank. 

Filterkoffie

Vroeger zette je moeder ook die langzame filterkoffie, steeds een klein beetje water opgieten. Nu wordt het superhip genoemd. Of slow coffee. De specialty koffiebonen kunnen niet aangesleept worden in de trendy coffee bars waar een knappe barista of baristo je het lekkerste kopje koffie aan je tafeltje brengt. Leuk, in zo’n hippe tent je koffietje drinken, maar thuis wil je ook genieten van die lekkere filterkoffie. Met een heuse bravilor gaat dat helemaal lukken!

Zo zet je een lekker bak koffie

Druk, dat wil je niet meer. En zeker geen hoge druk. Filterkoffie wordt absoluut niet onder hoge druk gezet. Integendeel, je neemt er nu echt de tijd voor. En dat is het waard ook! Je giet het water over de gemalen koffie. De gemalen koffie ligt in of op een filter en loopt door de koffie heen in de kan of het kopje eronder. Dat dit langzaam gaat, kun je zien en ervaren. Maar echt, als je er de tijd voor neemt, geniet je straks echt van een heerlijk ouderwets kopje koffie. 

Neem de tijd om koffie te zetten

Echt genieten van koffie kun je door in tijd te investeren. Neem de tijd om de koffie te zetten, neem ook lekker de tijd om te proeven. Probeer verschillende gemalen koffiebonen en merk de smaakverschillen op. Koop goede filters, bijvoorbeeld ongebleekt professioneel filterpapier van Bravilor. Zo ben je zeker van een optimale koffieverdeling. Ga eens lekker zitten en proef de smaaksensaties van de diversiteit van kwaliteit van aroma’s. Het professionele filterpapier zorgt ervoor dat de gemalen koffie op de perfecte manier wordt opgelost. Ruik de verse koffie! Maak er een fijn ochtendritueel van. Het is niet alleen heerlijk om je eerste kopje koffie ’s morgens te drinken maar het is ook leuk om lekker bezig te zijn met het zetten van koffie. Door langzaam de koffie te bereiden geef je alle mogelijke aroma’s de kans om vrij te komen. Geniet!

Genieten van je kop koffie

Hoe je je koffie ook zet en of je filterkoffie gebruikt of bonen, koffie kan thuis net zo lekker smaken als in een cafe of restaurant. Koffie drinken is nog nooit zo lekker geweest.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Ik zet altijd filterkoffie met mijn mooie roze D.E. koffiefilterapparaat. Ik heb hem inmiddels een aantal jaren, maar ik geniet nog steeds van haar uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept