Dagje uit: Avonturen beleven in attractiepark Slagharen

attractiepark slagharen/ dierentuinen/ pretparken

Attractiepark Slagharen was dit jaar de plek om de ambassadeursdag van Stichting Opkikker te vieren. Leuk want hier was ik ooit, heel lang geleden geweest. Ik was heel  benieuwd of ik nog iets zou herkennen in het park en neem jullie vandaag mee op ons avontuur.

Stichting Opkikker

Twee keer maakte we een Opkikker dag mee. De eerste keer was een jaar of vijf geleden voor de oudste en de tweede Opkikker dag was met de jongste, een jaar later. Beide hebben een chronische ziekte en op deze dag werden wij als gezin even helemaal in de watten gelegd. Omdat mijn kinderen ook andere chronische en langdurig zieke kinderen zo een Opkikker dag gunnen, besloot de jongste jaren geleden om ambassadeur te worden. Hij verzamelt het hele jaar door oude mobile telefoons en cartridges om deze weer in te leveren bij Stichting Opkikker. Elk jaar wordt hier een weekend voor georganiseerd en dit jaar was dit in attractiepark Slagharen.

Lees ook: Een super opkikker dag.

attractiepark slagharen stichting opkikker

Attractiepark Slagharen

Het is jaren geleden dat ik in attractie Slagharen ben geweest, ik denk wel dertig jaar geleden. Toen ging ik twee keer met mijn ouders hier heen. Ik was toen een jaar of zestien en het park heette toen nog ponypark Slagharen. Ik weet nog hoe fantastisch ik toen vond. Nu zijn de jongens, net als ik,  dol op pretparken en toen ik hen vertelde dat we dit jaar naar attractiepark Slagharen mochten, waren ze dol enthousiast, maar ook heel benieuwd.

Lees ook: Kinderpretpark Julianatoren, leuk voor de jongeren kinderen.

Op stap met zijn drieën

De man was een weekendje weg, dus gingen de jongens en ik alleen op stap. We vertrokken al op tijd, om rond tien uur bij attractiepark slagharen te zijn. Hier aangekomen, werden we ontvangen door Stichting Opkikker en na een openingspraatje van de directeur, mochten we het park op eigen gelegenheid bezoeken. We gingen meteen naar de Mine Train, we zijn dol op rollercoasters en sinds Disneyland houden we allemaal wel van snelheid. Nu kwamen wij, als ambassadeurs met iets van 600 man naar het park, dit is wat wanneer je als bezoeker komt, natuurlijk een aardige invasie aan mensen. Toch moet ik zeggen dat de wachttijden me nog alles mee vielen deze dag.

Lees ook: Disneyland en Parijs, een mid weekje weg.

De leukste attracties

Na de Mine Train gingen we in de Ripsaw Falls, dit is een waterbaan en wat was dit gaaf! Om vervolgens maar even rustig bij te komen in  het reuzenrad. Hier zag ik al meerder dingen die ik herkende van vroeger, zoals het schip, de schommels bij de apollo en de stoeltjeslift.

Attractiepark Slagharen een goed overzichtelijk park

Ik vond attractiepark Slagharen zeer overzichtelijk. Het is eigenlijk in tweeën verdeeld met aan de ene kant attracties dan main straat met zijn shops en vervolgens nog een deel attracties. In beide delen waren de attracties qua snelheid en voor kleine kinderen goed verdeeld. Grappig vind ik dat ik Slagharen ken als een pony park, maar dit natuurlijk helemaal niet meer zo is. Toen was het al een attractiepark, maar lang niet zo groots en uitgebreid als het nu is. We gaan zeker nog eens terug, want nu moesten we nog een paar attracties overslaan, aangezien de jongste te klein was. Een goede reden om over een paar jaar nog eens heen te gaan.

achtbanen
waterbanen
attractieprark slagharen

Alle informatie over attractiepark Slagharen, vind je  hier.

Ben jij wel eens naar Slagharen geweest?

Lees ook: Luchtvaart museum Aviodrome, leuk voor jong en oud.

foto’s lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Echt zó leuk dat er niet alleen Opkikkerdagen zijn, maar ook Ambassadeursdagen. Ik las er ergens anders al iets over en ik vind het geweldig. Het meest geweldig vind ik natuurlijk dat die ‘opgekikkerde’ kinderen nu zelf initiatief nemen om andere kinderen te helpen. Echt heel gaaf.
  En nee, nooit in Slagharen geweest. Of misschien ooit als kind met een schoolreisje, maar dan kan ik ’t me in ieder geval niet meer herinneren…

 2. Beauty By Bibi zegt:

  Slagharen is een erg leuk park! Ik vind het schip dat over de kop gaat altijd leuk!

 3. Wat je schrijft over overzichtelijkheid spreekt me erg aan. Attractieparken kunnen anders zo overweldigend zijn vind ik.

  1. zegt:

   precies, en helemaal nu ik alleen met de jongens was vond ik dit erg fijn.

 4. Slagharen is het park wat ik op de een of andere manier altijd heb overgeslagen. Dom lees ik nu…misschien eens ergens een paar kleine kinderen lenen om erheen te gaan

  1. zegt:

   haha, voor mij was het ook erg lang geleden, maar een succes!

 5. zegt:

  Geweldig zo’n dagje Slagharen! Ik ben er zelf 15 jaar geleden voor t laatst geweest. Ik vind het ook wel een stukje rijden vanuit zuid-Holland!

  1. zegt:

   Voor ons was het ook best ver hoor, normaal zou ik dat ook niet zo snel doen.

 6. Jouvence zegt:

  Leuk zo’n dagje Slagharen! Daar ben ik al lang niet meer geweest.

 7. Oooh dat ziet er uit als een heerlijk dagje uit! Zulke parken zijn altijd leuk voor de kinderen.

 8. Fijn dat jullie ben leuk hebben gehad, leuke foto’s ook! En Opkikker ken ik ook goed, mooi!

  1. zegt:

   Super organisatie is het he!

 9. Wanda zegt:

  Zelf ben ik er nooit geweest, maar het schijnt wel een heel mooi pretpark te zijn. Leuk dat de jongens en jij het er zo naar jullie zin hebben gehad.

 10. Wat een mooi initiatief! Ik ben nog nooit in dat pretpark geweest eigenlijk.

 11. Mandy zegt:

  Als ik die fotos kijk.. flashbacks! Hele fijne. Ik woon hier best dichtbij en ben er ook heel vaak geweest. Met vrienden, schoolreisjes, weekenden met familie. Van alle pretparken is dit echt mijn favoriet maar dat komt waarschijnlijk ook door alle mooie herinneringen die ik aan en in dit park heb.

  1. zegt:

   Gaaf, dat had ik vroeger met Artis, ik woonde in Amsterdam en dan ging je altijd naar Artis toe.

 12. Slagharen, daar ben ik vroeger veel geweest. Ik vind het wel verslechterd, maar nog steeds een leuk park

 13. zegt:

  Dat is lang geleden dat ik daar ben geweest. Maar die zweefmolen herken ik meteen. Op de foto van bovenaf zie ik dat het een western thema heeft, dat herken ik wel van foto’s. Super leuk een dagje weg.

 14. Verena zegt:

  Wat leuk zeg! Ik was afgelopen maandag in de Efteling, dat is ook echt een leuk park. Slagharen ben ik nog nooit geweest, daar wil ik graag nog eens heen!

 15. Mieke | mieksmind zegt:

  Dat is lang geleden dat ik daar geweest ben, ik denk inmiddels wel bijna 15 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept