attractiepark slagharen/ dierentuinen/ pretparken
Uitjes in Nederland

Dagje uit: Avonturen beleven in attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen was dit jaar de plek om de ambassadeursdag van Stichting Opkikker te vieren. Leuk want hier was ik ooit, heel lang geleden geweest. Ik was heel  benieuwd of ik nog iets zou herkennen in het park en neem jullie vandaag mee op ons avontuur.

Stichting Opkikker

Twee keer maakte we een Opkikker dag mee. De eerste keer was een jaar of vijf geleden voor de oudste en de tweede Opkikker dag was met de jongste, een jaar later. Beide hebben een chronische ziekte en op deze dag werden wij als gezin even helemaal in de watten gelegd. Omdat mijn kinderen ook andere chronische en langdurig zieke kinderen zo een Opkikker dag gunnen, besloot de jongste jaren geleden om ambassadeur te worden. Hij verzamelt het hele jaar door oude mobile telefoons en cartridges om deze weer in te leveren bij Stichting Opkikker. Elk jaar wordt hier een weekend voor georganiseerd en dit jaar was dit in attractiepark Slagharen.

Lees ook: Een super opkikker dag.

attractiepark slagharen stichting opkikker

Attractiepark Slagharen

Het is jaren geleden dat ik in attractie Slagharen ben geweest, ik denk wel dertig jaar geleden. Toen ging ik twee keer met mijn ouders hier heen. Ik was toen een jaar of zestien en het park heette toen nog ponypark Slagharen. Ik weet nog hoe fantastisch ik toen vond. Nu zijn de jongens, net als ik,  dol op pretparken en toen ik hen vertelde dat we dit jaar naar attractiepark Slagharen mochten, waren ze dol enthousiast, maar ook heel benieuwd.

Lees ook: Kinderpretpark Julianatoren, leuk voor de jongeren kinderen.

Op stap met zijn drieën

De man was een weekendje weg, dus gingen de jongens en ik alleen op stap. We vertrokken al op tijd, om rond tien uur bij attractiepark slagharen te zijn. Hier aangekomen, werden we ontvangen door Stichting Opkikker en na een openingspraatje van de directeur, mochten we het park op eigen gelegenheid bezoeken. We gingen meteen naar de Mine Train, we zijn dol op rollercoasters en sinds Disneyland houden we allemaal wel van snelheid. Nu kwamen wij, als ambassadeurs met iets van 600 man naar het park, dit is wat wanneer je als bezoeker komt, natuurlijk een aardige invasie aan mensen. Toch moet ik zeggen dat de wachttijden me nog alles mee vielen deze dag.

Lees ook: Disneyland en Parijs, een mid weekje weg.

De leukste attracties

Na de Mine Train gingen we in de Ripsaw Falls, dit is een waterbaan en wat was dit gaaf! Om vervolgens maar even rustig bij te komen in  het reuzenrad. Hier zag ik al meerder dingen die ik herkende van vroeger, zoals het schip, de schommels bij de apollo en de stoeltjeslift.

Attractiepark Slagharen een goed overzichtelijk park

Ik vond attractiepark Slagharen zeer overzichtelijk. Het is eigenlijk in tweeën verdeeld met aan de ene kant attracties dan main straat met zijn shops en vervolgens nog een deel attracties. In beide delen waren de attracties qua snelheid en voor kleine kinderen goed verdeeld. Grappig vind ik dat ik Slagharen ken als een pony park, maar dit natuurlijk helemaal niet meer zo is. Toen was het al een attractiepark, maar lang niet zo groots en uitgebreid als het nu is. We gaan zeker nog eens terug, want nu moesten we nog een paar attracties overslaan, aangezien de jongste te klein was. Een goede reden om over een paar jaar nog eens heen te gaan.

achtbanen
waterbanen
attractieprark slagharen

Alle informatie over attractiepark Slagharen, vind je  hier.

Ben jij wel eens naar Slagharen geweest?

Lees ook: Luchtvaart museum Aviodrome, leuk voor jong en oud.

foto’s lodiblogt

21 thoughts on “Dagje uit: Avonturen beleven in attractiepark Slagharen”

  1. Echt zó leuk dat er niet alleen Opkikkerdagen zijn, maar ook Ambassadeursdagen. Ik las er ergens anders al iets over en ik vind het geweldig. Het meest geweldig vind ik natuurlijk dat die ‘opgekikkerde’ kinderen nu zelf initiatief nemen om andere kinderen te helpen. Echt heel gaaf.
    En nee, nooit in Slagharen geweest. Of misschien ooit als kind met een schoolreisje, maar dan kan ik ’t me in ieder geval niet meer herinneren…

  2. Geweldig zo’n dagje Slagharen! Ik ben er zelf 15 jaar geleden voor t laatst geweest. Ik vind het ook wel een stukje rijden vanuit zuid-Holland!

  3. Zelf ben ik er nooit geweest, maar het schijnt wel een heel mooi pretpark te zijn. Leuk dat de jongens en jij het er zo naar jullie zin hebben gehad.

  4. Als ik die fotos kijk.. flashbacks! Hele fijne. Ik woon hier best dichtbij en ben er ook heel vaak geweest. Met vrienden, schoolreisjes, weekenden met familie. Van alle pretparken is dit echt mijn favoriet maar dat komt waarschijnlijk ook door alle mooie herinneringen die ik aan en in dit park heb.

  5. Dat is lang geleden dat ik daar ben geweest. Maar die zweefmolen herken ik meteen. Op de foto van bovenaf zie ik dat het een western thema heeft, dat herken ik wel van foto’s. Super leuk een dagje weg.

  6. Wat leuk zeg! Ik was afgelopen maandag in de Efteling, dat is ook echt een leuk park. Slagharen ben ik nog nooit geweest, daar wil ik graag nog eens heen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.