Creativiteit Vrije tijd

Een boekensteun zelf maken, met haaknaald en wol

Boeken, lezen, ik ben er dol op. ik lees heel veel en heel graag. Ik heb zolang ik weet een abonemment  bij de bibliotheek en heb thuis een boekenkast vol staan. Omdat de boeken wel eens omvallen heb ik hier van alles tegen aan staan. Spaarpotten, foto’s en beeldjes. Toen ik zag dat het thema van CreaCross deze week boeken was, besloot ik eens wat aan deze rommelige boekenkast te gaan doen en een boekensteun te haken.

Pinterest

Sinds ik deel neem aan Crea Cross, is Pinterest echt mijn grote inspiratie bron wat ideeen betreft. Ik keek al vaak op Pinterest en bewaarde van alles, maar tegenwoordig zoek ik heel gericht op onderwerpen en dit leveren de leukste ideeen op.

Boekensteun

Op Pinterest zocht ik bij boekensteun en kwam zoveel voorbeelden tegen. Prachtige boekensteunen met halve dino’s of gefiguurzaagd, van metaal, hout en vilt. Maar ik ging natuurlijk voor een gehaakte boekensteun. Ik kwam een hele mooie steun tegen, het patroon vond ik na een paar klikken en ik besloot deze te gaan maken.

Multi functioneel

Het leuke aan deze boekensteun is  dat hij multi functioneel is. Je kan hem met spliterwten vullen en dan is het een stevige boekensteun. Vul je hem echter met vulmateriaal ( ik gebruik deze altijd, die koop ik bij de Hema) dan heb je een super lief knuffeltje.

Boekensteunen haken

Ik vond dus een boekensteun op Pinterest en het patroon van Mr & Mrs Bunny bleek van Mrs Hooked. De website van Mrs Hooked is prachtig, je vind er de mooiste haakwerkjes en kan patronen kopen voor een paar euro. Ook zijn er gratis haakpatronen. Het patroon van de boekensteun was ook gratis. Ik kon dus zo aan de slag. Het voordeel van dit patroon is, is dat het gehaakt wordt met haaknaald 6. Meestal worden knuffels met kleinere haaknaalden gehaakt en dat vind ik nog wel eens lastig. Een keer kunnen haken met naald 6 wel eens een prettige bijkomstigheid.

boekensteun

Het patroon van Mr & Mrs Bunny vind je hier

Ik heb nu alleen nog maar een Mrs Bunny gehaakt. Maar ga zeker ook nog de tweede haken. Het gaat vrij snel omdat je met haaknaald 6 haakt en het resultaat is hartstikke leuk.

boekensteun

Crea Cross

Elke week staat op de site van kreanimo een Crea Cross, deze week is het onderwerp boeken. Heb jij een creatieve blog/ foto of andere ingeving, Link deze dan op de site van kreamino.

5 thoughts on “Een boekensteun zelf maken, met haaknaald en wol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *