Een boekensteun zelf maken, met haaknaald en wol

zelf een boekensteun haken

Wat stat er bij thuis tegen de boeken aan, zodat ze niet omvallen? Spaarpotten, foto’s, beeldjes? Omdat ik eens iets anders wilde, haakte ik een boekensteun om mijn rommelige boekenkast eens een beetje op te vrolijken en de boeken net te houden.

Pinterest

Sinds ik deel neem aan Crea Cross, is Pinterest echt mijn grote inspiratie bron wat ideeen betreft. Ik keek al vaak op Pinterest en bewaarde van alles, maar tegenwoordig zoek ik heel gericht op onderwerpen en dit leveren de leukste ideeen op.

Boekensteun

Op Pinterest zocht ik bij boekensteun en kwam zoveel voorbeelden tegen. Prachtige boekensteunen met halve dino’s of gefiguurzaagd, van metaal, hout en vilt. Maar ik ging natuurlijk voor een gehaakte boekensteun. Ik kwam een hele mooie steun tegen, het patroon vond ik na een paar klikken en ik besloot deze te gaan maken.

Multi functioneel

Het leuke aan deze boekensteun is  dat hij multi functioneel is. Je kan hem met spliterwten vullen en dan is het een stevige boekensteun. Vul je hem echter met vulmateriaal -dit koop je bij de HEMA– dan heb je een super lief knuffeltje.

Boekensteunen haken

Ik vond dus een boekensteun op Pinterest en het patroon van Mr & Mrs Bunny bleek van Mrs Hooked. De website van Mrs Hooked is prachtig, je vind er de mooiste haakwerkjes en kan patronen kopen voor een paar euro. Ook zijn er gratis haakpatronen. Het patroon van de boekensteun was ook gratis. Ik kon dus zo aan de slag. Het voordeel van dit patroon is, is dat het gehaakt wordt met haaknaald 6. Meestal worden knuffels met kleinere haaknaalden gehaakt en dat vind ik nog wel eens lastig. Een keer kunnen haken met naald 6 wel eens een prettige bijkomstigheid.

boekensteun

Het patroon van Mr & Mrs Bunny vind je hier

Ik heb nu alleen nog maar een Mrs Bunny gehaakt. Maar ga zeker ook nog de tweede haken. Het gaat vrij snel omdat je met haaknaald 6 haakt en het resultaat is hartstikke leuk.

boekensteun

Lees ook: Waar koop je wol om te haken en te breien-tips.

foto’s lodiblogt

 

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  SUPER leuk lijkt het me, om dit te maken. Misschien als ik een keertje lijd heb in de zomervakantie ofzo <3
  Liefs Florentine

  1. zegt:

   Gewoon doen! Het gaar vrij snel door de grote haaknaald ­čÖé

 2. zegt:

  Hij is erg leuk. Ik wou altijd nog boekensteunen van hout zelf maken, maar van stof kan natuurlijk ook. Ik ben geïnspireerd

  1. zegt:

   Super leuk om te lezen!

 3. luek hoor, ik brei en haak me graag suf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept