Bohemian leefstijl: Hoe word je een echte bohemian

Hoe leef je de bohemien leefstijl -tips

Zorgeloos, vrij en kleurrijk dat is de bohemian leefstijl. En willen we allemaal niet zo leven. Natuurlijk, het leven is niet zorgeloos, maar we kunnen er wel wat luchtigheid in gooien. Vandaag geef ik tips hoe je de bohemian leefstijl kan leven!

Wat is de bohemien leefstijl

Zoek je in het woordenboek, dan lees je dat bohemian (of Bohemien) een artistiek type is, dat een vrolijk en zorgeloos leventje leidt. Ook staat hier het woord levensgenieter bij. Bohemian wordt vaak aan een kledingstijl of interieur gehangen, maar het is meer. Bohemien is het vrije leven, het avontuurlijke, niet meelopen met de massa.

Ben ik een bohemian?

Leef ik de bohemian leefstijl? Ja zeker! Ik loop in lange wijde jurken met vrolijke printen, het liefst met mijn cowboy boots en draag vaak een hoed. Ik hou van vrijheid, van avontuur en reizen. En alhoewel ik zeker geen zorgeloos leven heb, probeer ik wel om het leven zonnig in te zien. En ik loop zeker niet mee met de massa, dus ja ik voel me zeker een bohemian.

Lees ook: City Western laarzen combineren met de bohemian look.

Op zoek naar avontuur

De drang naar avontuur is altijd wel geweest. Aangestoken door onze ouders hebben mijn zus en ik met hen, maar ook samen, veel gereisd. Op mijn drieëntwintigste vertrok ik na mijn studie, een jaar naar Australië om te backpacken. Twee jaar later nam ik ontslag om samen met mijn zus een half jaar door Amerika te reizen. Gewoon met een auto en tent op pad en wel zien waar je uitkwam. 10 jaar later deed ik deze reis nog eens over met mijn gezin en reisden we zeven maanden in een camper door Amerika en Canada. Wederom in de ochtend vertrekken en wel zien waar je uit zou komen. De vrijheid die ik toen heb mogen ervaren, doet me nog vaak terug verlangen, maar probeer ik ook nu- in deze rare tijd- vast te houden. Het kan dan wel niet in reizen, je vrij voelen, door die dingen te doen die wel kunnen, geven mij nog steeds plezier in de dagen.

De Bohemian Leefstijl

Wat is dan precies die bohemian leefstijl?

Voel je vrij

De bohemian leefstijl is meer. dan reizen of avonturen beleven op vakantie. Tenslotte hoef je geen verre reizen te maken om je vrij te voelen. Vrij voelen zit ook van binnen en avonturen beleven kan ook dichter bij huis. Maar zoek het op!

Bohemian in je kleding

Bohemian kan je heel makkelijk terug laten komen in je kleding. Deze is vrolijk, zwierig, bont. Maxi jurken in vrolijke prints, lange rokken, shirts met vrolijke print en wijde mouwen, hoeden, sjaals in het haar, laarzen en sieraden.

Lees ook: Hoe kan je de Bohemian stijl combineren

Lees ook: De leukste sieraden bij jouw Ibiza stijl.

bohemian in je interieur

Maar een bohemian leefstijl is ook terug te vinden in je interieur. Vaak zie je veel hout, vrolijke sierkussentjes op de bank, robuuste meubels, kleedjes, tafeltjes met (zonnige) herinneringen van vakanties, opvallende accessoires en veel planten.

Lees ook: Robuuste meubels geven die industriële stijl.

geef jouw woning die industriële look

Lees ook: Hoe geef je jouw woning die industriële look?

Tips voor een bohemian leefstijl

Zou jij nu ook wel eens wat meer bohemian willen zijn en die bohemian leefstijl willen leven? Misschien heb je wat aan deze tips:

  • Leef het leven dat je wil leven. Neem risico’s
  • Wees creatief, dit kan op elke manier: maak aantekeningen, noteer je gedachten, verf, teken, vind die hobby waar jij blij van wordt.
  • Draag wat jij mooi vindt, kies voor kleding en sieraden die jouw bohemien levensstijl tot uiting brengt.
  • Durf anders te leven, kijk naar de tijd nu, werk je ook al een jaar vanuit huis en heb je geen verplichtingen qua schoolgaande kinderen? Waarom vertrek je niet een tijdje naar het buitenland? Kan je daar ook je werk doen? Heb je alleen internet nodig om te werken? Zoek het avontuur op en wordt een nomade.
  • Ga de natuur in, ga wandelen of fietsen. Ben je gestresst? Maak dan een lange wandeling en maak je hoofd leeg.
  • Als we weer kunnen: ga op reis, ontdek nieuwe plekken, nieuwe culturen.
  • Zet je dromen om in plannen. Bohemians leven alsof elke dag een prachtige dag is.
Combineer jouw kleding met accessoires voor de boho look

In een bloemetjes jurk

En dat laatste punt is misschien wel het belangrijkste. Leef alsof elke dag een prachtige dag is en daar moet je zelf voor werken. Nu denk je misschien, moet ik nu echt in een bloemetjes jurk lopen? Of gaan schilderen? Natuurlijk niet. Pak wat bij je past. Als je mij jaren geleden had gezegd dat ik op mijn 47 in jurken met bloemen en printen rond zou open, zou ik je voor gek hebben verklaard. En nu! Nu voel ik me vrij in wat ik draag, ik wat ik doe en droom. Wat dat is Yvon van Ibizabohogirl een voorbeeld voor mij. Een prachtige vrouw van 50 jaar die weet hoe je die Bohemian leefstijl moet leven. Mijn boodschap; Draag waar jij je goed in voelt, dat straal je uit!

Lees ook: Shop de Boho Look! Mijn favoriete winkels en hippie markten.

Lees ook: My Jewellery spring collection.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

All you need is love and a boho outfit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept