vetfit
Gezondheid Lifestyle

Waarom ik mee doe aan het 100 dagen VetFit programma.

Misschien heb je er iets van mee gekregen op mijn blog of Social media, maar ik zit een tijdje in de lappenmand. Door een knie blessure, mag ik voorlopig niet sporten en moet een langzaam aan revalideren. Terwijl ik thuis op de bank zit, hoor ik reclame op de radio over een nieuwe programma op SBS 6. Een zender waar ik eigenlijk nooit naar kijk op televisie, maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Omdat ik iets hoor over fit worden, trainingen en recepten, ben ik geïnteresseerd. Ik besluit een kijkje te nemen op de site en geef me meteen maar op voor het VetFit programma. Terwijl ik voorlopig niet mag sporten. Waarom geef ik me dan wel op? En doe jij met me mee?

Blessure

Normaal sport ik veel. Ik liep twee keer per week hard en deed thuis heel veel oefeningen. Ik zou normaliter helemaal niet aan dit programma mee hoeven doen.  Echter ben ik al zes maanden uit de sport roulatie door een blessure. En ben bang dat ik hier nog wel eens zes maanden mee aan het revalideren ben. Ik heb een knie blessure en zelfs de makkelijkste oefeningen bij de fysio geven heel veel pijnklachten. Voorlopig mag ik alleen een beetje trainen op de hometrainer. Ik mag oefeningen doen om mijn beenspieren aan te spannen en kocht een fitness bal om mijn balans terug te leren vinden.

Wat is VetFit

Terwijl ik dus niets zat te doen, hoor ik een reclame op de radio over vetFit. Ik nam meteen een kijkje op de site. Want wat zal het zijn en zou het iets voor mij zijn?  Ik citeer hier even de informatie van de site van SBS 6:  ‘Goede voornemens zoals gezonder leven zijn soms lastig vol te houden, maar samen met anderen deze uitdaging aangaan, vergroot de kans op succes. Voor het nieuwe SBS6-programma Vet Fit gooien René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en OG3NE alle excuses aan de kant en gaan zij – ieder op hun eigen manier – 100 dagen lang werken aan een fittere en strakkere versie van zichzelf. In dit door Irene Moors gepresenteerde programma dagen zij bovendien heel Nederland uit om vanaf 14 februari met hen mee te doen.

Deelnemen is gratis en verplicht tot niets. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt via social media kanalen dagelijks oefeningen en recepten én kan daar zijn of haar eigen ervaringen delen. Samen is alles makkelijker! Dus Vet Fit worden doen we met elkaar’.

Vooral een van die laatste zinnen over recepten, spreekt mij heel erg aan:

Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt via social media kanalen dagelijks oefeningen en recepten én kan daar zijn of haar eigen ervaringen delen.

ik wil geen kilo’s aankomen

Als gewichtsconsulent weet ik precies hoe ik gezond moet eten. Daarnaast geef ik net zelf aan dat ik niet mag sporten, dus waarom kijk ik dan op de site en besluit ik me op te geven voor het gratis VetFit programma? Heel simpel eigenlijk. Gezond eten als ontbijt en avondeten, dat lukt me prima. Maar gezonde recepten voor tussendoortjes en vooral lunches vind ik heel moeilijk te vinden. Dit is puur de reden waarom ik me op heb gegeven voor dit programma. Nieuwe recepten ontdekken. Ik merk namelijk dat nu ik meer stil zit, ik me weer meer ga interesseren voor gezond eten. Tenslotte verbrand ik veel minder energie dan normaliter en al zal ik misschien wel iets aankomen, ik wil niet dat er te veel aan kilo’ bijkomen. Tenslotte is dat ook weer niet gunstig voor mijn knieën.

Het is nu geheel aan mezelf, dat ik let op wat ik eet en daar kunnen de recepten van dit programma mijn hopelijk bij helpen.

En als ik dan weer mag sporten

En wanneer ik weer groen licht krijg van de fysiotehapeut dat ik mag gaan sporten, dan zal ik dit wel rustig op moeten bouwen. Nu kan ik misschien niets met de trainingen die gegeven zullen worden bij dit programma, later heb ik er misschien wel iets aan.

Kijken naar het programma hoeft natuurlijk niet

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik naar het programma ga kijken. Dit start op 6 maart om 20.30 en eerlijk is eerlijk, ik ben helemaal niet geïnteresseerd in hoe bekende Nederlanders gezonder worden. Vooral nog denk ik dat ik me vooral ga interesseren voor de gezonde recepten. Vandaag begint het en ik zal het zien, misschien heb ik er helemaal niets aan,maar misschien ook wel. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in dit programma, je kunt Vet Fit volgen op Facebook en Instagram! Of kijk op de site voor alle informatie

Wie doet er met me mee en gaat ook het VetFit programma online volgen?

Meer artikelen over bewegen: Avondvierdaagse en wat je allemaal nodig hebt bij huis tuin en keuken fitness

foto’s pixabay

35 thoughts on “Waarom ik mee doe aan het 100 dagen VetFit programma.”

 1. Momenteel ben ik zwanger en ben ik niet teveel bezig met mijn gewicht. Ik probeer natuurlijk wel zo gezond mogelijk te eten, maar zodra ik ben bevallen ga ik mij er meer in verdiepen.
  Liefs

 2. Blessures zijn stom!
  Ik zelf mag ook al 3 maanden amper sporten door een blessure in mijn linkerarm.
  Ik mag alleen op een hometrainer fietsen en benen trainen.
  Dat is ook niet leuk 4x in de week..
  Klim liever maar dat mag niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.