Gezondheid Lifestyle

Wat heb je allemaal nodig voor huis tuin en keuken fitness?

Een keer per week doe ik  ‘ladies only’ bootcamp, maar dat is niet genoeg voor mijn tweeënveertigjarige lichaam om fit te blijven. Dus werk ik me drie keer per week in het zweet, met het zogenoemde huis tuin en keuken fitness. Gewoon sporten, in huis. Wanneer ik tijd heb, met attributen die ik in de jaren bij elkaar verzameld heb. In dit artikel neem ik jullie mee en laat zien hoe makkelijk thuis sporten is. Je heb maar drie dingen nodig. een programma, fitness kleding en hulpmiddelen. O ja en motivatie! Ook niet onbelangrijk.

Huis tuin en keuken fitness programma

Wanneer je op het net zoekt kom je verschillende fitness programma’s tegen. Geschrikt om thuis te doen, de zogenaamde huis tuin en keuken fitness. Zelf sport ik met Kayla Itsines. Een programma opgezet voor jonge meiden, maar bleek al snel bij de ‘oudere’ dames ( waar ik ook toe behoor) een groot succes. Op pdf heb ik 2 training programma’s van 12 weken. Maar ook bijvoorbeeld  op Gezondheidsnet vind je een 18 minuten durdend sportprogramma.  Zelf vind ik een vast programma volgen heel prettig ( zoals ik nu bij Kayla doe) maar losse trainingen voor kracht of cardio vind je  op You-Tube. Naast online vind je ook trainingen in boeken. Onlangs las ik het boek Killerbody van Faya Lourens en ondanks dat ik het lang niet met alles eens ben in dit boek, zijn de oefeningen prima en goed thuis te doen.

Fitness kleding

Toen ik begon met huis tuin en keuken fitness zo als het zo mooi heet, vond ik kleding weinig belangrijk. Echter daar ben ik van terug gekomen. Natuurlijk hoef ik me niet te kleden voor de sportschool, tenslotte ziet thuis niemand me. Maar goed ademende kleding is gewoon prettiger sporten. Fitness kleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Onlangs kocht ik een sport hempje voor € 4,99 bij Zeeman en ik train in een legging van Ter Stal. Van de week kocht ik en sport muts en handschoenen  bij het Kruidvat. Super lekker stofje en zit prima.  Het enige waar ik zeker niet op bespaar zijn sportschoenen. Goede sportschoenen zijn zo belangrijk, hiermee heb je de eerste voorsprong al te pakken.

huis tuin en keuken fitness

Sport attributen

In de loop der jaren heb ik heel wat sport attributen bij elkaar gespaard voor mijn huis tuin en keuken fitness. Een springtouw van het Kruidvat, een oud campingmatje waar ik prima mijn buikspieren op kan trainen. Gewichten die ooit van mijn vader zijn geweest. Heb je geen gewichten, gebruik dan gewoon twee petflessen gevuld met zand. Ook voor gewichten of kettlebelts kan je terecht bij winkels die geregeld aanbiedingen hebben. Je ziet, thuis sporten kost niet veel, alleen Motivatie en die is wel heel belangrijk. Het is waar dat wanneer je een maal aan het sporten bent, je lichaam hier ook echt om gaat vragen, maar die eerste keren, de moeten altijd weer even komen. Om gemotiveerd te blijven, zoek een sport die jij leuk vindt. Zet een muziekje op, zet je waterfles klaar en gaan maar!

 Wat heb je allemaal nodig voor huis tuin en keuken fitness? #tips #ideas

Doe jij aan huis tuin en keuken fitness?

foto’s lodiblogt

8 thoughts on “Wat heb je allemaal nodig voor huis tuin en keuken fitness?”

  1. Ik ga elke ochtend hardlopen. En soms ga ik op de crosstrainer terwijl ik de Walking Dead kijk. De crosstrainer staat op het balkon, en ik vind het echt een hel. Maar het is wel een goede fitness training.

  2. Ik vind het lastig om vaak te sporten, gewoon omdat ik het niet graag doe. Maar ik probeer het wel & meestal is dat momenteel fietsen op de hometrainer en nadien wat spierverstevigende oefeningen met gewichtjes.

    1. Hier moet ik de motivatie ook vaak zoeken hoor, maar ben ik eenmaal bezig, vind ik het heerlijk. Ik heb ook een hometrainer, vooral nu in deze natte koude tijd, zit ik er geregeld op ( met filmpje voor mijn neus)

    1. Hier het zelfde probleem! Ik moet echt de motivatie vinden, maar merk nu wel hoe goed het voor mijn lijf is, waardoor het wel steeds lukt. Twee keer per week naar de sportschool vind ik ook knap hoor, vraagt ook heel wat motivatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *