Makkelijke en gezonde lunches om mee te nemen naar het werk

makkelijke en gezonde lunches om mee te nemen naar het werk

Wil je gezond eten, dan is de lunch hier een belangrijk onderdeel van. Maar werk je buiten de deur, dan is het toch vaak het makkelijkst om een broodtrommel mee te nemen met zelf gesmeerde broodjes of in de kantine of buiten het bedrijf een lunch te kopen. Omdat elke keer broodjes mee zo saai is en elke keer buiten de deur lunchen veel kost, heb ik hier een lijstje met makkelijke en gezonde lunches om mee te nemen naar het werk.

Buitenshuis werken

Na jaren thuis te hebben gewerkt, werk ik nu weer buitenshuis en dat betekent ook, dat ik op het werk lunch. Thuis probeer ik zo veel mogelijk gezonde lunch klaar te maken. Dit kan makkelijk, want ik heb de tijd en de mogelijkheid om een gezonde lunch voor te bereiden. Maar hoe doe je dit wanneer je buiten de deur werkt? Ik was op zoek naar makkelijke en gezonde lunches en heb ondertussen een mooi rijtje van recepten en tips en die deel ik graag hier.

Een restje van het avondeten

Vaak is het makkelijk om tijdens het avondeten iets extra’s te maken, recepten met pasta zijn erg lekker om ook koud te eten, vooral in de zomer. Een ideaal pasta gerecht om mee te nemen naar je werk en koud op te eten bij de lunch is pasta pesto.

De avond van te voren maken

Moet je in de ochtend op tijd naar je werk, dan kan het makkelijk zijn om in de avond alvast jouw lunch te maken. Een paar lunches die prima de avond van te voren klaargemaak kunnen worden zijn:

Maak een Salade to Go

Een salade meenemen is makkelijk, rekening houdend met een koelkast op je werk natuurlijk. Een Salade to Go is zo gemaakt en makkelijk mee te nemen in een weckpot. Je kan hier heel makkelijk mee variëren, denk bijvoorbeeld aan een salade met bloemkoolrijst, kikkererwten, veldsla, avocado en cherrytomaten. Doe alles laag voor laag in de weckpot. Maak een dressing van hummus en amandelmelk of maak een honing mosterd dressing en doe dit apart in een bakje. Verdeel de dressing pas over de salade wanneer je gaat lunchen. 

Weckpotten koop je o.a bij bol

Lekker makkelijk met zuivel

Eet je liever een zuivelproduct in de middag, dan kan je ook kiezen voor een schaaltje Griekse yoghurt, blauwe bessen en home made granola, of neem een kom yoghurt met veel fruit. Wil je een gezonde smoothie maken, dat kan heel gemakkelijk met een on the go Blender. Neem je groente en fruit mee en blender dit allemaal in een keer op je werk, meer vers kan je jouw gezonde lunch niet hebben.

Genoeg gezonde keuzes

Er zijn genoeg keuzes om gezonde lunches mee te nemen naar het werk, al is een broodje kaas natuurlijk ook heel lekker en heel makkelijk mee te nemen. Wil je nu eens wat anders, is er geen bedrijfskantine en heb je niet altijd de mogelijkheid ( en financiële middelen) om buiten de deur een broodje te halen, dan zijn bovenstaande tips gezond en lekker.

Meer tips, ook voor thuis: Authentieke Romeinse recepten vind je in het boek Ti amo Roma

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept