Doe mee aan de Nationale ‘Week van Snoep Goed’

De Nationale 'Week van Snoep Goed

Tijdens de Nationale ‘Week van Snoep Goed’ worden we geïnspireerd gezonder te snoepen en snacken tijdens corona, want ben jij ook niet ongezonder gaan eten deze periode? Of meer gaan drinken? Wat houdt deze week in en hoe doe je mee aan de challenge?

Te veel snoepen

Wist jij dat er wekelijks 1.846.199 kilo aan snoep gegeten wordt in Nederland? Dat blijkt uit cijfers van het RIVM*. Dat is te veel en kan bijdragen aan allerlei serieuze gezondheidsproblemen. Een verandering in ons eet, drink- en snoepgedrag is daarom broodnodig.

Nationale ‘Week van Snoep Goed’

De nationale ‘Week van Snoep Goed’ loopt van 18 januari – Blue Monday – tot en met 24 januari loopt. Tijdens de week wordt Nederland uitgedaagd 7 dagen lang ongezonde snoep- en snackproducten te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een gezonder voedingspatroon dat juist in deze coronatijd belangrijker is dan ooit. Supermarkten, telers, producenten en het Nationaal Actieplan voor Groente en Fruit (NAGF) hebben zich bij het initiatief aangesloten.

Snackgroenten komt op

Door de aanwezigheid van talloze gezondere alternatieven is het al lange tijd mogelijk verantwoorder te snoepen en te snacken. Dat proberen we ook, zo blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat zoveel mensen snackgroenten kopen.

Toch eten we nog ongezond

Toch eten we nog steeds te ongezond. Heel veel mensen eten nog steeds niet de aanbevolen hoeveelheid fruit of eet te weinig groente. En zeg nu zelf, pak jij ook niet liever iets ongezonds als je trek hebt?

Gezonde jonge generatie

De nationale Week van Snoep Goed moet Nederlanders bewustere keuzes laten maken als het aankomt op snoepen en snacken. Iedereen kan meedoen aan de actieweek die start op Blue Monday, de dag die bekend staat als een dag waarop de meeste mensen hun goede en gezonde voornemens al hebben losgelaten. De focus ligt met name op de jonge, nieuwe generatie, want als je die nu gezonde variaties voorzet, dan zijn die voor hen straks vanzelfsprekend.

De Nationale Week van Snoep Goed

Consument ziet door bomen bos niet

Volgens de bedenkers van de nationale Week van Snoep Goed is het lastig om ons eetpatroon van ongezonde tussendoortjes te veranderen. En ligt daar ook niet een beetje het probleem. Want hoe ben jij hier de laatste tijd mee omgegaan?

Thuiswerken zorgt voor snackfestijn

De huidige lockdown met het verplichte thuiswerken helpt ook niet mee aan een gezonder voedingspatroon. Daar waar je normaliter een vast ritme heb op het werk, zal je deze thuis veel minder hebben en is het loopje naar de koektrommel ook makkelijker gemaakt.

Doe jij mee?

Doe jij mee aan de challenge van 18 tot en met 24 januari met de Week van Snoep Goed? Een week waarin het er om draait om (samen met het hele gezin) een week lang geen ongezonde tussendoortjes te eten.Schrijf je in op de site van De week van Snoep Goed en ontvang gratis het digitale Snoep Goed Magazine, leuke kortingen en vooral veel support! #iksnoepgoed

De Nationale Week van Snoep Goed

Maar je kan meer doen

Merk jij dat je meer bent gaan snoepen? En hoe zit dit met bewegen, wandel jij elke dag even een rondje? Doe je mee aan Dry Januari en drink je momenteel alcoholvrije drankjes? Elke kleine verandering die ten goede komt aan je gezondheid is goed en nu misschien nog wel beter dan anders. De week van Snoep Goed, kan jou en je gezin misschien net even over die drempel helpen om gezonder te gaan leven!

foto’s beeldbank
 
*Resultaten van voedselconsumptiepeiling  RIVM 2012-2016. Van zomer 2019 tot en met zomer 2021 peilt het RIVM weer hoe Nederland eet en drinkt.

Meer artikelen

Over de auteur

ik ben schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber en deel graag tips, ervaringen en laatste trends met mijn lezers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). In mijn vrije tijd ben ik creatief en druk met mijn moestuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept