Doe mee aan de Week van Snoep Goed, ontvang het magazine

Doe jij mee aan de challenge om een week lang ongezonde tussendoortjes te vervangen voor betere alternatieven? Tijdens de Nationale ‘Week van Snoep Goed’ van maandag 16 t/m 22 januari worden we uitgedaagd om dit een week lang vol te houden. De Week van Snoep Goed laat door middel van gezondere opties, adviezen en tips zien hoe makkelijk en goed het is om een verandering door te voeren. Meld je aan en ontvang het Snoep Goed Magazine.

Snoep jij te veel

Je bent zeker niet de enige als je “ja” antwoord op de vraag;’ snoep jij te veel?’ We snoepen namelijk veel en vaak tussendoor, dit zijn meestal ongezonde tussendoortjes, terwijl we allemaal weten dat een gezond tussendoortje eten een veel positiever effect geeft. Voor de derde keer wordt de Week van Snoep Goed georganiseerd. Deze start altijd op Blue Monday. De dag die wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar, maar ook de dag waarop de eerste gezonde voornemens vaak alweer overboord worden gegooid. Een prima dag om te starten met gezonde tussendoortjes.

We kunnen wel kiezen voor gezonde tussendoortjes

Door de aanwezigheid van talloze gezondere alternatieven is het al lange tijd mogelijk verantwoorder te snoepen en te snacken. Dat proberen we ook, zo blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat zoveel mensen snackgroenten kopen. Ook kleine veranderingen doen goed, denk aan een handje noten nemen in plaats van een handje chips.

kleine veranderingen als tussendoortjes eten kan grote positieve gevolgen hebben.

Toch eten we vaak nog ongezond

Toch eten we nog steeds te ongezond. Velen eten nog steeds niet de aanbevolen hoeveelheid fruit of eet te weinig groente. En het is nu eenmaal makkelijker om iets ongezonds uit de kast te pakken dan fruit voor jezelf klaar te moeten maken. Toch, als je hier bewust mee aan de slag gaat, zal je zien dat het eigenlijk makkelijk te doen is.

Kom in actie tijdens de Week van Snoep Goed 

Wil jij een eerste stap zetten richting een gezonder voedingspatroon? Of zoek je extra motivatie en inspiratie om gezonder te gaan snacken? Doe dan mee aan de Week van Snoep Goed door je aan te melden. Na je aanmelding ontvang je gratis het digitale Snoep Goed magazine met heel veel tips, krijg je korting op lekkere en vooral gezondere producten en ontvang je gedurende de week dagelijkse ondersteuning en tips via de mail. Hieronder alvast een viertal tips:

  1. Begin klein– Switch niet van de ene op de andere dag naar een totaal andere levensstijl. Dit is minder makkelijk vol te houden. Focus je tijdens de Week van Snoep Goed op de tussendoortjes en laat dit de eerste stap zijn richting meer (kleine) veranderingen.
  2. Weet wat je eet– Eet zo voedzaam en gezond mogelijk, zoals groente, fruit, peulvruchten en noten. Toch zin in een snelle verpakte snack? Ga dan voor een verantwoord alternatief met minder zout en geraffineerde suikers. Check dus goed de ingrediënten zodat je weet wat je eet.
  3. Size matters– Let op de grootte van je portie. Je kan nog zo gezond snacken, maar wanneer je te veel eet van een bepaald product kan het alsnog ongezond zijn.
  4. Doe het samen–  Betrek je partner, kinderen, vrienden, collega’s of teamgenoten bij de Week van Snoep Goed en ga samen de challenge aan: iedereen kan meedoen! Op deze manier kan je elkaar blijven motiveren. 

Ontvang het magazine vol recepten

Ik heb het nieuwe Snoep Goed magazine bomvol leuke tips en heerlijke verantwoorde recepten alweer mogen ontvangen online en bevat 72 paginas met tips, heerlijke recepten en informatie. Het is helemaal gratis en het makkelijke is dat jij na deze week hier gewoon zelf mee door kan gaan.

Heb je een recept uitgeprobeerd, laat dit weten aan richting Week van Snoep goed via @weekvansnoepgoed en #iksnoepgoed.

Maar je kan meer doen

Hou jij jouw goede voornemens nog vol? Doe je mee aan Dry Januari en drink je momenteel alcoholvrije drankjes? Wandel je elke dag een rondje? Elke kleine verandering die ten goede komt aan je gezondheid is goed. De week van Snoep Goed, kan jou en je gezin misschien net even over die drempel helpen om gezonder te gaan leven!

foto’s beeldbank
 

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept