NoLo dranken: trendy, smaakvol, luxe, alcoholvrij en alcoholarm

NOLO dranken, zonder alcohol en minder calorieën

Doe jij mee aan Dry January of wil jij graag minderen in alcohol gebruik? Lees dan hier alles over de trend van 2021: NoLo dranken. Oftewel alcoholvrije (No) en alcoholarme (Lo) dranken. Welke drankjes kan je op tafel zetten, die net zo gewild zullen zijn als een glas wijn?

In 2020 werd meer gedronken

Ben jij het jaar begonnen met Dry January? Of let je op dat je minder drinkt dan de afgelopen tijd. 2020 was toch wel het jaar dat mensen meer gingen drinken, de druk van thuisonderwijs, thuiswerken en misschien ook wel de angst voor de toekomst, deden mensen vaker een wijntje of biertje inschenken.

Minder alcohol drinken in 2021

Of je nu mee doet aan Dry January of wanneer je gewoon minder wil gaan drinken, misschien wil je in de avond wel eens wat anders drinken dan thee, koffie of fris. Wat kan je dan op tafel zetten? Wat is de trend?

NoLo in 2021 is de trend!

Trendwatchers, horeca, retail en drankenfabrikanten zijn het met elkaar eens: NoLo wordt dé trend van 2021. De vraag naar alcoholvrije (No) en alcoholarme (Lo) dranken nam tijdens corona snel toe en blijft ook de komende maanden stijgen.

Smaakvolle, luxe alcoholarme en alcoholvrije dranken

Geen wonder, want het aanbod van NoLo alcohol wordt iedere dag aantrekkelijker. Met de Italiaanse grondlegger en ‘godfather’ van de alcoholvrije borrel Crodino aan kop, op de voet gevolgd door nieuwe spannende spelers als Fluère en The Duchess. Deze dranken passen perfect bij de wens van een luxe smaakbeleving en een gezonde levensstijl. Are you ready to go NoLo?

Gezonde levensstijl met smaak

De groeiende interesse in No (alcoholvrije) en Lo (alcoholarm) dranken is al geruime tijd merkbaar, maar de verwachting is dat de trend in 2021 volledig volwassen wordt en uitvloeit in een ‘nieuw normaal’. Het luxe alcoholvrije borrelen is komend jaar niet meer weg te denken. Dit gaan we zien in de horeca, maar ook zeker in de borrelgewoontes thuis.

Borrelen als beleving: Luxe in NoLo dranken

Ook aanbieders van alcoholische en NoLo dranken zien de markt veranderen. Nieuwkomers als Fluère, een merk dat zich specialiseert in alcoholvrije spirits voor Lo- en No-alcohol Gin-tonics en The Duchess, een pre-mixed alcoholvrije Gin-tonic ontwikkeld in Zuid-Afrika, zien snelgroeiende verkoopcijfers. Ook maakt Crodino, het originele non-alcoholische aperitief uit Italië, een ware comeback. Het is momenteel in de supermarkt het bestverkochte non-alcoholische drankje, na bier.* 

Wat kunnen we drinken?

Door onze collectieve hang naar luxe beleving, gezondheid en gezelligheid lijkt 2021 dus echt het jaar van NoLo te worden. Alvast de belangrijkste spelers qua NoLo drankjes op een rij:

Fluère

Een merk dat zich specialiseert in alcoholvrije versies van spirits, die vooral bedoeld zijn als basis van heerlijke Gin-tonics. Bijvoorbeeld: 45ml Fluère Raspberry, Schweppes Tonic en als garnering frambozen en gedroogde sinaasappelschil. Makkelijk en classy

Crodino

De Godfather; Het originele alcoholvrije aperitief uit Italië, bestaat al sinds 1965. Het perfecte gezelschap bij een goedgevulde borrelplank. Op zijn lekkerst in een Crodino-glas met veel ijs en een schijfje sinaasappel.

minder calorieën

The Duchess

Een pre-mixed alcoholvrije Gin-tonic, ontwikkeld in Zuid-Afrika, maar met Nederlandse roots. Voor de ‘perfect serve’ heb je alleen een mooi glas, veel ijs en een selectie van kruiden (bijvoorbeeld: steranijs, jeneverbessen en kardemom) nodig.  

Trendy drankjes

Ik ga NoLo

Dry January laat ik aan me voorbij gaan, maar ik ben dit jaar wel begonnen met minder alcohol. Niet omdat het januari is, maar omdat ik merk dat dit voor mezelf gewoon beter is. Ook wij zijn met de lockdowns van de afgelopen maanden meer gaan drinken, we hadden hier in de avond echt behoefte aan en op een gegeven moet werd het een gewoonte om in de avond een wijntje of biertje te pakken. Daar zijn we mee gestopt. Toch vind ik het gezellig om af en toe iets ander sop tafel te zetten dan thee of fris en dan heb ik een aantal NoLo drankjes van Crodino. Fluere en The Duchess koud staan.

Verrassende smaken

De smaken van deze NoLo drankjes zijn vrij sterk en genoeg ijs in je glas is zeker gewenst. De smaak is erg lekker en een glas hiervan op tafel doet zeker niet onder van een glas wijn. De Crodino drink je met ijs en het liefste in een speciaal Crodino glas. Hierdoor ziet je drankje er super chique uit en de smaak is heerlijk sterk. Met Fluere maak je de lekkerste mocktails, door dit te combineren met Tonic. De flessen van Fluere zijn trouwens zo mooi, die zijn eigenlijk het bewaren waard. Maar ook The Duchess komt met van die mooie flesjes. Deze pre-mixes alcoholvrije Gin-Tonic heeft ook een sterke smaak. Goed veel ijs in je glas en genieten maar!

Fluere zonder alcohol
gezonde alternatieven

Er is een grote opmars van de mocktail. Minder alcohol drinken is totaal niet moeilijk met deze lekkere NoLo drankjes. De smaken zijn vrij sterk en door ze in mooie glanzen te serveren doen ze zeker niet onder van alcoholische drankjes. Ik snap het helemaal als deze drankjes de trend van 2021 gaan worden. Ik doe er in ieder geval aan mee!

foto’s lodiblogt/ beeldbank/ producten ontvangen/ *Nielsen report P9 2020

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Ik mag geen alcohol vanwege mijn medicijnen. Ik ga er eens naar kijken.

 2. zegt:

  Dat ziet er lekker uit. Dat proberen we zeker een keer.

 3. zegt:

  oei het klinkt wel heel goed 😀 mijn moeder dronk wel eens crodino kan je nagaan hoe oud het is 😀
  ik mag geen drank of wat dan ook maar ik ga het toch een keer proberen !!

 4. zegt:

  Ik ga het zeker proberen! Al was het alleen maar vanwege die leuke flesjes! Ik ben sws niet zo’n drinker, hooguit in het weekend een likeurtje, maar verder kan ik het prima laten staan.

 5. zegt:

  Mooi blog! Gaaf om te zien hoeveel mooie nieuwe virgin drankjes er bijkomen.
  Ik hou zelf wel van fijne hapjes met een drankje erbij, zoals een lekker glaasje wijn. Maar het is goed om dat niet dagelijks te doen en dan is een volwassen drankje zonder alcohol wel een uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept