pinterest tips
Blog

Tips: Hoe krijg je, via Pinterest, meer verkeer naar je blog

Een aantal jaar geleden begon ik met Pinterest. Eerst puur om pins op te bewaren die ik zelf leuk vond. Vooral haak en brei patronen en recepten stonden toen op mijn borden. Het was allemaal wat rommelig en eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik deed.Tot ik geattendeerd werd op het feit dat ik ook mijn blog artikelen kon pinnen. Langzaam aan ben ik me steeds meer gaan interesseren in Pinterest en dat merk ik aan het bezoekers aantal en repins. Natuurlijk wil ik deze mensen het liefst ook naar mijn blog krijgen, maar hoe doe ik dit? Veel leerde ik via de tips van Pinacedemie.

Leuk om te bewaren

In eerste instantie gebruikte ik Pinterest echt zoals het toen aangeschreven werd, voor het bewaren. Ik zit graag op de bank rond te neuzen op Pinterest. Wat me wel vaak opvalt is dat veel pins niet direct naar een site gaan. En dat is nou juist dat waar ik zelf tegenwoordig wel mee bezig ben.

Steeds meer kennis over Pinterest

Wanneer ik wel eens iets maakte, denk aan recepten of haak-, naai– of breiwerkjes, dan plaatste ik dit ook op Pinterst. Maar wist eigenlijk niet zo goed wat ik hiermee moest. Tot ik over het bestaan van een zakelijk account las en me hier in ging verdiepen. Wat bleek, je kreeg bij een zakelijk account zicht op statistieken op Pinterest en dit leek me wel wat. Ik zag ineens hoeveel mensen mijn pins zagen en door klikte naar mijn blog.

Facebook

Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een besloten Facebook pagina, waar over groepsborden werd gesproken en tailwind. Ik leerde nieuwe termen kennen en ging me steeds meer interesseren voor de werking van Pinterest. En moet zeggen dat ik Tailwind heb gebruikt maar nu aan mijn gratis limiet zit en dit jaar al zo veel geld uitgegeven heb aan mijn site, dat ik dit maar even laat zitten. Al ben ik wel benieuwd  naar jullie bevindingen met de betaalde versie van Tailwind.

Event

Bij het Bloggers by Nature event volgde ik een presentatie van Jody Hoogedoorn van Pinacademie.nl. Dit was erg interessant en liet me weer nieuwe inzichten zien. Je kon je toen aanmelden voor de 100 Pin tips van Pinacadmie en deze zijn echt heel waardevol voor me geweest.  Tips als, maak geen geheime borden en maak groepsborden aan. Of plaats seizoensgebonden borden boven aan.

Naar aanleiding van deze tips, ben ik mijn teksten aan gaan passen, heb borden geoptimaliseerd en pin ik veel gerichter. In juni zat ik nog op 8000 bezoekers maar had de laatste maand 16000. Natuurlijk is dit nog niks vergeleken bij anderen en ik krijg ook nog niet iedereen naar mijn blog. Maar de eerste verbeteringen zijn er en ik ben nog lang niet klaar met het toe passen van alle tips op Pinterest, dus ik kan nog veel meer verbeteren.

pinterest tips

Een van mijn populairste pins

Mijn Pinterest

Op mijn Pinterest werk ik met de bekende 80%-20% verhouding. Ik pin 20% van mezelf en 80% repin ik. Deze plaats ik dan op borden en probeer het zo veel mogelijk overzichtelijk te houden. Mocht je het leuk vinden, dan kan je me ook gaan volgen op Pineterest

pinterest tips

Tip

Je kan de 100 pin tips van Pinacademie.nl hier downlanden

Ook zijn er ontzettend veel boeken te vinden over Pinterest:

Ben jij actief op Pinterest?

foto’s lodiblogt

23 thoughts on “Tips: Hoe krijg je, via Pinterest, meer verkeer naar je blog”

  1. Wat goed zeg dit! Ik heb al langer op mijn to do list staan dat ik weer eens aan de slag moet met pinterest maar het komt er steeds niet van. Moet het echt doen want het is zo te lezen lucratief!

  2. Ik vind Pinterest zo onwijs leuk! En ik heb sinds een paar maanden ook door hoe het werkt en mijn statistieken schieten door het plafond. En dat vind ik stiekem erg leuk, waardoor ik er met veel plezier nog meer energie in steek. En zo hoop ik inderdaad ook steeds meer mensen naar mijn blog te krijgen 🙂

  3. Het werkt echt inderdaad. Ik heb het een tijdje structureel gedaan en het leverde veel op. De laatste tijd versloft door gezondheid en drukte maar het staat zeker op mijn lijstje. Een ideale tool om meer bezoekers te genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *