schermtijd
Gezin Interieur

Hoe de schermtijd steeds minder aan het worden is

Toen ze jonger waren, keken de jongens in de ochtend vaak even televisie. Vooral Dora en Diego waren hier favoriet. ‘s Avonds was het standaard Sesamstraat kijken en later werd dit het Klokhuis en het Jeugd Journaal. Tegenwoordig is de schermtijd hier in huis een beetje over. Er is gewoon weg geen tijd voor in de drukke schema’s van de kinderen. Het enige waar we nu tijd voor vrij maken is het Sinterklaas Journaal

Voetballen

Van maandag tot donderdag is er elke avond wel een van de twee jongens aan het trainen voor voetbal. Op deze avond gaat de televisie niet aan tot half acht wanneer wij – de ouders- het Journaal kijken. Tegen de tijd ligt de jongste al in bed en speelt de oudste vaak nog een half uurtje met Lego of leest een boek. Daar waar, toen ze jonger waren, elke avond de televisie aanstond voor Sesamstraat, het Klokhuis en het Jeugd Journaal, hebben ze hier helemaal geen tijd meer voor met hun drukke schema’s.

Tablet en computer

Nu zitten de jongens af en toe natuurlijk wel achter de computer op school. Soms zit in een weektaak een reken of taal opdracht op de computer en thuis mogen ze elke dag een half uurtje op de tablet terwijl ze hun zorg krijgen omtrent hun ziekte.  Zodra ze uit school komen, maken ze huiswerk of leren voor een test ( de oudste) en gaan na de zorg spelen met Lego, waarna er zwemles of voetbal training is. Wel kreeg ik vorige week vanuit school een brief mee over een leer programma op de computer Ambrasoft.nl. Hiermee wordt leren spelen. Ik heb dit meteen samen met de jongste bekeken en het is een erg leuk programma om te oefenen met rekenen en taal. Dit zou een reden kunnen zijn om de laptop wat vaker aan te zetten voor de jongens. In het weekend wanneer hier vaker wel even tijd voor is.

schermtijd

Zondagochtend schermtijd

De enige ochtend dat de tv aanstaat is de zondagochtend. Vanaf acht uur gaan de jongens naar beneden en kijken een paar programma’s terug van die week op BOZ. Ook kijken ze deze weken het Sinterklaas Journaal terug op een tijdstip dat het hun uitkomt. Zelf ben ik blij met de minder schermtijd die ze benutten. Ik heb me er ook wel eens op betrapt dat ik het toen ze jonger waren, af en toe wel makkelijk vond wanneer ze achter het scherm zaten want laten we wel zijn. De televisie aan of uit, daar ben ik zelf bij!

Hoe de schermtijd steeds minder aan het worden is

Hoe is de schermtijd bij jullie thuis?

Misschien ook leuk om te lezen: Jet &Jul TV op Youtube voor 2-8 jarigen

handtekening

foto’s lodiblogt

1 thought on “Hoe de schermtijd steeds minder aan het worden is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *