Hoe presets gebruiken voor Instagram foto’s

Presets gebruiken voor je Instagram foto's- hoe werkt dat nu

Presets gebruiken voor je Instagram foto’s. Hoe doe je dit? Zijn deze gratis of betaal je hier voor en hoe zet je deze dan op je mobiel? Ik zocht het allemaal uit. En al loop ik misschien een beetje achter qua trend, ik ben erg blij met het resultaat. Kijk je mee?

Wat zijn presets?

Natuurlijk zag ik ze wel voorbij komen, die mooie foto’s op Instagram. Maar hoe men dat nu deed, ik had geen idee. Tot ik ontdekte dat dit Presets zijn. Presets, het was het voor mij helemaal nieuw en omdat ik weet dat er meer mensen misschien niet altijd meteen vooraan staan met nieuwe dingen, wil ik toch mijn ervaringen met het installeren en gebruik van presets benoemen. Maar laat ik bij het begin beginnen: Wat zijn presets? Presets zijn filters die je over jouw foto’s kan plaatsen waardoor deze een andere look krijgen. Door te zorgen voor eenheid in jouw foto’s zal je merken dat jouw Instagram feed rustiger wordt.

Instagram foto’s

Onlangs kwam ik reclame tegen over presets van Looxpresets. Hier viel mijn oog meteen op de Bohemian preset en deze sprak mij qua kleur erg aan. Omdat hier kosten aan verbonden zijn, liet ik de reclame eerst aan me voorbij gaan, maar was toch nieuwsgierig geworden. Het beeld van de Instagram foto’s liet me niet los en ik besloot me eerst eens in te lezen wat een Preset nu precies is en wat het voor mijn Instagram foto’s zou doen.

De App Lightroom

Om Presets te gebruiken heb je eerst de App ‘Lightroom’ nodig, deze is gratis. In deze App kan je vooraf opgestelde instellingen automatisch toepassen op een foto. Presets zijn namelijk eigenlijk voorinstellingen. Zo een voorstelling kan je zelf maken, ze zijn gratis te krijgen of tegen betaling te downloaden.

Waarom zou je een preset gebruiken?

Omdat we tegenwoordig onze foto’s vooral gebruiken voor Social Media en dan vooral Instagram, is het mooi om een kleurenpalet te gebruiken. Dit kan je zelf doen, met jouw foto’s, maar dat kost aardig wat tijd. Ook is het lastig om elke keer hetzelfde kleurenpallet te krijgen. Met een preset kan je elke foto in eenzelfde kleuren pallet krijgen door de filter over de foto te zetten.

Bohemian Preset

Wie mij al langer volgt weet dat ik helemaal in de bohemian leefstijl ben. Vandaar dat ik bij Looxpresets koos voor de Bohemian set met 8 presets. Zo kan je de preset kiezen die jij het mooiste vind voor jouw Instagram foto’s, maar je kan ze ook alle 8 gebruiken afwisselend, omdat ze qua idee dezelfde kleurinstelling hebben.

Wat zijn nu de kosten en hoe werkt het

De kosten van deze preset die ik kocht was 15 dollar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snel voor iets als dit wil betalen, zeker omdat je het ook zelf kan doen. Ik heb dan ook eerst gekeken hoe ik een preset voor mijn Instagram foto’s zelf kon maken en hoe de gratis versies werkte. Toch werd ik steeds terug getrokken naar de Bohemian preset die ik eerder had gezien. Ik merkte dat als ik het zelf probeerde ik niet tevreden was en bedacht toen, dat iets investeren ook geen probleem hoeft te zijn. Deze bohemian presets zijn trouwens niet de enige mooie presets op de site. Op de site vind je ook heel duidelijk uitleg in film, hoe je de app Lightroom en de presets moet installeren. Toen ik dit had gezien durfde ik het aan en kocht deze preset.

Het installeren en downloaden

Na het installeren van de App lightroom op mijn telefoon en met de duidelijke uitleg op de site van Looxpresets was het zo geregeld. Je kan op hun site stap voor stap volgen hoe je de preset download op je mobiel en vervolgen in Lightroom terug kan vinden. Eenmaal gedownload heb je er geen omkijken meer naar en pas je alleen elke keer even de foto aan voor je deze op Instagram plaatst. Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat.

Meer Social Media

Omdat ik naast mijn blog ook actief ben op Social Media, vind ik het leuk om ook hier meer en meer te ontwikkelen en te leren. En zoals ik al zei, doe ik dat in mijn eigen tempo. Want daar waar anderen al lang al presets gebruiken, ontdekte ik dit nu pas. Ik ben erg tevreden over het resultaat en vind mijn Instagram veel rustiger qua kleur en dat bevalt me erg goed. Nu is dit niet het enige waar ik mee bezig ben, als content creator ben ik ook druk met het optimaliseren van mijn blog site en maak ik youtube-video’s . Gebruik jij al een preset?

Presets gebruiken voor je Instagram foto's- hoe werkt dat nu
handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept