sweet chili saus minder suiker recept
Diner Eten en drinken Lunch

Makkelijk recept: omelet met Sweet chilisaus

Chilisaus, ik ben er dol op. Dit heeft te maken met dat toen ik jonger was en ik samen met vriendinnen op zaterdag een ‘rondje stad liep’. We eindigde dan altijd bij een loempia kraampje en daar aten we een loempia met sweet chilisaus. Heerlijk was dat. Ook nu gebruik ik deze sauce bijna wekelijks. Onder andere met een makkelijk recept van omelet met roerbak groente. Ik maak dit nogal vaak. En helemaal ideaal, de saus is er nu met 50% minder suiker.

Sporten

Op maandag en vrijdag eten we altijd makkelijk, aangezien de jongens dan naar atletiek gaan. We eten dan rond een uur of vijf en ik probeer altijd iets te maken, wat snel klaar is, makkelijk te maken is, in een pan past en warm gehouden kan worden. Standaard eten we op vrijdag zelfgemaakte pizza, maar op maandag is het altijd even zoeken. Mijn inspiratie van eenpansgerechten raakt op een geve moment wel eens op. En toen dacht ik aan een wel heel makkelijk recept die mijn moeder vroeger wel maakte. Dat recept is een omelet, met roerbak groente en chilisaus.

Sausjes

Ik ben dol op sausjes. Of het nu een Thais gerecht is of een oer-Hollandse stamppot, met chilisaus maak je elke maaltijd spannender en lekkerder. Chilli Sauce Sweet is een feest bij de loempia, een gouden combinatie met dumplings. Als dipsaus bij allerlei snacks. Bij een hartige taart – té lekker. Zelfs een simpele tosti wordt er vele malen lekkerder mee. Chilisaus van Inproba is een echte smaakmaker! Bijvoorbeeld als marinade of basis voor een dressing. Altijd handig om stand-by te hebben dus.

Minder suiker

Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker is voor iedereen die lekker wil eten met minder suikerDe helft van de suiker is vervangen door stevia, dat gewonnen wordt uit de blaadjes van de Steviaplant, ook wel honingkruid genoemd. Natuurlijk zoet dus! Stevia bevat bovendien geen calorieën. Uiteraard moest deze chilisaus wel net zo goed in de smaak vallen als de gewone variant. Wij hebben hem thuis getest en kunnen volmondig zeggen: De smaak van de chillisaus doet niet onder van de bekende variant. De saus is pittig, met de alom geprezen lekkere zachte zoete smaak. En dat met 50% minder suiker, super!

Makkelijk recept omelet met roerbakgroente en chilisaus

Maar een makkelijk recept dus, op maandags maak ik me er makkelijk van af en dan is deze omelet super om te maken en valt nog goed in de smaak ook bij iedereen.

Voor 2 personen

  • 6 eieren
  • beetje melk
  • boter
  • zakje roerbak groente ( 400 gram)
  • eventueel hamblokjes
  • Impala chilisaus

Roerbak de groente in een wok pan. Mix ondertussen drie eieren met een beetje melk. Doe de boter in de koekenpan en bak de omelet gaar. Leg de omelet op een bord en legt op de helft de roerbak groente. Omelet dubbelvouwen, Sweet Chilisaus er overheen. Voor de mannen hier in huis doe ik er altijd wat hamblokjes bij.  Smullen maar.

sweet chilisaus minder suiker recept

sweet chilisaus minder suiker recept

wat kan je nog meer met deze sweet chilisaus

De Sweet Chilisauce is ook heerlijk als dip voor kroepoek.

sweet chilisaus minder suiker recept

Hier vind je nog meer lekkere recepten met de Sweet chilisaus van Inproba. Je koopt deze saus in de supermarkt en kost € 1,59

Voor welke maaltijd kansen jou ‘s nachts wakker maken?

Meer recepten: Courgette met rozijnen. Zelf wafels maken.

Foto’s lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/Disclaimer

23 thoughts on “Makkelijk recept: omelet met Sweet chilisaus”

  1. Van die makkelijke recepten die ook nog eens smakelijk zijn: kom maar door! Dit zit er ook erg lekker uit. Mij kun je echt wakker maken voor spaghetti, kaas en wijn, hihi!

  2. Ik dacht dat sweet chili saus sowieso niet zo slecht voor je was hahah maar fijn dat er een ‘nog’ gezondere variant verkrijgbaar is! Hou dr van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *