Na ruim een jaar fanatiek aan Boot Camp gedaan te hebben, gaat dit stoppen. Dinsdag heb ik mijn laatste training gehad. Dit vind ik natuurlijk hartstikke jammer. Maar omdat ik dit jaar zoveel geleerd heb, zie ik het ook wel weer zitten om zelf aan de slag te gaan. Gewoon thuis. Ook wil ik in dit nieuwe jaar het hardlopen weer oppakken. Hier was ik, noodgedwongen, tijdelijk mee gestopt. Dus goede voornemens? Jawel, ik ga weer sporten en nu geen gezeur meer.

hardlopen

Gewoon weer starten

Sinds kort ben ik gestopt met mijn praktijk. Hier vertelde ik cliënten altijd dat ze – als ze wilde afvallen en beginnen met sporten- niet tot het nieuwe jaar, de aankomende maandag of de eerste dag van de maand moesten wachten. Nee wilde je beginnen, dan moest je dat nu doen. Toch ben ik zelf eigenwijs geweest en heb het nieuwe jaar aangepakt om weer meer te gaan sporten en bewegen. In december had ik nog een paar boot camp trainingen staan en ik wilde mijn knie nog wat rust geven. Dus was januari een goede tijd om te starten.

Hoepel challange

Sinds 2 januari ben ik gestart met de hoelahoep challenge van robinhoop.nl. Ik ben natuurlijk net een paar dagen onderweg, maar wat voelt het goed om weer te hoepelen. Een jaar of wat geleden kocht ik een fitness hoepel, ik trainde hier flink mee. Echter zo een hoepel is erg zwaar en gaf veel blauwe plekken. Hierdoor had ik moeite om steeds weer te beginnen en bleef de hoepel in het stof staan. De hoepel van robinhoop.nl is groter maar lichter, hierdoor gaat het hoepelen soepel en fijn. De challange duurt 14 dagen maar ook daarna ga ik zeker door met hoepelen.

Weer terug bij af

In Augustus 2016 starte ik met Boot Camp. Hiervoor deed ik al een paar jaar fanatiek drie keer per week oefeningen van de Bikini Body Guide (BBG). Ik heb vierentwintig weken aan sporten op mijn laptop staan. Deze trainingen zijn zwaar en hard, maar o’ zo fijn. De trainingen gingen me goed af maar daar stopte ik mee, toen ik met boot camp startte en ook weer begon met hardlopen.

Hardlopen

Sinds de jongens aan atletiek doen, ben ik namelijk ook weer gaan hardlopen. Om de atletiek baan ligt een wielerbaan, dus is het makkelijk voor mij om ook even bezig te zijn terwijl zij sporten. Al kwam aan dit hardlopen tijdelijk een eind toen ik in de zomervakantie erg veel last kreeg van mijn knie en besloot om een paar maans rust te houden.

Weer beginnen en nu volhouden

Maar goed, nieuwe jaar, nieuwe kansen. Ik moet gewoon weer gaan beginnen. Tenslotte word ik er niet jonger op en mijn lichaam veranderd nu eenmaal. Ik moet er dus wel hard aan werken om fit en in conditie te blijven. Dus wat gaat er gebeuren. Ik moet even kijken hoe de knie het vol houd, maar ik wil toch weer twee keer per week gaan hardlopen en anders gaan wandelen. Dan wil ik ook weer bij het begin beginnen en starten met BBG, gewoon weer vanaf week 1. Drie keer per week een half uurtje trainen, daar mag en kan ik toch geen smoesjes meer voor verzinnen!

De eerste stap is gezet! Wil je nou ook mee doen met de Hoepel Challenge, wordt dan lid van de  Facebook pagina van robinhoop.nl en koop nu je hoepel met de kortingscode LODI44

En jij? Heb jij goede ( sportieve) voormens dit jaar?

foto lodiblogt

33 Comments on Geen gezeur meer! Ik begin gewoon weer met hardlopen en thuis sporten!

  1. Geweldige titel! Met zo’n instelling kom je er wel. Leuk dat je het hardlopen weer gaat oppakken. Ik herken de blauwe plekken van het hoelahoepen. Die had ik in het begin ook. Nu niet meer.

    Na het hardlopen hoelahoep ik dagelijks 10 minuten terwijl ik K-drama kijk op mijn smartphone : )

    • Nu nog even vrijblijvend, ik kan het zelf al aardig lang volhouden omdat ik al eerder heb gehoelahoept, ik merk het zeker aan de ‘vetjes’ op mijn heupen en mijn care word sterker waardoor kim minder rugklachten heb.

  2. Jazeker ik heb ook goede voornemens! Ik was goed bezig vorig jaar, maar aangezien ik 3 maanden in een camper heb doorgebracht is dat allemaal weer in de soep gelopen, tijd om te herstarten dus. Ik duim voor je!

  3. Zo goed bezig! Ikzelf heb ook goede voornemens betreft sport. Niet naar de sportschool maar thuis trainen. Heb ook een crosstrainer thuis staan dus ik kijk tegelijk series :P.

  4. Wow dat is lang geleden, hoelahoepen! Maar kan me voorstellen dat het erg goed is voor je lichaam. Momenteel doe ik alleen hardlopen maar misschien ga ik het ook weleens proberen

  5. Ik ben al sinds oktober bezig met lekker sporten (eigenlijk altijd wel gedaan) en mijn gewicht. Met de feestdagen even een kleine break genomen. Maar vanaf 1 januari weer vol aan de bak gegaan. Lekker!!

  6. Ook ik moet nodig weer eens van de bank afkomen maar terug naar de sportschool zie ik gewoon niet zo zitten. Hardlopen wil gewoon niet vanwege mijn knieën maar misschien dat dat hoelehoepen wel wat is. Als kind veel gedaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *