Vitaliteit- Gezond eten, sporten en afvallen voor een gezond leven

Vitaliteit, een gezondere leefstijl, gezond eten, sporten en afvallen, onderwerpen waar velen mee bezig zijn. Want we willen allemaal graag vitaal ouder worden, het liefst een of twee kilo lichter wegen en hoewel we weten dat sporten gezond voor ons is, is de stap om hardloopschoenen aan te trekken vaak groot. Toch is het verstandig om hier mee aan de slag te gaan en lukt het jou niet alleen dan kan je altijd de hulp inschakelen van een diëtist of voedingsdeskundige.

Vitaliteit zeker wanneer je ouder wordt

Een aantal jaren geleden werkte ik als gewichtsconsulent in mijn eigen praktijk en de meeste cliënten die ik kreeg waren boven de vijftig. Dit is een leeftijd waarop velen na gaan denken over vitaal ouder worden. Maar hoe wordt je nu vitaal oud en wat wanneer het jou niet zelf lukt om met gezond eten af te vallen?

Een gezond en gelukkig leven

Vitaliteit betekent letterlijk: levenskracht. Energie om te leven. Dit krijg je door een goede lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vitaliteit gaat over beweging, je mentale toestand, de spirituele kant, dus de doelen die jij jezelf stelt, maar ook hoe je sociaal-emotioneel in het leven staat. Bij dit alles komen er natuurlijk een paar punten kijken en vaak kom je toch weer uit bij een gezond leven. De bekende pijlers van vitaliteit zijn dan ook: gezond eten, afvallen en sporten. Oftewel een gezonde leefstijl.

Gezond eten voor vitaliteit

Het lukt niet iedereen om een gezonde leefstijl voor elkaar te krijgen. Dat heb ik zelf in mijn praktijk meegemaakt en media het vragen vakhulp dan ook zeker aan. Wil je graag een gezondere leefstijl, maar lukt dit niet zelf, ga dan naar een diëtist of voedingsdeskundige. Zo kan je bij diëtistenpraktijk www.dewinter.nl, het GLI traject volgen. Een programma dat zich richt op het bevorderen van een gezondere levensstijl, door gedragsverandering. Het is een programma dat zich niet alleen richt op het aanleren van gezonde voedings- en beweeggewoonten, maar ook op het versterken van motivatie en zelfvertrouwen. De kennis van professionals kunnen jou helpen naar een gezond en vitaal leven.

Gezonde voedingskeuzes

Gezond eten, het is vaak zo makkelijk gezegd, maar wat komt hier nu eerst bij kijken? Wil je afvallen, dan zal je minder calorieën binnen moeten krijgen dan wat je verbrandt. Je zal gezonde keuzes moeten maken, meer groenten moeten eten, minder koolhydraten uit brood en aardappels. Kiezen voor volkoren pasta en zilvervliesrijst. Zoete tussendoortjes laten staan en bij trek kiezen voor een gezonde snack.

Hoe gezonder je bent

Een gezond gewicht zorgt voor een gezonde vitaliteit. Iedereen weet wel dat een crashdieet geen goed idee is, hoe aanlokkelijk het misschien ook lijkt. Een duurzame en gezonde benadering van gewichtsverlies is altijd beter en zorgt door het leren om gezonde keuzes te maken en een gezondere leefstijl aan te nemen voor levenslang resultaat.Ook hier kan hulp van een voedingsdeskundige jou helpen.

Stel doelen voor jezelf

Stel jezelf doelen om gezonder te leven. Mijn tip is altijd, hou een voedingsdagboek bij. Leer wat je eet, hoeveel en wanneer. Houd de doelen realistisch, dan hou je ze het langste vol. en ga opzoek naar gezonde recepten en ontdek dat gezond eten lekker eten is!

Het belang van lichaamsbeweging

We weten allemaal dat bewegen goed voor je is en of je nu dagelijks aan yoga doet, hardloopt, naar de fitness gaat of liever een stuk fietst, elke vorm van bewegen en sporten is er een. Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid, het vermindert stress en het bevordert een positieve gemoedstoestand. Zoek iets wat goed bij jou past, want dan pas hou je het vol!

Een gezondere leefstijl

Gezond eten, op gewicht komen, afvallen en sporten, het helpt allemaal mee aan vitaliteit. Vitaliteit wat naarmate we ouder worden steeds belangrijker wordt. Weet dat als het jezelf niet lukt er hulp dichtbij is. Vraag hulp aan een professional en laat je begeleiden, dat is geen zwakte, maar juist een kracht. Want je zal zien met hoeveel meer power je hier uit komt.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept