Bewaar jouw vakantieherinneringen in een junk journal

Bewaar al jouw vakantieherinneringen in een junk journal, deze maak je eenvoudig zelf

Ben je dol op journalen, maak je graag je eigen agenda in een Bullet Journal en vind je het leuk om te knippen en plakken? Bewaar dan de volgende keer alles van de vakantie wanneer je op reis bent en maak je eigen junk journal met vakantieherinneringen.

Alle vakantieherinneringen in een junk journal

Was een fotoboek vroeger voor jou ook vaste prik na de vakantie? Bewaarde jij alle bonnetjes, folders etcetera om dit allemaal bij de foto’s te kunnen plakken? Super leuk, maar je kan nog een stapje verder gaan en een junk journal maken om zo je vakantieherinneringen te bewaren.

Wat is een junk journal

Een junk journal is een journal dat je maakt van oud papier en karton. Je kan hierbij alles gebruiken wat je maar wil, denk aan inpakpapier, nota’s, folders etcetera. Een junk journal kan je heel makkelijk zelf maken. En is jouw journal klaar, dan kan je deze invullen met al jouw vakantieherinneringen.

Wat is nu anders aan deze travel journal

Wat ik na een week Ibiza gedaan heb, is een vakantieherinneringen journal gemaakt, met pagina’s vanuit Ibiza. Nu is het zo dat je tegenwoordig nog maar weinig folders krijgt of ziet liggen, tenslotte is steeds meer op internet op te zoeken. Daarom heb ik voor deze vakantieherinneringen journal papier gebruikt die ik uitgeprint had, denk aan de reisbeschrijving, de huurauto enzovoorts, maar bewaarde ook papier wat van een souvenir kwam.

Hoe maak je deze vakantieherinnering

Thuis heb ik al deze bewaarde papieren in de breedte dubbelgevouwen, pagina’s van gemaakt en in het midden vastgemaakt met een touwtje. Mijn journal was toen eigenlijk klaar. Ik koos voor een kaft van mijn travel junk journal van het papier van een foto die we kochten na het bezoeken van een grot op Ibiza.

Vervolgens maakte ik verschillende pockets, waar ik teksten in kwijt kan. Pockets kunnen vakjes zijn, enveloppen of inkepingen in papier.

In deze pockets kon ik mooi mijn bonnetjes krijt, die ik heb bewaard en de tekst die ik kwijt kon in enveloppen. De foto’s bij de teksten print ik uit met de Canon zoemini mobiele fotoprinter.

bewaar folders, papier van souvenirs, bonnetjes en plak alles in.

De Canon zoemini koop je o.a bij bol

Bewaar je herinneringen

Het maken van een travel junk journal is ontzettend leuk om te doen. Je kan er een maken voor je op vakantie gaat en deze tijdens je reis invullen, of zoals ik deze keer heb gedaan, alles bewaren en thuis een journal maken. Op deze manier hou je jouw vakantieherinneringen allemaal bij elkaar op een leuke en originele manier.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept