regen
Gezelschapsspellen Reizen Uitjes in Nederland Vrije tijd

Regen in de vakantie. En hoe wij de dagen door komen.

Drie weken lang genoten wij van de zon en de warmte in Zwitserland. Wat hebben we een heerlijke vakantie gehad, met klimmen, wandelen en zwemmen. We verbleven op een prima camping en hadden de tijd van ons leven. Terug thuis, hebben we nog drie weken vakantie. We wonen vlakbij heel veel water, dus bij mooi weer zijn wij aan het zwemmen. Echter het weer zit niet echt mee. Niet koud, maar wel veel regen. Hoe vermaken we ons dan thuis?

Films kijken

Eerlijk is eerlijk, ik heb twee jongens die zich zelf prima kunnen vermaken, maar na dagen van niet naar buiten kunnen, begint bij hun de fantasie ze toch ook in de steek te laten. Voor dit soort momenten zijn we tijdens de vakantie naar de bibliotheek geweest en hebben een paar films gehaald. Mogen we het echt niet meer weten, dan kunnen we hier op terug vallen.

Handboek voor Jongens

Nou was mijn man deze dagen zijn boekenkast aan het opruimen en vond een oud boek uit 1970, die van hem is geweest. Het ‘Walt Disney’s Handboek voor Jongens’. Dit boek is een grabbelton vol tips, raadsels, spelletjes, knutselwerken en wetenswaardigheden. Kortom alles wat jongens van 8-14 jaar leuk vinden. Het boek is dan wel oud, de ideeen, knutselwerkjes en moppen zijn nog steeds leuk en actueel.

Ondertussen zit ik al dagen tussen de zelf gemaakte vliegers, pijl en bogen, flatgebouwen, hijswerktuigen en nog veel meer ontdekkingen en knutsels van de jongens.

Ik laat ze mooi gaan, geef ze de atributen aan en aan het eind van de dag ruimen we alles weer even op.

Wat doen we nog meer tijdens de regen dagen?

Naast het handboek zijn we nog meer actief deze regen dagen. Hier misschien wat tips voor anderen.

  • Loomen, de jongens hebben het loomen helemaal herontdekt. Met een You-tube filmpje van ‘het maken van een slang’ zijn ze/ we dagen zoet.
  • We bakken koekjes.
  • Het sorteren van Lego blokjes. Tijdens het opruimen van de kamers, hebben we meteen alle Lego blokjes op kleur gelegd. Makkelijk bij het bouwen de volgende keer.
  • Puzzelen. Ik kreeg een aantal puzzels van mijn moeder om te maken. Met 1000 stukjes. De jongens wilde hier ook graag mee aan de gang. Dus waarom niet. Nu hebben we mooi de tijd er voor.
  • Er draaien veel kinderfilms op het moment, dus bij een echt slechte dag zitten wij in de bioscoop.
  • We hebben met zijn drieën de vakantie foto’s doorgekeken en de foto’s apart gezet die we willen ontwikkelen voor in hun plakboek.

Heb jij nog leuke tips? Tenslotte hebben we nog een week vakantie, al hoop ik op een beetje zon, mocht het toch slecht blijven, komen jullie tips goed van pas!

handtekeningklein

foto lodiblogt 

 

 

 

4 thoughts on “Regen in de vakantie. En hoe wij de dagen door komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *