oppas regelen
Gezin Vrije tijd

Oppas regelen. Is dat iets wat je via een app of site kan doen.

Pas geleden werd ik benaderd door oppassen.nl. Een online oppas centrale waar oppassers zich aan kunnen melden en ouders zoals jij en ik een oppas kunnen vinden. Ze vroegen mij een artikel over hun diensten te schrijven. Omdat ik zelf jaren oppas ben geweest heb ik aangegeven dat ik dit wilde doen. Wel zeg ik erbij dat ik begrijp dat een app of site om oppas te regelen natuurlijk helemaal anno 2017 is. Maar kijk je diep in mijn hart, dan zou ik zelf kiezen voor mijn buurmeisje of nichtje. Iemand die ik ‘ken’. Tenslotte blijft de vraag met onbekende, ‘ wie haal je in huis’. Het is tenslotte best een dingetje, een  oppas in huis. Maar laat ik ook eerlijk zijn. Iedereen is hier natuurlijk heelmaal vrij in om te kiezen wat hij hij of zij wilt. Bij oppassen.nl vind je in ieder geval altijd een oppas bij jouw in de buurt.

Oppas

Het leven si tegenwoordig veel gehaaster dan toen ik veertien was, Oppassen deed ik bij mijn buurkindjes. Of bij de kindjes van vrienden van mijn ouders. Je wist altijd dat je ouders in de buurt waren, mocht je vragen hebben. Tegenwoordig is het leven gewoon veel sneller, mede door alle Social Media. Helemaal niet raar dan ook dat zaken als oppassen tegenwoordig geregeld worden met een website.  Op de website van Oppassen.nl vind je ruim 45.000 oppassers in Nederland. Maar ook gastouders vind je op deze site. Zowel om je aan te melden als oppas, als iemand in huis aanvragen.

Het platform

Doel van de  site van oppassen.nl is voornamelijk om ouders van oppassen of gastouders te voorzien die bij hun in de buurt wonen. Oppassen.nl is opgericht in 2008 en gevestigd in Rotterdam. Oppassen.nl is een openbare community-marktplaats waar men zichzelf kan presenteren als oppas óf een oppas zoeken – online of vanaf een mobiele telefoon. Ouders worden ook geholpen bij het creëren van de beste ervaring in het zoeken van een oppas of professionele gastouder. Of het nou over kinderopvang voor overdag, ‘s avonds of in het weekend gaat; Of je nu een oppas, gastouder, gastouderbureau of ouder bent; Oppassen.nl brengt mensen met elkaar in contact. Voor elk soort kinderopvang en in meer dan 2.000 steden in Nederland.

Voordelen van oppassen.nl

  • gratis aanmelden
  • Makkelijk om oppas of gashouder te zoeken en direct contact opnemen
  • Vertrouwd en veilig (Veiligheid staat hoog in het vaandel). Daarom verifiëren zij hun gebruikers d.m.v. e-mailadres en/of telefoonnummers. Daarnaast vragen zij oppassen en gastouders om een referentie aan te vragen en reviews te schrijven over elkaar wanneer ze contact hebben gehad. Verder hebben ze een eigen berichten systeem, zodat het veilig blijft en zonodig hebben ze controle erop. Allerbelangrijkste is dat alle contactgegevens van  gebruikers worden afgeschermd)

Gastouder

Wij zelf kozen toen de jongens klein waren  voor een gastouder. Juist het kleinschalige stond mij erg aan. Op de site kan je filters inschakelen om zo de voor jouw passende gastouder te vinden

Wanneer je een oppas of gastouder hebt gevonden betaal je € 9,95 per maand. De kosten voor de oppas of gastouder bepaalt deze zelf. Wel zijn er richtlijnen aangegeven op de site.

Dus oppassers gezocht of gastouder gezocht? Neem een kijkje op de site en zie de mogelijkheden in de buurt.

Wat je zelf prettig vindt

Zoals ik dit artikel ook begon, kijk diep in mijn hart en ik kies zelf voor een oppas die ik ken. Waarom? Omdat ik niet weet of de oppassers bij sites als oppassen.nl gescreend zijn. Tenslotte haal je toch een onbekende in huis. Misschien ben ik te voorzichtig. Men gaat met zij  tijd mee en misschien horen daar deze diensten ook el bij. Mijn tip is dan ook zeker om altijd de reverenties te lezen van de oppassers op deze sites. En kies zoveel mogelijk voor dezelfde persoon in huis. Voor een kind is het prettig om wanneer het wakker wordt en papa en mama zijn er niet, een bekend gezicht te zien. Kies je elke keer voor een andere oppas, dan kan dit heel verwarrend en angstig zijn voor het kind.

Er zijn meer apps die je kan gebruiken, vergelijk en kijk wat jou het best aanvoelt.

 

Dit artikel is een samenwerking met oppassen.nl

6 thoughts on “Oppas regelen. Is dat iets wat je via een app of site kan doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *